Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Δύο προτροπές της Ελένης Γλυκατζής-Αρβελέρ προς τους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου.


"Τα κατά καιρούς εκλογικά αποτελέσματα με νικητή πάντοτε τον ασκούντα την εξουσία (μιλώ για τις πολλαπλές εκλογές της οθωνικής και μεταοθωνικής εποχής) δείχνουν τη δυσπραγία για εύθετη λειτουργία των θεσμών σε μια κοινωνία με φεουδαρχικά κατάλοιπα, με εξάρτηση (κυρίως οικονομική) από τους συχνά αντιμαχόμενους μεταξύ τους μεγάλους προστάτες, και με ζωντανό πάντα το αίσθημα της αλληλεγγύης με τους αλύτρωτους αδελφούς. Μοναδικός ίσως λόγος αυτός για εθνική συσπείρωση, ακόμη και ενάντια στην επεμβατική στοργή των προστάτιδων δυνάμεων, όπως π.χ. έγινε με την κρητική εξέγερση. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ο εκλογικός νόμος του ελεύθερου ελληνικού κράτους προέβλεπε την εκλογή πληρεξουσίων από τις υπόδουλες χώρες και τις ελληνικές παροικίες του εξωτερικού.

Να ευχηθώ τελειώνοντας να ζωντανέψει αυτή η διάταξη σήμερα, που ο απόδημος ελληνισμός αυξάνει και ευδοκιμεί, χωρίς να αποδυναμώνεται το αίσθημα της ελληνικότητας και της επιθυμίας του να προσεγγίσει περισσότερο τη μητρόπολη και τα ενδιαφέροντα της. Οπωσδήποτε στην πόρτα του Κοινοβουλίου αργεί κάθε ξένη εξάρτηση που μπορεί να βαραίνει τους απόδημους. Το Κοινοβούλιο ήταν, είναι και θα μείνει εκτός κάθε ξένης επέμβασης.

Εναπόκειται στους αντιπροσώπους του έθνους να δείξουν, με ..
... το παράδειγμα τους και το έργο τους, ότι υπηρετούν το εθνικό συμφέρον οπωσδήποτε και οπουδήποτε κληθούν, χωρίς ποτέ να συγχέουν, όπως γράφει ο Ζωναράς,
το ίδιον με το δημόσιον,
ούτε το εθνικόν με το πολιτικόν,
το πολιτικόν με το κομματικόν και
το κομματικόν με το προσωπικόν συμφέρον.

Αυτό ίσως μας κάνει να λέμε ότι το Κοινοβούλιον δεν πρακτορεύεται και δεν εμπορεύεται. Έμεινε και μένει στο ύψος του, αυτό που υπηρέτησαν οι καταξιωμένοι πρόεδροι που τιμάμε σήμερα. Φωτεινό παράδειγμα για όλους τους επερχόμενους που πρέπει να σέβονται πάντα, όπως το θέλει η συνταγματική διακήρυξη του 1822, τη βούληση του ελεύθερου έθνους και του κυρίαρχου λαού.


Από λόγο της στην Βουλή το 2000.(Πολιτισμός και Ελληνισμός, σελ 210-211)
Μετά από 10 χρόνια γνωρίζεται ποιοι είπαν ΟΧΙ στα 2  εκ περίπου Έλληνες ομογενείς μετανάστες του Εξωτερικού και ποιοι λένε ΝΑΙ σε 1 εκ αλλογενείς λαθρομετανάστες. Όπως επίσης γνωρίζεται τι έκαναν οι βουλευτές όλα αυτά τα χρόνια για το ……εθνικό συμφέρον. Το κόμμα πάνω από όλα είναι για τους πατέρες του(των) έθνους (κομματικών παρατάξεων).

3 σχόλια:

  1. Οι έλληνες του εξωτερικού κρατάνε ψηλά την σημαία του Ελληνισμού και την φλόγα της Ελληνικότητας τους σε αντίθεση με εμάς που είμαστε σάπιοι και διαβρωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με τους νεοταξίτες και η Αρβελέρ ακροδεξιά φωνή θα θεωρείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική ανάρτηση φίλε Ακρίτα. Αν οι πολιτικοί μας άκουγαν λίγο, ελάχιστα, τους Έλληνες του πνεύματος (τους πραγματικούς όχι του γιαλαντζί που κυριαρχούν στα ΜΜΕ σήμερα) τότε θα είμασταν σε πολύν καλύτερα μοίρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.