Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Επιστολή Μεγάλου Αλεξάνδρου προς τον Πέρση βασιλιά Δαρείο.


Ο Πέρσης βασιλιάς Δαρείος μετά τη μάχη της Ισσού  έγραψε στον Αλέξανδρο  ζητώντας να του στείλει απεσταλμένους να διαπραγματευτούν τους όρους ειρήνευσης μεταξύ των δύο εμπολέμων. Την εν λόγω επιστολή δημοσιεύει ο Αρριανός στην «Ανάβαση Αλεξάνδρου» (2-14). Ο ιστορικός την πήρε από το χαμένο σύγγραμμα «περί Αλεξάνδρου» του Πτολεμαίου, το οποίο βασίστηκε τόσο στην προσωπική του πείρα και γνώση όσο και στις «Βασίλειες εφημερίδες» του Αλεξάνδρου.

Ας δούμε λοιπόν τι έγραψε ο Αλέξανδρος στον Δαρείο:.....

 Όταν ο Αλέξανδρος ήταν στην πόλη Μάραθο, έφτασαν πρέσβεις από το Δαρείο μεταφέροντας επιστολή του Δαρείου και ζητώντας προφορικά οι ίδιοι να ελευθερώσει τη μητέρα και τη γυναίκα και τα παιδιά του Δαρείου.

Η επιστολή έγραφε ότι υ­πήρξε φιλία και συμμαχία ανάμεσα στο Φίλιππο και τον Αρταξέρξη και όταν βασίλευε ο Αρσης, ο γιος του Αρταξέρξη, ο Φίλιππος άρχισε πρώτος την αδικία απέναντι στο βασιλιά Αρσή, χωρίς να έχει πάθει τίποτε το δυσάρεστο από τους Πέρσες. Από τότε που αυτός βασιλεύει στους Πέρσες, (έγραφε ότι) ούτε έστειλε κάποιον ο Αλέξανδρος προς αυτόν προς επικύρωση της παλαιάς φιλίας και συμμαχίας τους και πέρασε στην Ασία με τη στρατιά του και προκάλεσε πολλά δεινά στους Πέρσες. Γι' αυτό κα­τέβηκε ο ίδιος να βοηθήσει τη χώρα και να διασώσει την πατρική εξουσία. Η μάχη βέβαια κρίθηκε, όπως έκρινε κάποιος από τους θεούς, κι ο ίδιος ως βασι­λιάς ζητά από βασιλιά τη γυναίκα του και τη μητέ­ρα και τα παιδιά που αιχμαλωτίστηκαν και επιθυ­μεί να συνάψει φιλία με τον Αλέξανδρο και είναι φίλος με τον Αλέξανδρο. Και αξίωνε να στείλει ο Αλέξανδρος σ' αυτόν μαζί με το Μενίσκο και τον Αρσίμα, τους αγγελιοφόρους που είχαν έρθει από τους Πέρσες, αυτούς που θα έπαιρναν ένορκες δια­βεβαιώσεις και θα εγγυόνταν για λογαριασμό του Αλεξάνδρου.

Σ' αυτά απάντησε με επιστολή ο Αλέξανδρος και αποστέλλει μαζί με τους απεσταλμένους του Δαρείου το Θέρσιππο, με την εντολή να παραδώσει την επιστολή στο Δαρείο κι ο ίδιος να μη μιλήσει με κανέναν. Η επιστολή του Αλεξάνδρου έγραφε τα εξής:

«Οι προγονοί σας, αφού εξεστράτευσαν στη Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα, μας έβλαψαν ενώ δεν είχαν αδικηθεί προηγουμένως- εγώ, επειδή αναδείχτηκα αρχηγός των Ελλήνων και επειδή θέ­λω να τιμωρήσω τους Πέρσες, πέρασα στη Ασία, γιατί εσείς κάνατε την αρχή (της αδικίας). Γιατί βοηθήσατε τους Περίνθιους που αδικούσαν τον πα­τέρα μου, και στη Θράκη, που την εξουσιάζαμε ε­μείς, ο Ώχος έστειλε δύναμη.
Κι όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας μου από τους συνωμότες, που εσείς οργανώσατε, όπως οι ίδιοι με επιστολές προς όλους καυχηθήκατε, κι όταν εσύ σκότωσες τον Αρσή με τη βοήθεια του Βαγώου και κατέλαβες την εξουσία ού­τε δίκαια ούτε σύμφωνα με τον περσικό νόμο αλλά αδικώντας τους Πέρσες, και στέλνοντας σε βάρος μου προς τους άλλους Έλληνες εχθρικά γράμματα, για να με πολεμήσουν, και στέλνοντας χρήματα στους Λακεδαιμονίους και σε μερικούς άλλους Έλ­ληνες, που από τις άλλες πόλεις καμιά δεν τα δέχθη­κε ενώ οι Λακεδαιμόνιοι τα πήραν, κι όταν οι απεσταλμένοι σου διέφθειραν τους φίλους μου, και την ειρήνη που πέτυχα για τους Έλληνες επιχείρησαν να διαλύσουν, εξεστράτευσα εναντίον σου, γιατί εσύ είχες κάνει την αρχή της έχθρας.

Κι αφού νίκησα σε μάχη πρώτα τους στρατηγούς και τους σατράπες σου και τώρα εσένα και τις δυνάμεις σου και κατέ­χω τη χώρα που μου την έδωσαν οι θεοί, όσοι απ' αυτούς που παρατάχτηκαν μαζί σου δε σκοτώθηκαν στη μάχη, αλλά κατέφυγαν κοντά μου, όλους αυ­τούς τους φροντίζω και είναι μαζί μου όχι άθελα τους, αλλά οι ίδιοι με τη θέληση τους συνεκστρατεύουν μαζί μου.

Επειδή λοιπόν είμαι κυρίαρχος όλης της Ασίας, έλα κοντά μου. Κι αν φοβάσαι μήπως, αφού έλθεις, πάθεις κάτι άσχημο από μένα, στείλε κάποιους από τους φίλους να πάρουν ένορκες διαβε­βαιώσεις. Αφού έλθεις σε μένα, ζήτησε και πάρε τη μητέρα σου και τη γυναίκα και τα παιδιά και ό,τι άλλο θέλεις.

Για ό,τι θα με πείσεις, θα το έχεις. Και στο εξής, όταν απευθύνεσαι σε μένα, να απευθύνεσαι ως προς ίσο, αλλά αν χρειάζεσαι κάτι, να μην απευθύνεσαι σε μένα ως κυρίαρχο όλων των δικών σου" αλλιώς εγώ θα σκεφτώ για σένα ως άδικο. Αν όμως έχεις διαφορετική άποψη για τη βασιλεία, μείνε και αγωνίσου γι' αυτήν και μη φεύγεις, γιατί εγώ θα έρθω εναντίον σου, όπου κι αν είσαι».
[Αρριανός, Αλεξάνδρου Αννάβασις,2-14, Εκδόσεις Ζήτρος]

Λοιπόν, η Μακεδονία είναι μέρος της Ελλάδος κατά τον Μακεδόνα βασιλιά και ηγεμόνα όλων των Ελλήνων, αυτό εννοεί καθαρά η φράση του «εις Μακεδονίαν και εις την άλλην Ελλάδα». Γνωρίζουμε επιπλέον ακόμη και το όνομα του αγγελιαφόρου, του Θερσίππου, που έπεμψε ο Αλέξανδρος στον Δαρείο μαζί με τους Πέρσες ταχυδρόμους, παραγγέλλοντάς του να δώσει την επιστολή στον Δαρείο και να μη συζητήσει για οτιδήποτε («ξυμπέμπει Θέρσιππον, παραγγείλας την επιστολήν δούναι Δαρείω, αυτόν δε μη διαλέγεσθαι υπέρ μηδενός»). Θα πείτε, μα το ξέρουμε. Φαίνεται πως πλέον δεν αρκεί η δική μας γνώση, αλλά ότι πρέπει συνεχώς να αναλύουμε το ολοφάνερο.

10 σχόλια:

  1. Φιλε akrita αμα το δειξεις αυτο σε σκοπιανο ξερεις τι θα σου πει.

    Οτι ειναι απλα Ελληνικη προπαγανδα και οτι εμεις οι Ελληνες εχουμε μεταλλαξει το αρχικο κειμενο. Αυτο μου απαντησε σκοπιανος τελευταια φορα οταν του εδειξα την συγκεκριμενη φραση που εχεις τονισει με εντονα μπλε γραμματα...

    Οτι δηλαδη κανουν αυτοι καθονται και μας κατηγορουν εμας. Ειναι για να γελας και να οργιζεσαι με την υποκρισια τους....

    Οι σλαβοβουλγαροι των σκοπιων μονο με τον φοβο μπορει να σε σεβαστουν και οχι με λογια. Ειναι γνωστο το ποσο φοβουνται οι σκοπιανοι τους Αλβανους για αυτο και οποτε νευριαζουν οι Αλβανοι ολοι εκει στα σκοπια κανουν...σουζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά μου το έχουν πεικαι σεμένα. Μάλιστα μου φέρνουν και τις κακομεταφρασμένες αγγλικές εκδόσεις. Την επόμενη φορά να του δείξεις το αρχαίο κείμενο ώστε να το χωνέψει Μακεδονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μια ακόμη φορά Μπράβο σου Ακρίτα...!

    Δέν θα καταφέρουν να αλλάξουν την Ιστορία και η Ιστορία θα τους εκδικηθεί μια μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απάντηση ενός "φίλου" από Αμερική, όταν του ανέφερα το παραπάνω χωρίο από τον Αρριανό:
    "Ο Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας, αλλά ήθελε να είναι Έλληνας. Ήταν γραικομάνος σαν και σένα"
    ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό είναι που λέμε...Unlimited Brainwashing.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΚ, κι εκείνος δεν είναι Αμερικάνος, αλλά θέλει να είναι Αμερικάνος. Μόνο οι "Ινδιάνοι" είναι Αμερικάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Xα, χα, ανώνυμε 3:55 π.μ.

    Οι ιθαγενείς της Αμερικής ονομάστηκαν Ινδιάνοι από τους ευρωπαίους αποίκους-εισβολείς.
    Το όνομα Αμερική δόθηκε από τους αποίκους-εισβολείς.
    ΟΜΩΣ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, πριν πατήσετε το πόδι σας σ`αυτήν.
    ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, πριν πατήσουν οι σλάβοι τη Μακεδονία.
    Την πάτησες, σλαβόφιλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το εχω γραψει και παλιωτερα σε άλλο σχολιό μου.... μην χανετε τα λογια σας με τους Σκοπιανούς.... δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν σταση..... ολα ειναι ελληνικη προπαγανδα....ακομα και ο Αρριανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΑΛΛΑΪΚΗ άμυνα απέναντι στους λογής-λογής επιβολείς πρέπει να συνοδεύεται, όπως οραματίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΑΣ, από αναβίωση της ελληνοσερβικής συμμαχίας με πρόσκληση όσων άλλων θέλουν Βαλκάνια χωρίς γενίτσαρους.
    ΤΟ 97% των Βαλκάνιων είναι ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ (οι σλαβόφωνοι άλλαξαν γλώσσα για να μη χάνουν τα παιδιά τους στα παιδομαζώματα) και όσοι βάζουν διάφορες κλίκες μοναρχικών να μας διχάζουν, κερδοσκοπούν από τον ανταγωνισμό τους αν θα προσκυνάμε έναν νέο αμερικανομπεκραλέξανδρο ή κανιβαλογκρουέφσκι...
    Οι Πελλαίοι, εκτός από τη διάλυση της πανελλήνιας αντιβαρβαρικής άμυνας, με τις αλληλοσφαγές τους και τον αφανισμό του άνθους των Ελλήνων, μας παρέδωσαν στους Ρωμαίους φονιάδες...
    Επειδή ΜΙΣΟΥΣΑΝ την άμεση δημοκρατία, δεν κατάφεραν ΟΥΤΕ να συνεφέρουν τους Ασιάτες (ούτε καν μαθαίνοντάς τους ελληνικά), που συνεχίζουν να δουλεύουν για νέους ανισόρροπους μονάρχες και να μας απειλούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το αλλο συμαντικο ειναι οτι εδω μαθαινουμε γιατι εγινε η εξτρατεια στην Ασια, και αυτο ειναι πολυ συμαντικο γιατι οι περισσοτεροι τον λενε παλαβο τον Αλεξανδρο,,, και τον βαζουν διπλα με τον Χιτλερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.