Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ευχαριστίες Πακιστανού Πρωθυπουργού προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διότι αποδέχθηκε τις απαιτήσεις του για απονομή ιθαγένειας στους Πακιστανούς (λάθρο)μετανάστες στην Ελλάδα.



ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, 12 Ιανουαρίου: Ο Πρωθυπουργός Συέντ Γιουσούφ Ραζά Γκιλάνι καλωσόρισε την Τρίτη την αποδοχή από την Ελλάδα του αιτήματος του Πακιστάν για την απόδοση ιθαγένειας και δικαιωμάτων ψήφου στους Πακιστανούς μετανάστες. Μιλώντας στο πρωθυπουργικό μέγαρο στον Δημήτριο Ντάλλη, Πρέσβη και προσωπικό εκπρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο Γκιλάνι εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού αργότερα μέσα στο χρόνο να ξαναζωντανέψει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο Γκιλάνι εζήτησε να προγραμματισθούν διμερείς πολιτικές διαβουλεύσεις και να συναντηθεί μεικτή Οἰκονομικὴ Ἐπιτροπὴ πριν απὸ την ἐπίσκεψη, ώστε νὰ προετοιμάσει το έδαφος γιὰ τὴν ἐπιτυχία τῆς ἐπισκέψεως.

Ο Πακιστανός Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον προσωπικό απεσταλμένο τοῦ Έλληνα Πρωθυπουργοῦ ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να αναλάβει κάθε δυνατὴ προσπάθεια για την ἀσφαλῆ απελευθέρωση τοῦ Αθανασίου Λερούνη, ποὺ απήχθη στην κοιλάδα Καλλάς τον Σεπτέμβριο τοῦ 2009 και μεταφέρθηκε αμέσως στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν.

Η αποκάλυψη είναι από το olympia.gr και αρχική πηγή το app.com.pk

10 σχόλια:

  1. Θα μας στείλει και άλλους πεινασμένους Πακιστανούς και εμείς θα τους δίνουμε σαν δώρο ιθαγένειες.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω, ξεφτίλααα... Προσέξτε, λέει "demand".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Javed Αslam συνελήφθη το Νοέμβριο του 2006 για διακίνηση λαθρομεταναστών κατόπιν διεθνούς εντάλματος σύλληψης από την Interpol.
    “Φιλοξενήθηκε” για λίγο στις φυλακές Κορυδαλλού με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και αποφυλακίσθηκε λίγο μετά αφού η ….ΓΣΕΕ κατέβαλε το χρηματικό ποσό της εγγύησης (30.000€), λόγω της αδυναμίας να καταβληθεί από τον ίδιο ή την Πακιστανική Κοινότητα.
    Συνελήφθη ξανά το περασμένο Οκτώβριο.

    http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/blog-post_2886.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό είναι να ψαχθεί οι σχέσεις του ανωτέρω κυρίου με την κομματική βάση του Πασοκ στην β΄ Πειραιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμη και το Πακιστάν μας έχει πιασμένους από τα ........
    Συγγνώμη για την έκφραση αλλά το γεγονός είναι πραγματικά εξοργιστικό......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπαίνω στο www.opengov.gr και προσπαθώ να μπω στην κατηγορία με την απόδοση ιθαγένειας και μου βγάζει το πρόγραμμα Καλλικράτης! Τι έγινε, πάλι "λάθος" στο σύστημα; Ελπίζω να το διορθώσουν σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλά να υπενθυμίσω ότι το Πακιστάν είχε αναγνωρίσει το ψευδοκράτος την δεκαετία του '80 για 1-2 χρόνια ενώ ανέκαθεν διατηρούσε στενές σχέσεις με την τουρκία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10:33 το www.opengov.gr κατέβασε εδώ και 5 μέρες το νομοσχέδιο "περί ιθαγένειας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @akritas

    Κάτσε λίγο γιατί κάτι δεν πάει καλά...

    μπαίνω στο www.opengov.gr δεξιά υπάρχουν τα θέματα της διαβούλευσης και με ημερομηνία 28 Δεκεμβρίου υπάρχει το "Δημόσια Διαβούλευση : Νομοθετική πρωτοβουλία Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα»". Κάνω κλικ πάνω του και μου εμφανίζει το πρόγραμμα Καλλικράτης, δηλ. κάνει λάθος redirect. Πιο κάτω και με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου υπάρχει η διαβούλευση για το φορολογικό, κάνω κλικ εκεί και με βγάζει στη σελίδα με την διαβούλευση για το φορολογικό και μπορώ να δω τα σχόλια των πολιτών.

    Που πήγαν τα σχόλια της διαβούλευσης για το θέμα της ιθαγένειας; Εγώ σαν πολίτης γιατί να μην μπορώ να τα δω όπως το φορολογικό; Το πήραν πίσω τελικά ή απλά και ξαφνικά θα έρθουν ένα βράδυ να το ψηφίσουν έτσι αυτούσιο χωρίς να προλάβει να κάνει κανείς κιχ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμε 13 Ιανουαρίου 2010 7:56 μ.μ.

    Τα νομοσχέδια στην ανοιχτή διαβούλευση, για το πόσο διάστημα θα είναι ανοιχτά για σχόλια ανακοινώνεται.
    Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια είχε ανακοινωνθεί εξαρχής ότι θα ήταν ανοιχτό έως τις 7 Ιανουαρίου. Το νομοσχέδιο για το φορολογικό δεν έχει κλείσει ακόμα γιατί δεν συμπληρώθηκε το χρονικό διάστημα που είχαν ανακοινώσει. Νομίζω ότι διάβασα πριν λιγες μερες ότι θα είναι ανοιχτό ακόμα για 15 μέρες. Βέβαια το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια δοθηκε για διαβούλευση για τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μαλιστα μέσα στις γιορτές λέει κάτι.
    Ελπίζω να σε διαφώτισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.