Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ύποπτη συνάντηση πανεπιστημιακών στα Σκόπια

To ΑΠΕ σε ανακοίνωση του μας ενημερώνει ότι στα Σκόπια συναντήθηκαν πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και της FYROM προκειμένου να γεφυρώσουν τις διαφορές μας. Ενώ το ΑΠΕ δεν λέει ποιοί ήταν από Ελληνικής πλευράςοι πανεπιστημιακοί(αναφέρει μόνο την Χριστίνα Kουλούρη), αντίθετα οι Σκοπιανοί μας ενημερώνουν ποιοί ήταν και που έλαβε μέρος. Ακολουθεί ανάρτηση του Γιώργου Εχέδωρου:....


Σκοπιανοί και Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου και δημοσιογράφοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον πάγο στις σχέσεις των δύο χωρών.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί (είναι τώρα σε εξέλιξη) στο ξενοδοχείο "Aleksandar Palace" και από την ελληνική πλευρά συμμετέχουν πέντε συνομιλητές.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η σκοπιανή εφημερίδα: ''αυτό δεν συνέβη ποτέ τις δύο τελευταίες δεκαετίες».

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν: η Χριστίνα Κουλούρη καθηγήτρια στο τμήμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Δρ Αθηνά Σκουλαρίκη Λέκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών γλωσσών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Δρ Λάμπρος Μπαλτσιώτης του τμήματος πολιτικών επιστημών και ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συζήτηση θα γίνει στα πλαίσια της προσέγγισης των δύο λαών με ιδιαίτερη αναφορά στην περιφερειακή ιστορία, την εθνική ιστορία, την ένταξη των μουσουλμάνων και χριστιανών Αλβανών στην ελληνική κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και την εδραίωση του κράτους δικαίου μέσα από το πρίσμα της συζήτησης σχετικά με το νόμο για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Στη συζήτηση δεν θα αναφερθούν καθόλου στο ζήτημα της ονομασία της πΓΔΜ, ούτε και στη διένεξη των δύο χωρών σχετικά με την ενδιάμεση συμφωνία και το Δικαστήριο της Χάγης.

Από πλευράς Σκοπίων θα συμμετάσχουν ο καθηγητής διεθνούς δικαίου Δρ Ljubomir Δ. Frckoski, ο οποίος θα μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πΓΔΜ «μεταξύ του λαϊκισμού και της μυθομανίας», ο ιστορικός καθηγητής Βλάντο Ποπόφσκι για τις σλαβο- αλβανικές σχέσεις, ο Μιλάνο Νέντκοφ πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τα δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας και ο διευθυντής της Brima Gallup Γκεόργκι Κίμοφ για τον λαϊκισμό και την κατάχρηση των σφυγμομετρήσεων της Κοινής Γνώμης κ.α.

Όπως αναφέρεται στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να αναφανούν τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο κοινωνίες στη σύγχρονη εποχή, να γίνει ενημέρωση και κατανόηση της συλλογικής αντίληψης που επικρατεί στις δύο χώρες.

Επί μια εικοσαετία το θέμα της διαφοράς για την ονομασία της πΓΔΜ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των δύο μερών με αποτέλεσμα να παραμεληθούν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο λαοί.

Επισημαίνεται ακόμη πως η πρωτοβουλία αυτή προσβλέπει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την ανάδειξη των στοιχείων εκείνων που ενώνουν τους δύο λαούς.

Όπως είναι φανερό από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν γνωστά στελέχη Μ.Κ.Ο που μας απασχόλησαν κατά το παρελθόν (ΚΕΜΟ) , σήμερα (ΕΕΑΠ και εθνοκτόνο νομοσχέδιο) όπως και άτομα που συμμετείχαν σε αμερικανοκίνητα προγράμματα ιστορίας CDRSEE ή σε αναλύσεις που σήκωσαν θύελλα διμαρτυριών σε ακροαριστερές εφημερίδες όπως η ΑΥΓΗ.

Η φημολογία ότι ο καθηγητής Ηρακλείδης δεν πήγε διότι ήταν καλεσμένος σε ανάλογη πρωτοβουλία στην Ιστανμπούλ είναι  φήμη.

Τέλος σημειώνω ότι όλοι αυτοί δεν έχουν γράψει ούτε ....ένα βιβλίο για την Μακεδονία.

ANANEΩΣΗ:29-1-2010
Όπως μας ενημέρωσε σχολιαστής του blog υπήρχε και 5ος στην παρέα των πανεπιστημιακών , ο Κος Χριστόπουλος,  ο άτυπος πρόεδρος του ΚΕΜΟ  και κανονικός πρόεδρος της ΕΕΑΠ. Όλα τα καλά παιδιά του μεταμοντέρνου πολυπολιτισμικού κινήματος.

10 σχόλια:

  1. Όχι μόνο δεν έχουν γράψει κάποιο βιβλίο για την Μακεδονία, αλλά το ονομά τους είναι ανύπαρκτο στα διεθνή ιστορικά επιστημονικά περιοδικά, όπου παρουσιάζονται οι σοβαρές ερευνητικές εργασίες. Τι είδους καθηγητές είναι αυτοί χωρίς επιστημονικό έργο, μόνο οι ίδιοι και αυτοί που τους εξέλεξαν καθηγητές το ξέρουν.


    Παράδειγμα επιστημονικής αρτιότητος αποτελεί π.χ. η κ. Κουλούρη, όπου σε άρθρο της στην εφημερίδα Βήμα στις 24-1-2010 επιχειρηματολογεί υπέρ της Ελληνοποίησης των μεταναστών, ισχυριζόμενη ότι οι Έλληνες δεν αποτελούν Έθνος, τουλάχιστον μέχρι σήμερα και συνεπώς δεν υφίσταται λόγος εθνικής αλλοίωσης από τις ελληνοποιήσεις. Άρα είναι εύλογο να χορηγηθεί Ελληνική ιθαγένεια στους εισβολείς μετανάστες.

    Γιατί όμως να μην τα ισχυρίζονται αυτά, αφού μέσω των ΜΚΟ που χρηματοδοτούν τα διάφορα υπουργεία (και που πληρώνουν οι ραγιάδες και λοβοτομημένοι), αντλούν εκατομμύρια ευρώ;

    Άραγε ποιός χρηματοδότησε την ημερίδα των "προοδευτικών" καθηγητών και με τι ποσό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θολοκουλτουριαρηδες πληρωμενοι αμπελοφιλοσοφοι της πλακας που πουλανε πολυπολιτισμικοτητα και εθνομηδενισμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κίμωνα εφόσον αυτές οι ΜΚΟ δεν καταθέτουν ανοιχτά τα όποια έσοδα τους σαφώς και είναι ύποπτες. Ειδικά όταν ξέρουμε το κονδύλι που δίνεται κάθε χρόνο από την Κυβέρνηση σε αυτές τις υποτίθεται Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα υπήρχε και ο 301 της παρέας του ΚΕΜΟ και της ΕΑΑΠ...

    Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανε αναφορά στην πρόσφατη ελληνική εμπειρία σχετικά με τη μετανάστευση, ενώ εκτίμησε ότι η πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

    http://www.express.gr/news/politics/258147oz_20100126258147.php3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εννοώ ο 3ος και όχι ο...301!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την προσοχή σας: στο link

    Γιώργου Εχέδωρου:....

    Danger: AVG Search-Shield has detected active threats on this page and has blocked access for your protection.

    The page you are trying to access has been identified as a known exploit, phishing, or social engineering web site and therefore has been blocked for your safety. Without protection, such as that in the AVG Security Toolbar and AVG, your computer is at risk of being compromised, corrupted or having your identity stolen. Please follow one of the suggestions below to continue.

    απο το AVG antivirus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της πΓΔΜ Μιλάνο Νέντκοφ μίλησε στη συνάντηση, «για τα δικαιώματα της ατομικής ιδιοκτησίας των Αιγαιατών», ότι ,οι «χριστιανοί Αλβανοί» είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και ότι «Τα δικαιώματα του ανθρώπου» σε ότι αφορά στους Έλληνες πολίτες, παραβιάζονται στο σύνολό τους, αλλά αυτό δεν αγγίζει τους επιδοτούμενους ανθρωπιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακριτα καλησπερα.Ασχετο αυτο που ρωτα..απλα μηπως πηρε κατι το αυτι σου!!Σε ενα γκρουπ στο FB διαβασα οτι καποιοι Ελληνες ετοιμαζονται να γυρισουν ταινια για τον Γιαννη Ζευγα.Εχεις ακουσει τπτ η απλα ειναι φημες των σκοπιανων??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kapoio link se sxesh me ta osa anaferontai apo ton 12:31 parapanw?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.