Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Γιατί σαν Έλληνας πολίτης θέλω δημοψήφισμα……;*


Γιατί  η ψήφος των αλλοεθνών μεταναστών αλλάζει το Ελληνικό εκλογικό σώμα.

Η είσοδος φέτος 250.000 και σε βάθος 3ετίας τουλάχιστον 960.000 νέων  αλλοεθνών ψηφοφόρων  στο εκλογικό σώμα  δίνει  διαφορετική μορφή από αυτή που είχε αρχικά, το μεταβάλλει ως προς το εθνικό περιεχόμενό του και ως προς την ουσία του.

Γιατί θέλω να υπάρξει διαχωρισμός  της «Ελληνικής Ιθαγένειας» και της «Ελληνικής Υπηκοότητας» όπως γίνεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ευρώπη η Ιθαγένεια (citoyenneté nationale,national citizenship, nationale Staatsbürgerschaft, Staatsangehörigkeit)  οριοθετείτε διαφορετικά από την Υπηκοότητα(citizenship, citoyenneté, Staatsbürgerschaft) στο κράτος μέλος.

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ είναι ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη με το κράτος στο οποίο ανήκει. (Λεξ. Τριανταφυλλίδη)
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ  ο νομικός και πολιτικός δεσμός που συνδέει το άτομο ως πολίτη ενός κράτους με το κράτος .(Λεξ. Τριανταφυλλίδη)
Η διαφορά είναι σαφής.

Γιατί ουδείς γνωρίζει πόσοι ακριβώς αλλογενείς μετανάστες (νόμιμοι και λαθραίοι)  υπάρχουν στην Ελλάδα.

Είναι ίσως η κρισιμότερη παράμετρος στην εξέταση του ζητήματος και ακούγονται αριθμοί μεταξύ 1.000.000 (κυρίως από «επίσημες», κρατικές πηγές, τα στοιχεία των οποίων ουδέποτε θεωρήθηκαν αξιόπιστα), 1,5 – 2 εκατομμυρίων (μάλλον η λογικότερη προσέγγιση) ή 3.000.000 (ίσως υπερβολική εκτίμηση). Άρα σε βάθος 3-5 χρόνων θα έχουμε την προσθήκη τουλάχιστον 20% νέων αλλογενών ψηφοφόρων εάν παραμείνουν οι ελαστικότατες προυποθέσεις πολιτογράφησης.

Γιατί η Δημοκρατία είναι για μας αξία. Και την Κοινωνία που θέλουμε, θα την χτίσουμε με ...
.. την συμμετοχή του ελληνικού λαού, όχι ερήμην του.

 • «Η διεύρυνση της Δημοκρατίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων και της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ βασικό δημοκρατικό στοίχημα για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδος και της Ευρώπης. » (πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την 12/6/2008)
 • «Στοχεύουμε σε μια Ελλάδα, που η ενότητά της βασίζεται ολοένα και περισσότερο στη δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεών της. Στοχεύουμε σε μία Ελλάδα της συμμετοχής, με δημοκρατική κυβέρνηση, που νοιάζεται για τον πολίτη, σέβεται τις αγωνίες και τις ελπίδες των Ελλήνων και δεν φοβάται να τους καταστήσει συνδιαμορφωτές της τύχης τους. » (πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την 12/6/2008)


Γιατί η Δημοκρατία πλήττεται από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Το διακύβευμα της Δημοκρατίας γίνεται ακόμα πιο καθοριστικό αυτή τη στιγμή:

·         Τώρα που η κυβέρνηση της ΠΑΣΟΚ και η αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ    προσπαθεί παντού να περιθωριοποιήσει τη συμμετοχή και τη φωνή του Έλληνα πολίτη χαρακτηρίζοντας τον ως  ακραίο.

·         Τώρα που τα κόμματα  υπονομεύουν, με κομματισμό και αυθαιρεσία, κάθε θεσμό, από το Κοινοβούλιο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, που έχουν στόχο να προστατεύσουν τον Έλληνα πολίτη από την ακρίβεια και την αυθαιρεσία του κράτους ή ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Γιατί, επιτέλους, δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ότι οι πολίτες αμφισβητούν θεσμούς και κόμματα, νιώθουν πως δεν ακούγονται, δεν λαμβάνονται υπόψη.

«Επιτέλους, δεν δικαιούμαστε να αγνοούμε την τεράστια κρίση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος. Αν η Ελλάδα δεν ξανακερδίσει τους πολίτες, αν δεν τους πείσει για μια νέα εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς μας θεσμούς, δεν θα ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα μας μπροστά της σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις του λαού και ιδίως της νέας γενιάς». «Δεν υπάρχει διέξοδος στο πολιτικό πρόβλημα της χώρας χωρίς την προσφυγή στο λαό, χωρίς την ενδυνάμωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του».`«Γι’ αυτό εμείς, το ΠΑΣΟΚ, επιμένουμε σε κάθε πρόταση που ενισχύει τη διαφάνεια του πολιτικού συστήματος, που απαντά στη διαφθορά, που ενισχύει τους θεσμούς και πάνω απ’ όλα τη δημοκρατική συμμετοχή». (πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την 12/6/2008)

Γιατί ο Έλληνας πολίτης πρέπει να ενημερωθεί σε βάθος και ο νέος «Κώδικας Ελληνικής Ιθαγένειας»  πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση.

Το υπό έγκριση νομοσχέδιο θα μεταβάλει, ριζικά τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας. Έτσι ο Έλληνας πολίτης πρέπει να ενημερωθεί ότι :

·         Παγιώνει ένα καθεστώς άνευ όρων αποδοχής των γιγάντιων μεταναστευτικών ρευμάτων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η χώρα μας.

·         Ενθαρρύνει αντί να προλαμβάνει το ενδεχόμενο εμφάνισης πολιτιστικών συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας στο εσωτερικό της ήδη σε κρίση ελληνικής κοινωνίας.

·         Εκμεταλλεύεται τα καθοριστικά για έναν λαό και μια πολιτεία ζητήματα της ιθαγένειας και της πολιτοφροσύνης για μικροκομματικούς και μικροεξουσιαστικούς σκοπούς, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που το νομοσχέδιο θα επιφέρει.

·         Δημιουργεί  στο εσωτερικό της χώρας, τις προϋποθέσεις ώστε να ταυτιστεί η δίκαιη και πλειοψηφική αντίθεση του ελληνικού λαού σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις, με την άκρα δεξιά.


Γιατί θέλω να υπάρξουν προϋποθέσεις πολιτογράφησης όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός Γ.Α. Παπανδρέου είπε ότι θέλει να κάνει την Ελλάδα  «Δανία του Νότου». Ας ακολουθήσει τουλάχιστον τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης που είναι:

·         Ένα είδος επίσημης δήλωσης πίστης στη Δανία(Ελλάδα).
·         Πρέπει να αναφέρει όλες τις παραβάσεις που έχει κάνει ή για τις οποίες έχει κατηγορηθεί, ακόμα και για κάτι τόσο ασήμαντο όσο ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Αν βρεθεί αργότερα πως απέκρυψε κάτι, μπορεί να αφαιρεθεί η ιθαγένεια.
·         Να αποποιηθεί την προηγούμενη ιθαγένειά του,
·         Να είναι 9 χρόνια συνεχώς μόνιμος νόμιμος κάτοικος της Δανίας(Ελλάδας).
·         Να μην έχει καταδικαστεί σε κάποιο είδος φυλάκισης και να μην εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του. Για κάποια αδικήματα προστίθεται χρόνος τον οποίο πρέπει να περιμένει κάποιος για να μπορέσει να πολιτογραφηθεί,
·         Να μη χρωστά στο κράτος.
·         Να συντηρεί τον εαυτό του, να μην έχει δεχτεί κανενός είδους κρατικής κοινωνικής βοήθειας ή επιδόματος 4.5 τουλάχιστον από τα τελευταία 5 χρόνια.
·         Γνώση της Δανέζικης (Ελληνικής) γλώσσας είτε με ειδικό τεστ είτε έχοντας περάσει τις εξετάσεις μετά την τρίτη τάξη του Γυμνασίου.
·         Να περάσει από τεστ πολίτη που εξετάζει τις γνώσεις του για τη Δανέζικη (Ελληνική) κοινωνία, κουλτούρα και ιστορία.

Παρόμοιες προϋποθέσεις έχουν και οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.

Γιατί όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διεξάγει σε κάποια στιγμή δημοψήφισμα για την Ευρώπη.

«Όλες σχεδόν οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν διεξάγει δημοψήφισμα σε κάποια στιγμή της ευρωπαϊκής τους πορείας: είτε κατά τη φάση της ένταξής τους, είτε για τη Συνθήκη, για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, είτε για άλλη κυρωτική διαδικασία αφορούσα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα, ενώ έχει τη δυνατότητα συνταγματικά, δεν το έχει κάνει ούτε κατά την ένταξη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ζητήσει τότε δημοψήφισμα. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση δεν ήθελε, όμως, να συγκρουστεί πολιτειακά με τον τότε Πρόεδρο της χώρας, Κωνσταντίνο Καραμανλή». (δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ το 2008)

Γιατί όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ με συκοφαντούν ως ακραίο, φοβικό, ακροδεξιό και εθνικόφρονα παραβλέποντας ότι…

..το δημοψήφισμα είναι ένας δημοκρατικός θεσμός ο οποίος αποτελεί άμεσο τρόπο συμμετοχής του λαού στην άσκηση της εξουσίας και που συνίσταται σε γενική ψηφοφορία για την έγκριση ή την απόρριψη κάποιου σημαντικού μέτρου που προτείνει η εκτελεστική εξουσία. Αυτές οι επιθέσεις μου θυμίζουν την εξής ρήση του Νόαμ Τσόμσκι που αφορά την σχέση ΜΜΕ και Κρατικής εξουσίας  (Τα ΜΜΕ ως όργανο κοινωνικού ελέγχου):
…………δεν θέλουν ανθρώπους που είναι σε θέση να αποφασίζουν και να συμμετέχουν, προτιμούν ένα παθητικό και υπάκουο πληθυσμό πελατών και πολιτικών θεατών - μια κοινότητα ανθρώπων που είναι τόσο ατομικοποιημένοι και απομονωμένοι, ώστε να μην μπορούν να ενώσουν τα περιορισμένα τους αποθέματα δύναμης και να καταστούν μια ανεξάρτητη, ισχυρή δύναμη η οποία θα διασπούσε την συγκεντρωμένη εξουσία.

Γιατί είμαι στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και πρέπει να ξαναγεννήσει τον Αξιακό Κώδικα..

Οι ακρογωνιαίοι λίθοι της δημοκρατίας, η ανταγορία (το δι­καίωμα της διαφωνίας και των αντιπροτάσεων) και η λαϊκή κυριαρχία (δάμω το κράτος).  Η  Δημοκρατία (εκ των λέξεων δήμος + κρατώ) είναι το πολίτευμα (ελληνικό νομικό και πολιτειακό κατόρθωμα), στο όποιο ο δήμος (ο λα­ός) και κρατεί και άρχει (έχει την ισχύ και την εξουσία. Πηγή κάθε εξουσίας σ' αυτή είναι ο λαός, αυτή δε ασκείται μόνον από το λαό, διά του λαού και υπέρ του λαού, υπό τους όρους και προϋποθέσεις, που με πάγιες συνταγματικές διατάξεις καθορίζονται, καθιερώνεται δηλαδή και ισχύει στο δημοκρατικό πολίτευμα το δόγμα της λαϊκής κυριαρχίας, σκοπός της δε είναι η κατοχύρωση της ελευθερίας όλων των πολιτών. Οι τυραννίες και οι ολιγαρχίες διοικού­νται σύμφωνα με τη γνώμη αυτών που βρίσκονται στην εξουσία, ενώ οι δημοκρατούμενες πόλεις σύμφωνα με την κείμενη νο­μοθεσία.

«η κρίση είναι βαθιά, όχι μόνο γιατί κάποιοι εκπρόσωποι του λαού χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο για τρυφηλή ζωή, ούτε επειδή διαχρονικές παθογένειες στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης παραμένουν ζωντανές, η κρίση είναι βαθιά κυρίως επειδή έχει τρωθεί ο αξιακός κώδικας». (Πρόεδρος  της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας)

Γιατί  ο Ελληνισμός είναι σταυροδρόμι πολιτισμών και αναγέννησης νέων ιδεών και όχι αντιγραφής παλιών.

Ο Ελληνισμός ήταν πάντοτε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, αντιλήψεων και ιδεών, επιστήμης και φιλοσοφίας. Από τα αρχαιότατα κιόλας χρονιά οι Έλληνες ενδιαφέρονται με πάθος για αλλότριες παραδόσεις, προσλαμβάνουν στοιχεία από ξένους πολιτισμούς. Όμως το βασικό γνώρισμα των Ελλήνων ήταν ακριβώς η ικανότητα τους να αφομοιώνουν τις προσλήψεις και τα δάνεια. Κάθε ξένο στοιχείο να γίνεται αφορμή εμπλουτισμού και ανανέωσης της ελληνικής αυτοσυνειδησίας. Τα δάνεια και οι προσλήψεις δεν υποτάσσονται πια στον ελληνικό τρόπο του βίου, στην ελληνική ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του βίου. Το πρόχειρο αυτό νομοσχέδιο  υποτάσσει και αμβλύνει βίαια και κοινωνικά άναρχα την πολιτιστική αυτοσυνειδησία των Ελλήνων, αλλοτριώνοντας την Ελληνική εθνική ταυτότητα.

Γιατί είναι ξεκάθαρη θέση του Πρωθυπουργού Γ.Α. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα που μου το αρνείται.

 • «Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση του ΠΑΣΟΚ. Αποτελεί ξεκάθαρη δική μας διαχωριστική γραμμή από τη Δεξιά και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η εμβάθυνση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, αποτελεί και δικό μου πολιτικό στοίχημα. Δεν πιστεύω στα παλιά πρότυπα ηγετών. Ο 21ος αιώνας απαιτεί ηγέτες που στηρίζουν και αγωνίζονται για τη μεγαλύτερη δυνατή δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών. Συνειδητή συμμετοχή ενημερωμένων πολιτών. Αυτή είναι η δική μου δημοκρατική παράδοση. Αυτός είμαι και θα είμαι». (πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την 12/6/2008)
 • «Το δημοψήφισμα είναι Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας» (πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την 12/6/2008)

*Για τα παραπάνω χρησιμοποίησα διάφορες πηγές.

8 σχόλια:

 1. γιατί δεν ανοίγεις σελίδα στο twitter για να παρακολουθούμε τα ποστ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλωσήρθατε στο ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ

  http://www.youtube.com/watch?v=2v36Dw4hH-w

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O γνησιος αριστεροφρων-προοδευτικουλης του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ αλλα και του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί με το παραμικρό φασιστα και ρατσιστη οποιον διαφωνει μαζι του...αλλα με την ιδια ευκολια ο ιδιος εφαρμοζει φασιστικες μεθοδους για να σιωπησει την αντιθετη γνωμη (Το opengov.gr ειναι αποδειξη σε αυτο και οχι μονο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας το κάνουμε πράξη σιγά-σιγά ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

  Όποιος πραγματικά αγαπάει την Πατρίδα μας:

  -δεν τούς δίδει δεκάρα στα φανάρια,
  -δεν αγοράζει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, από αυτούς,
  -δεν τούς ενοικιάζει σπίτια
  -δεν τούς περιθάλπει κατ΄ ουδένα τρόπο και
  -δεν τους προσλαμβάνει για δουλειές του σπιτιού του, για τον κήπο ,υδραυλικά κ.λ.π εάν δεν ερευνήσουμε να βρούμε Έλληνα πρώτα.
  -δεν τους προσλαμβάνουμε στις επιχειρήσεις μας εάν δεν ερευνήσουμε και πάλι για Ελληνόπουλα πρώτα.
  -δεν ψωνίζουμε από επιχειρήσεις που απασχολούν αλλοδαπούς εργαζόμενους.
  Αλλιώς να μην παραπονούμεθα ότι τα παιδιά μας η συγγενείς μας είναι άνεργοι.
  ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΦΑΕΙ ΨΩΜΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ
  Ας τούς πάρουν "εκείνοι" στα σπίτια τους να τούς ταΐζουν και να τούς πληρώνουν και προπαντός να ΜΗΝ τούς φορτώνουν σε εμάς.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!

  Ο ΚΑΝΕΝΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ευχαριστώ apneagr.
  Όσο για τον φασισμό δυστυχώς για αυτούς είναι γνωστό ότι οι πρώτοι που το χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο είναι εκείνοι που θέλουν να επικαλύψουν τις πολιτικές ιδεών ή θεσμούς πού αποδοκιμάζουν.
  Δηλαδή όποιος ζητάει ……

  -δημοψήφισμα είναι φασίστας; Ο πρωθυπουργός δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι το δημοψήφισμα είναι "Μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας" ;

  -προϋποθέσεις πολιτογράφησης παρόμοιες με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη είναι φασίστας;

  -νομικό διαχωρισμό Ιθαγένειας και Υπηκοότητας όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη είναι φασίστας ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σας συγχαίρω για αυτό. Σας ευχαριστώ που έστω κι έτσι ενημερώνομαι και θα πρέπει αυτά τα(δεν ...που έχετε γράψει να μπορουν να τα βλέπουν όλοι). Θέλουμε την πατρίδα μας περήφανη όπως μας την άφησαν οι πρόγονοι μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου κάνει πράξη τη νομοθετική πρόθεση της, το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης μάλλον θα επιδεινωθεί παρά θα επιλυθεί, πιθανώς με μη αντιστρέψιμες επιπτώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.