Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

85% λένε όχι στο νομοσχέδιο για την παραχώρηση της ιθαγένειας , 52% ναι στο Δημοψήφισμα




Πηγή: Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. Την ίδια ώρα που το Πρώτο Θέμα δίνει ένα 85% σε όσους αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, το Έθνος (συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία) διαστρέφει την πραγματικότητα και την κοινή λογική δίνοντας ένα 46,7%! Στο σχετικό ρεπορτάζ δε, που είναι καθαρή επίκληση στο συναίσθημα και όχι στη λογική, παραθέτονται μαρτυρίες παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, που λένε ότι αισθάνονται Έλληνες αλλά τρέμουν στη θέα ενός αστυνομικού επειδή δεν έχουν χαρτιά... Τα περισσότερα παιδιά του ρεπορτάζ είναι από χώρες όπως Σιέρα Λεόνε, Σεϋχέλες και Φιλιππίνες, χώρες που δεν είναι φονταμενταλιστικές ούτε προβάλλουν φυσικά εδαφικές διεκδικήσεις. Αν ήταν μόνο για παιδιά από αυτές τις χώρες, ή άλλες όπως Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Μολδαβία, κανείς δεν θα ασχολείτο και το πιο πιθανό είναι να έπαιρναν τελικά την πολυπόθητη γι' αυτούς ιθαγένεια με τη συγκατάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

    Αυτά τα παιδιά όμως είναι η ισχνή μειοψηφία. Δυστυχώς υπάρχουν και άλλα παιδιά μεταναστών από χώρες με εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας (Αλβανία) ή από καθυστερημένες μουσουλμανικές χώρες (Πακιστάν, Αφγανιστάν, Σομαλία κλπ). Τι ιθαγένεια θα διαλέξουν οι Αλβανοί δεύτερης γενιάς όταν οι Αμερικανοί τους ανακηρύξουν σε μειονότητα και φτιάξουν αλβανικό κόμμα, όπως είναι μέσα στα σχέδια τους; Τι κόμμα θα ψηφίσουν οι μουσουλμάνοι μετανάστες αν όχι το μουσουλμανικό κόμμα για τους μουσουλμάνους της Θράκης που θα φτιάξει η Τουρκία; Από εκεί που ήμασταν μια χώρα με 98% εθνική ομοιογένεια (που για να την αποκτήσουμε κάναμε μεγάλης κλίμακας ανταλλαγές πληθυσμών με τη Βουλγαρία και την Τουρκία), θα γίνουμε παζλ σαν τη Γιουγκοσλαβία.

    Κύριοι του ΚΚΕ και της αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς, που ήσασταν σφοδροί πολέμιοι της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, γιατί επικροτείτε το εθνοκτόνο νομοσχέδιο και δεν ψελλίζετε ούτε λέξη για τη διαφαινόμενη διάλυση της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστές; Χαζοί ήταν αλήθεια οι αρχαίοι Αθηναίοι που δίνανε δικαίωμα ψήφου σε ξένους μόνο μόνο αν ήταν 3ης γενιάς; Χαζός ήταν ο Μαρξ που έλεγε, πλάι στο πολυδιαφημισμένο "οι προλετάριοι δεν έχουν πατρίδα" ότι "το προλεταριάτο είναι και εθνικό" και ότι "πρέπει πρώτα να συγκροτηθεί σε έθνος", υπονοώντας ότι βάση για οποιοδήποτε διεκδικητικό αγώνα μεγάλης κλίμακας αλλά και για μια μελλοντική ανατροπή του καπιταλισμού, είναι η εθνική ομοιογένεια μιας χώρας; Τι ταξικός αγώνας μπορεί να γίνει όταν η ελληνική κοινωνία θα είναι διαιρεμένη σε αλληλοϋποβλεπόμενα φυλετικά και θρησκευτικά γκέτο;

    Τέλος, μιλώντας με άξονα την κοινή λογική και μόνο, καθώς η φιλανθρωπία αρμόζει μόνο σε ζάπλουτες κυρίες όπως η Μαριάννα Βαρδηνογιάννη και σε φιλάνθρωπους αστούς του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να πω το εξής: αν δεν απελάσεις τώρα αυτούς που αύριο θα αποτελέσουν τη μαγιά του UCK Τσαμουριάς και υπόλοιπης Ελλάδας και τους μαχητές του ακραίου ισλάμ στην χώρα μας, θα σε απελάσουν αυτοί σε 30 χρόνια, όπως έγινε στη Βοσνία και στο Κόσοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μπα να λετε οτι θελετε ο γιωργακης θα κανει οτι θελει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαμηλή ποιότητα δημοσιογραφίας από την φυλλάδα του Θέμου. Γιατί δεν τέθηκε το ερώτημα "Συμφωνείτε με το νέο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση ιθαγένειας στους μετανάστες? " Και να υπάρχουν οι πιθανές απαντήσεις "διαφωνώ" , "μάλλον διαφωνώ" , "συμφωνώ" " μάλλον συμφωνώ" . Απλή ερώτηση και θα βγάζαμε πολύ ξεκάθαρη εικόνα για το τι πιστεύει ο κόσμος.
    Επίσης όταν σου απαντάει ο κόσμος 61,1% οτι θέλουν αυστηρές προϋποθέσεις για την ιθαγένεια, δεν μπορείς να το μεταφράζεις ως διαφωνία με το νομοσχέδιο ΠΑΣΟΚ. Γιατί κάποιος μπορεί να συμφωνεί και να θεωρεί αρκούντως αυστηρές τις προϋποθέσεις που τίθενται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ Μιχάλη αυτά των Νέων και του σημερινού Έθνους είναι μέσα στα δικά σου στάνταρτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σώπα δε μιχάλι σοβαρά αν το 61% θέλει αυστηροποίηση των προυποθέσεων για να δοθεί ιθαγένεια συμφωνεί δλδ;

    Πλάκα κάνουμε ή είναι κανένα καινούργιο ανέκδοτο της κουμουνδούρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μπορέσω να γελάσω και πάλι μόλις πληροφορηθώ την απόσυρση όχι μόνο του νομοσχεδίου, αλλά και της σκέψης για παραχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων και υπηκοότητας στους αλλογενείς μετανάστες.
    Πάτε στο Βέλγιο να ρωτήσετε πως αισθάνονται οι Γαλάτες. Πάτε στη Γαλλία, στη Δανία, Σουηδία, Ιταλία, Ελβετία ... να σας πει ο λαός πόσο βαριά είναι η συμβίωση με μουσουλμάνους.
    Η "ανοικτή" κοινωνία του Γιωργάκη, του Ραγκούση, του Σκανδαλίδη, είθε να κλείσει και να σημάνει το πολιτικό τους τέλος.
    Πολλοί πολιτικοί κάνανε κακό στην πατρίδα μας.
    Μεγαλύτερο από αυτό που σχεδιάζει το νεοΠΑΣΟΚ, όμως, ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.