Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Η Ελλάδα απάντησε στo Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα Σκόπια


Στην εκπνοή της προθεσμίας που είχε ορισθεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η Αθήνα κατέθεσε χθες το Απαντητικό μνημόνιο για την υπόθεση προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας κατέθεσε χθες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι στην προσφυγή της, που κατατέθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2008, η ΠΓΔΜ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα παραβίασε το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησής της στην πρόσκληση για προσχώρηση της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, το ελληνικό μνημόνιο, το οποίο είναι αποτέλεσμα «επίπονης και μακράς συνεργασίας ενός και πλέον έτους μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών διεθνολόγων», απορρίπτει στο σύνολό τους τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ και αναπτύσσει «εμπεριστατωμένα και εξαντλητικά» τα νομικά, πολιτικά και ιστορικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς.

Η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα καθοριστεί από το Δικαστήριο και σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει προφορική ανάπτυξη των εκατέρωθεν επιχειρημάτων σε προφορική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου. Σύμφωνα με τους κανόνες διαιτησίας του Δικαστηρίου, τα μνημόνια των δύο πλευρών θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

Η κατάθεση του μνημονίου έγινε από .....
τους εκπροσώπους της Ελλάδας, τον πρέσβη Γ. Σαββαΐδη και τη νομική σύμβουλο του ΥΠΕΞ, Μαρία Τελαλιάν. Ως νομικοί σύμβουλοι της Ελλάδας στην υπόθεση αυτή έχουν οριστεί τέσσερις επιφανείς αλλοδαποί διεθνολόγοι καθηγητές.

Την ομάδα πλαισιώνουν Ελληνες καθηγητές, διεθνολόγοι και ιστορικοί, ενώ ως ad hoc δικαστής έχει οριστεί, από την ελληνική πλευρά, ο καθηγητής κ. Εμμ. Ρούκουνας.

Ως γνωστόν, η ΠΓΔΜ κατέθεσε, στις 13.11.2008, προσφυγή κατά της χώρας μας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), επικαλούμενη παραβίαση εκ μέρους της Αθήνας του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησης (objection) της Ελλάδος στην πρόσκληση για προσχώρηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

«Το απαντητικό Μνημόνιο της Ελλάδος», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, «το οποίο παραθέτει λεπτομερώς και με την αντίστοιχη τεκμηρίωση, την ελληνική νομική επιχειρηματολογία στην υπόθεση αυτή, είναι αποτέλεσμα επίπονης και μακράς συνεργασίας ενός και πλέον έτους μεταξύ των Ελλήνων και των αλλοδαπών διεθνολόγων. Το ελληνικό Μνημόνιο απορρίπτει στο σύνολό τους τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ και αναπτύσσει εμπεριστατωμένα και εξαντλητικά τα νομικά, πολιτικά και ιστορικά επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς στην υπόθεση αυτή».

Στη συνέχεια της κατάθεσης του απαντητικού Μνημονίου από την Ελλάδα, η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα καθορισθεί από το Δικαστήριο και, σε μια δεύτερη φάση, θα ακολουθήσει προφορική ανάπτυξη των εκατέρωθεν επιχειρημάτων σε προφορική διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τους Κανόνες Διαδικασίας του Δικαστηρίου, το Μνημόνιο της ΠΓΔΜ καθώς και απαντητικό Μνημόνιο της Ελλάδος θα παραμείνουν εμπιστευτικά μέχρι και την έναρξη της προφορικής διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΑ, Ναυτεμπορική

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ "TEAM" ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.