Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Solun και Saturn

Μία από τις πιο γνωστές αρχές  προπαγάνδας είναι της επαγωγής και της επικαιρότητας   μέσω της τεχνικής της υποβολής  και χρησιμοποιούμενο μέσο το ηλεκτρονικό.

Η Εταιρεία Saturn στο σαιτ της για τα εγκαίνια στην Θεσσαλονίκη έχει την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση,





http://www.saturn.com.gr/pdf/saturn_catalogue_solun.php

Είναι  τυχαία λοιπόν ότι η Θεσσαλονίκη γράφεται ως Solun ;
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Saturn με τις προσφορές της κυριολεκτικά ξεπούλησε και σίγουρα αυτό δεν έγινε τυχαία μιας και το νέο επαναλμβανόνταν παντού και συνεχώς σε όλη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα.  Φανταστείτε λοιπόν το Solun πόσες φορές πέρασε υποσυνείδητα στην Μάζα. Η Μάζα δεν θυμάται ούτε τις πιο απλές ιδέες αν δεν τις ακούσει να επαναλαμβάνονται εκαντοντάδες φορές.

4 σχόλια:

  1. Σκεφτείτε το αντίστοιχο να γινόταν στην Τουρκία...

    http://www.saturn.com.tr/pdf/saturn_catalogue_konstantinoupolis.php

    φωτιά θα το είχαν βάλει!!! Τόσο ρεζίλι είμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακρίτα, εγώ πάντως διαμαρτυρήθηκα με τη φόρμα επικοινωνίας (http://www.saturn.com.gr/contact.php)

    Σερφάροντας στον ιστοχώρο σας πρόσεξα ότι οι συνδέσεις που αφορούν την Θεσσαλονίκη έχουν το όνομα Solun στο σύνδεσμο - όπως θα γνωρίζετε αυτή είναι η Σλαβική ονομασία της Θεσσαλονίκης και η χρήση του στην ιστοσελίδα σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ώς προπαγανδιστική. Αν είναι αποτέλεσμα αμέλειας θα σας παρακαλούσα να διορθώσετε το λάθος, αν είναι εσκεμμένη κίνηση τότε πρέπει να επαναπροσδιορίσετε τις τακτικές σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απευθυνθήκατε, κύριε πρωθυπουργέ, στον πατριωτισμό των Ελλήνων για την ενεργή συμμετοχή των στην κατανομή των δίκαιων, κατά την άποψή σας, φορολογικών βαρών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
    Θα μας επιτρέψετε να διαφωνήσουμε μαζί σας.
    Παραδείγματα πατριωτισμού δίνει πρώτα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ακολουθεί ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, όλα τα δημόσια πρόσωπα και στη συνέχεια πείθεται ο απλός πολίτης να πράξει παρομοίως.
    Δεν πουλάμε κοψοχρονιά τον πατριωτισμό μας, ούτε τον εκμισθώνουμε δωρεάν, κύριε πρωθυπουργέ.
    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για εσάς, ως μεγίστη πατριωτική πράξη προς την πατρίδα, είναι να αγωνιστούμε να σας εκδιώξουμε από την εξουσία γιατί φανήκατε ανάξιος των προσδοκιών μας που καλλιεργήσατε παραπλανητικά με την προεκλογική σας εκστρατεία.
    Μη μας ζητάτε να φανούμε πατριώτες, όπου εσείς θέλετε. Αλλά να φανείτε εσείς πατριώτης στον ελληνικό λαό που σας ψήφισε και που εκλεγήκατε με ένα σκοπό.
    Να υπηρετήσετε τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.
    Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος 1:11 π.μ.
    Εχει καλυτερα πραγματα να κανει ο πρωθυπουργος οπως να παραχωρει ιθαγενειες δεξια και αριστερα για παραδειγμα. "Ελληνας γεννιεσαι και γινεσαι" λεει το μοτο του George

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.