Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Όπου μπήκε το ΔΝΤ είχαμε.....

Θα ξεκινήσω με κάτι που πέρασε στα ψιλά, μιλάω για τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη στη ΝΕΤ όπου αποκάλυψε ότι «όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», είπε και χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως «πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά»! Αυτό που καταλαβαίνει ο κοινός νους από τις υφυπουργικές δηλώσεις είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αμέσως μόλις ανέλαβε, διαμόρφωσε την άποψη ότι πρέπει να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και ότι απλώς επειδή τα χρήματα του ΔΝΤ δεν επαρκούσαν, προσπάθησε να βάλει και την ΕΕ να "τσοντάρει". Πικρές αλήθειες που τις αποκάλυψε ο Γιώργος Δελαστίκ

Έτσι λοιπόν όπου μπήκε το ΔΝΤ είχαμε.....

  • Πλήρης κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας. Ουδείς πολιτικός πλέον δεν θα μπορεί να υπογράφει θέμα οικονομικής φύσεως εάν δεν έχει την έγκριση του ΔΝΤ. Αυτό σημαίνει ότι ούτε σφαίρες , ούτε ανταλλακτικά αλλά ούτε και χαρτί Α4 δεν θα μπορεί να αγοραστεί.
  • Έμμεση και άμεση μείωση μισθών ΔΥ και συνταξιούχων. Κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι οι μισθοί-συντάξεις με τα κοψίματα έφταναν σε 10(στην καλύτερη περίπτωση) από 13 που ήταν το προηγούμενο χρόνο. Σε εμάς ήδη οι 14 έγιναν 10. Φυσικά δεν θα την γλυτώσει ούτε ο ιδιωτικός τομέας. Ήδη απολύουν υπαλλήλους παλαιούς των 1000 ευρώ και τους ξαναπροσλαμβάνουν με 540 ευρώ.
  • Αύξηση ΦΠΑ και κατάργηση χαμηλού συντελεστή σε όλα τα προιόντα. Το 70% των προιόντων στην Ελλάδα θα είναι στο 23% μέχρι το 2011 όπως το νερό, τα αναψυκτικά κλπ.
  • Απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.
  • Καλπασμός της Ύφεσης.
  • Αύξηση της ανεργίας. 250000 συμβασιούχοι θα προστεθούν στον αριθμό των ανέργων φέτος. Δεν είναι τυχαίο που μιλάγανε για 1 εκ ανέργους για φέτος.
  • Κατάργηση της ασφάλισης και της κοινωνικής πρόνοιας.(Κλείσιμο νοσκοκομείων,μη χρηματοδότηση της κοινωνικής πρόνοιας κλπ). Μην τυχόν δηλαδή και αρρωστήσεις.
  • Άνοιγμα ψαλίδας των αστικών τάξεων με άμεσο υποβιβασμό των μεσαίων τάξεων. Η μεσαία τάξη γίνεται μικρομεσαία και αυτή και ανάλογα την περίπτωση μικρή ή φτωχή. Ο αστός των 2000 ευρώ είναι πλέον των 1500, ο των 1500 είναι των 1100 και ο των 1100 είναι των 900.
  • Φαινόμενα φίμωσης φωνών.

3 σχόλια:

  1. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Δες το κείμενο της συνέντευξης Παπακωνσταντίνου.

    http://folders.skai.gr/default.asp?pid=10&la=1&tID=223&tr=1

    Αλέξης Παπαχελάς

    Το ερώτημα το οποίο υπάρχει και πραγματικά νομίζω πολύς κόσμος είναι θυμωμένος γιατί έχει ξυπνήσει πάρα πολύ αργά για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας . Και βεβαίως δίνει μεγάλη ευθύνη στον κύριο Καραμανλή γιατί δεν είχε πει την αλήθεια παρά μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, δίνει όμως και σε σας γιατί ο κόσμος είχε μείνει με την εντύπωση ότι τα πράγματα είναι περίπου, κανονικά, ότι δεν υπήρχε κάτι το έκτακτο εν πάση περιπτώσει στην οικονομική κατάσταση την οποία θα παραλαμβάνατε . Και για αυτό ο κόσμος νομίζω άργησε και να καταλάβει τα πραγματικά μεγέθη της κρίσης.

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου – Υπουργός Οικονομικών

    Καταρχάς επιτρέψτε μου να σας διορθώσω, ο κύριος Καραμανλής δεν είπε την αλήθεια στην προεκλογική περίοδο, μια τελευταία εργάσιμη μέρα της κυβέρνησης έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλλειμμα 6 %, ακόμα και μέχρι σήμερα ο κύριος Σαμαράς εξακολουθεί να λέει 9, 10 % όταν όλοι ξέρουμε ότι είναι 13,6 κοντά 14

    Αλέξης Παπαχελάς

    Πάντως εκείνα τα μέτρα που είχε προτείνει στην ΔΕΘ ήταν προφανές ότι ήθελε να σοκάρει τον κόσμο

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου – Υπουργός Οικονομικών

    Τα μέτρα εκείνα όλα μαζί άμα τα προσθέσεις ζήτημα να πιάσουνε 1, 1,5 άντε 2 % καμία σχέση, δεν μειώνουν το έλλειμμα

    Αλέξης Παπαχελάς

    Για την εποχή τους ήταν σοκαρίστηκα εν πάση περιπτώσει, αυτό θέλω να πω

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου – Υπουργός Οικονομικών
    Ναι όμως όταν έρχεσαι ως νέα κυβέρνηση και αρχίζει μια διαδικασία ανακάλυψης γιατί και εμείς ανακαλύπταμε . Κύριε Παπαχελά κάθισα επί δύο εβδομάδες σε ένα τραπέζι καλή ώρα σαν και αυτό στο υπουργείο οικονομικών πρώτου ορίσουμε γενικούς γραμματείς γιατί ήταν οι πρώτες μέρες ακόμα, με όλους τους υπηρεσιακούς και κάθε μέρα ώρες με τον υφυπουργό, τον κύριο Σαχεινίδη, λέγαμε και τι άλλο υπάρχει το οποίο δεν ξέρουμε και σηκωνόταν ένα χέρι και έλεγε κύριε υπουργέ υπάρχουν και αυτά τα 200 εκατομμύρια τα οποία δεν γράφονται . Και την επόμενη ημέρα ξανακάναμε το ίδιο και έλεγα και τι άλλο υπάρχει που δεν ξέρουμε, υπάρχει το τάδε ταμείο ασφαλιστικό το οποίο έχει αυτό το έλλειμμα το οποίο κάπου δεν είναι . Άρα λοιπόν και εμείς

    Αλέξης Παπαχελάς
    Αυτό είναι συγκλονιστικό για ένα σοβαρό κράτος βέβαια ..

    Γiώργος Παπακωνσταντίνου – Υπουργός Οικονομικών
    Δεν διαφωνώ μαζί σας ήταν μια διαδικασία ανακάλυψης . Εγώ όμως κάνω το εξής ερώτημα σε όποιον λέει ότι αργήσατε : Υπάρχει περίπτωση να μας πίστευε η ελληνική κοινωνία έτσι και τον Νοέμβριο ερχόμασταν και λέγαμε, περικοπές συντάξεων, μισθών, αύξηση ΦΠΑ, αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης, θα μας έλεγαν τι είναι αυτά που μας λέτε, από που τεκμαίρεται ότι χρειάζονται όλα αυτά τα πράγματα . Και εμείς χρειαστήκαμε μια διαδικασία να ανακαλύψουμε το πραγματικό βάθος της κατάστασης και το βάθος του προβλήματος, χρειάστηκε να δούμε όλοι μαζί σαν κοινωνία, ότι εκεί που πάμε είναι αδιέξοδο και να αποφασίσουμε συλλογικά.

    Αλέξης Παπαχελάς
    Πρέπει να σας πω ότι η πραγματική οικονομία και οι τράπεζες έχουν υποστεί μια πολύ μεγάλη ζημιά από όλη αυτή την περίοδο, της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας μέχρι να καταλάβετε όλοι τι συμβαίνει και εμείς και σεις

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου – Υπουργός Οικονομικών
    Μα με συγχωρείτε μέχρι να ανακαλύψουμε όλοι το πραγματικό βάθος του προβλήματος κύριε Παπαχελά

    Αλέξης Παπαχελάς

    Πάντως το 12,6 το ξέρατε το Νοέμβριο αν θυμάμαι καλά

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου – Υπουργός Οικονομικών
    Ναι και το Νοέμβριο, σας θυμίζω το εξής, και το έχω πει πολλές φορές αυτό δημόσια. Οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από εμάς κατέβαζε ένα προϋπολογισμό και ένα πρόγραμμα σταθερότητας με 4 % μείωση του ελλείμματος, θα έλεγαν είναι πάρα πολύ γενναίες αυτές οι αποφάσεις .Την Ελλάδα δεν την πίστεψε κανένας, γιατί δεν την πίστεψε, γιατί έλεγε ψέματα μέχρι τότε, γιατί ότι είχε πει στο παρελθόν δεν είχε πει ποτέ αλήθεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ακρίτα,

    ο γιωργάκης εκτελεί διατεταγμένη πορεία. Επειδή όμως δεν του κόβει, όυτε αυτούνού όυτε του επιτελείου του, πιστεύω ότι ο ξένος παράγοντας τον έχει πείσει ότι αυτή είναι η μόνη και η καλύτερη λύση για την Ελλάδα.
    Είναι πολύ ηλίθιος για να τα κάνει αυτά έχοντας γνώση, και αποσκοπώντας σε διάλυση της Ελλάδας.
    Το είπα και το ξαναλέω ότι άμα συνεχίσει έτσι θα φύγει νύχτα από την Ελλάδα, και σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tora fteo ego pou tha po oti i sinentefksi einai stimeni. Mia kai o kos papaxelas prin eixe ton diikiti tis trapezas tie ellados kai tou eipe oti eixe enimerosi olous oti to elima 31/8/10 itan 8% kai tha pigene se dipsifio an den lambanotan sklira metra , apli methodos ton trion opos eipe pigene gia 12% kai parapano mia kai o dekembrios einai minas me perisoteres dapanes dora ktl kai mporei kai parapano.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.