Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Θεσσαλονίκη: Οι κλέφτες πιάνονται και ο νόμος τους αφήνει ελεύθερους!!!

Έντονη διαμάχη μεταξύ των αστυνομικών και των δικαστών στη Θεσσαλονίκη.

Μια έντονη διαμάχη μεταξύ των αστυνομικών και των δικαστών έχει ξεσπάσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη, λόγω της εφαρμογής των νέων νόμων για τη μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού συστήματος, σε μια εποχή που έχει αυξηθεί σημαντικά η εγκληματικότητα και η βία.
Η αντιπαράθεση φούντωσε τη Μεγάλη εβδομάδα, όταν εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν μη προφυλακιστέα τα μέλη της τετραμελούς αλβανικής σπείρας διαρρηκτών, που είχε σπείρει τον φόβο και τον τρόμο σε ιδιοκτήτες κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Από τους τέσσερις... συλληφθέντες, ηλικίας από 17 έως 32 χρόνων, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ στους άλλους δύο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ και κρατούνται προσωρινά μέχρι τη Δευτέρα, για να κατατεθούν τα χρήματα και να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Σε περίπτωση μη καταβολής της χρηματικής εγγύησης, είναι στην αποκλειστική ευχέρεια του ανακριτή να αντικαταστήσει τους περιοριστικούς όρους με προφυλάκιση και να εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Τους αφήνουν ελεύθερους
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί εκφράζουν έντονη...
δυσφορία. “Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν εμείς να συλλαμβάνουμε τους κακοποιούς και να τους αφήνουν ελεύθερους οι ανακριτές και οι εισαγγελείς. Πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία, για να αισθανθεί ασφάλεια και ο κόσμος”, λένε ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας.
Αγανάκτηση όμως για την κατάσταση που επικρατεί εκφράζουν και τα θύματα της συμμορίας, που είδαν τις περιουσίες τους να εξαφανίζονται “Πώς μπορούμε να κοιμόμαστε ασφαλείς όταν αυτοί που ρήμαξαν τα σπίτια μας δύο μέρες μετά τη σύλληψή τους είναι και πάλι ελεύθεροι. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή. Χάσαμε ολόκληρες περιουσίες που δεν πρόκειται ποτέ να βρεθούν, δεν έχουμε ούτε την ικανοποίηση να δούμε στη φυλακή αυτούς που λεηλάτησαν το βιος μας. Μόλις τους αφήσουν ελεύθερους, άντε να τους ξαναβρούν να τους δικάσουν. Θα πάνε στην πατρίδα τους και θα ζουν εκποιώντας τα κλοπιμαία, που δεν βρέθηκαν ποτέ

λέει εξοργισμένο ένα θύμα της σπείρας, που το όνομά του, για ευνόητους λόγους, είναι στη διάθεση της εφημερίδας.
 Η σπείρα των διαρρηκτών
Την τετραμελή σπείρα διαρρηκτών που είχε σπείρει τον φόβο και τον τρόμο σε ιδιοκτήτες κυρίως της ανατολικής Θεσσαλονίκης εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα. Οι δράστες τέσσερις Αλβανοί, εισέβαλλαν σε διαμερίσματα την ώρα που οι ένοικοι τους κοιμούνταν και κυριολεκτικά τα “έγδυναν”. Ήδη τα δακτυλικά αποτυπώματα των μελών της σπείρας, που είχαν αποθρασυνθεί και το τελευταίο διάστημα δεν ελάμβαναν καμία προφύλαξη, έχουν εντοπισθεί σε 33 σπίτια, ενώ οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι στο στόχαστρό τους βρέθηκαν περισσότερα από 150 νοικοκυριά.
“Το τελευταίο εξάμηνο είχαμε σωρεία διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του ύπνου των ενοίκων των κατοικιών. Πιστεύουμε πως από την έρευνα θα προκύψουν κι άλλες”, επισήμανε ο διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρας Παζαρλής, παρουσιάζοντας την εξιχνίαση των υποθέσεων.
Τα Πεύκα, το Πανόραμα και το Ωραιόκαστρο ήταν οι περιοχές που χτύπησαν τις περισσότερες φορές, και “σήκωσαν” δεκάδες αντικείμενα αξίας, χρυσαφικά και χρήματα χωρίς να τους αντιληφθούν οι ένοικοι που κοιμούνταν αμέριμνοι. Μάλιστα, συνήθιζαν φεύγοντας να παίρνουν και τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ενοίκων. Τα αυτοκίνητα τα πουλούσαν σε συμπατριώτη τους αντί 2.000 ευρώ, για να προωθηθούν στην παράνομη αγορά. Μάλιστα, τα δεκάδες χρυσαφικά που άρπαζαν τα έστελναν στην Αλβανία.

“Εφαρμόζουμε το νόμο”
Από την πλευρά τους, οι δικαστικοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να εφαρμόσουν τους νόμους.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, από τη στιγμή που τα μέλη της σπείρας δεν είχαν άλλες καταδίκες για κακουργήματα και δήλωσαν μόνιμη κατοικία, σύμφωνα με τον νέο νόμο για τις προφυλακίσεις δεν μπορούσαν να οδηγηθούν στη φυλακή, καθώς το αδίκημα που τους αποδίδεται των διακεκριμένων κλοπών κατʼ επάγγελμα και κατʼ εξακολούθηση δεν επισύρει ποινή κάθειρξης από 10 - 20 χρόνια.
Όπως έλεγαν αστυνομικοί, με τις νέες διατάξεις που θεσπίστηκαν αποφυλακίσθηκαν περισσότεροι από 3.500 κρατούμενοι, και άλλοι τόσοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις δικαστικές αρχές στις οποίες προσήχθησαν και συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική τους δραστηριότητα, αυξάνοντας κατακόρυφα τον αριθμό των διαρρήξεων και των ενόπλων επιθέσεων, των εισβολών τους σε σπίτια, αδιαφορώντας για το αν οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται εκεί και σε οποιοδήποτε κατάστημα θεωρούν ότι υπάρχει εύκολη λεία.


Πηγή: Ρεπορτάζ του κ.Β.Παπαδημούλη,
για την εφημερίδα "Μακεδονία".

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΙΣ ΕΓΑΤΟΩΡΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ (ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΙ )ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ????
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.