Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ελληνική Βικιπαίδεια και Ίωνας Δραγούμης Νο2

Σχεδόν όλοι θυμόμαστε την ιστορία που είχε προκύψει με τους συντονιστές της Βικιπαίδεια (ελληνικής wikipedia) και το ζήτημα του άρθρου με θέμα την βιογραφία του Ίωνα Δραγούμη. Μετά από πολύ κουβέντα (προσωπικά μάλιστα αποβλήθηκα επειδή αντέδρασα στις ύβρεις κάποιου συντονιστή) ο διαχειριστής αποφάσισε να κλειδώσει το θέμα και να ανοίξει πεδίο συζήτησης για το πως τελικά θα αναρτηθεί η βιογραφία του Ιώνα Δραγούμη.
Εκεί διεξήχθει μία σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση για το πως πρέπει να γραφτεί η βιογραφία του Δραγούμη και κυρίως η εισαγωγή του. Φυσικά η όλη κουβέντα ήταν πολιτισμένη διότι ήταν εμφανή η απουσία  συγκεκριμένων συντονιστών ίσως  λόγο της παρουσίας του διαχειριστή αλλά και ίσως το όλου ντόρου που είχε δημιουργηθεί εκείνη την εποχή.
Έλα μου όμως ότι ....

ο συγκεκριμένος συντονιστής και αφορμή για το  όλο μπάχαλο, αφού κόπασε η όλη ιστορία επανέφερε την βιογραφία του Δραγούμη όπως την φαντάζεται και του αρέσει και όχι όπως πρέπει. Όπως είχα πει πιο παλιά στην περίπτωση μας η χρήση του «σωβινισμού»  γίνεται από τον  συγκεκριμένο συνιτονιστή της βικιπαίδεια  που προσπαθεί να επιβάλλει με το έτσι θέλω στην βιογραφία του Ίωνα Δραγούμη παραβλέποντας τόσο τα έργα του αλλά και την πραγματική διάσταση του όρου.Και από ότι φαίνεται η Ελληνική βικιπαίδεια είναι τσιφλίκι μιας συγκεκριμένης ιδεολογικής αντίληψης, αυτής του εθνομηδενισμού ή ιστορικού αναθεωρητισμού όπως αποκαλείται από τους λίγους πανεπιστημιακούς που παλεύουν καθημερινά για την ανατροπή της στον τομέα της Ελληνικής Παιδείας.

Άλλωστε τα αποτελέσματα στην Παιδεία του εθνομηδενισμού (παρακλάδι του μεταμοντερνισμού) είναι εμφανή ΠΑΝΤΟΥ.
Κοινώς  πατώσαμε.
Το πώς έπρεπε να ήταν η εισαγωγή:
Διαβάστε την στο τέλος της πρώτης αναρτήσεως κάνοντας κλικ εδώ.

9 σχόλια:

  1. To ιδιο μου συνεβει και εμενα οταν προσπαθησα να επεξεργαστω ενα κειμενο στο Αγγλικο Wikipedia που αφορουσε το Σκοπιανο.
    Καποιος Administrator Ελληνοαμερικανικης καταγωγης (αριστεροφρωνος σαν αυτους του Συριζα ιδεολογικα και μεγιστος νεοταξιας...) με εκανε Βan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περισσότερα από τα ανώτερα στελέχη της wikipedia πάντως έχουν ιδιαίτερα πλούσιο βιογραφικό: Πρώην υπάλληλοι του Λευκού Οίκου, κάποιοι συνεργάτες του CNN, αρκετοί υπότροφοι του Ιδρύματος για μια Ανοικτή Κοινωνία του George Soros κτλ. Είναι λοιπον απόλυτα φυσιολογικό η wikipedia και το ελληνόφωνο παράρτημά της να έχουν υιοθετήσει μία πλουρόμορφη και γεμάτη φαντασία οπτική ...Ανοικτών Οριζόντων στα μακεδονικά ζητήματα.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Open_Access_Initiative
    http://wikimediafoundation.org/wiki/Advisory_board

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2:13 πραγματικά δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πίσω από την wiki.
    Εγώ ξέρω ότι εγκυκλοπαίδεια που γράφεται από ανθρώπους προκατειλημμένους, με ανάρμοστες συμπεριφορές και με την εμφανή κάλυψη των όποιων διαχειριστών είναι ένας χώρος πληροφόρησης που πρέπει να αποφεύγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tον Τσε Κεβαρα τον βαπτισανε "συμβολο προοδευτισμου" στην Ελληνικη Βικυπαιδεια (μου θυμιζει κατι κορωνες που βαζει το ΚΚΕ) με την δικαιολογια οτι το ειπε καποιος Casey (τον γνωριζετε τον κυριο εγω παντως οχι).

    Αμα αυτη η online εγκυκλοπαιδεια ειναι αντικειμενικη εγω ειμαι ο Παπας της Ρωμης. Εχει καταντησει γεματο απο προπαγανδιστικη φρασεολογια εξαιτιας συγκεκριμενων administrator με νεοταξικες ιδεολογιες που την εχουν ως προσωπικο τσιφλικη τους.

    Το Wikipedia πασχιζει απο αντικειμενικοτητα σε πολλα θεματα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ SITE ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Wikipedia's Institutional Bias

    The Wikimedia Foundation, parent of Wikipedia, has received substantial contributions from foundations that promote a political agenda, such as $40,000 from the Lounsbery Foundation of Richard Lounsbery and $20,000 from the Open Society Institute of George Soros. [1] Under the circumstances, it may be reasonable to ask whether Wikipedia is expected, in return, to play a gatekeeping role. This would explain the persistent pattern of double standards and selective enforcement of Wikipedia policies by the Wikipedia Arbitration Committee.
    In theory, Wikipedia is governed by a laudable policy called Neutral Point of View (NPOV). In practice, however, there is no such policy. Instead, the Wikisphere is comprised of a mosaic of orthodoxies, ruthlessly enforced by entrenched WikiCliques or "POV posses" equipped with administrative powers, and an intimate familiarity with a Byzantine system of administration that is designed to confound outsiders. As of January 2006, it appears that Wikipedia has moved even further away from what it purports to be, with membership in the powerful Arbitration Committee becoming an appointed, rather than elected position. The person who ultimately decides who will belong to it is Wikipedia founder and Ayn Rand acolyte, Jimbo Wales. Under the circumstances I would suggest, gentle reader, that you think twice before believing anything presented in Wikipedia's articles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί κάποιος να αναφέρει κάποιο site μορφωτικού επιπέδου κ αντίστοιχου του βικιπαίδεια, από το οποίο μπορεί κάποιος αναγνώστης να έχει πρόσβαση σε έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς η ιστορία έχει επαναληφθεί ή προηγηθεί και σε άλλα θέματα.

    π.χ. ενώ είχε διαμορφωθεί μια ωραία παρουσίαση σε κάποιο θέμα, συγκεκριμένα για τα ριζίτικα τραγούδια της Κρήτης. Επισημαινόταν και οι Βυζαντινές επιδράσεις και θεματολογία τους και η σχέση με τη Βόρειο Ελλάδα, Βυζάντιο, καθότι επί Μακεδόνος Αυτοκράτορα απελευθερώθηκε η Κρήτη από τον Νικηφόρο Φωκά, αν θυμάμαι το 961 μ.Χ. και παρέμειναν άποικοι στην Κρήτη οι βορειοελλαδίτες στρατιώτες των 3300 Βυζαντινών πλοίων, λόγω του ότι δεν υπήρχαν αρκετοί Χριστιανοί άντρες εκεί. Επίσης έγινε και άλλος αποικισμός της Κρήτης από τα 12 Βυζαντινά αρχοντόπουλα, αργότερα, 1010 ή 1100 δε θυμάμαι συγκεκριμένα. Αυτοί μετέφεραν και τα τραγούδια τους. Επίσης αναφέρεται από τον Φραντζή κ.ά. ιστορικούς ότι το 1453 ενώ έπεσε η Πόλη, Κρήτες υπερασπιστές της πολεμούσαν ακόμη. Αυτοί, που είχαν έρθει με 3 πλοία, τραγουδούσαν στους πύργους όσο καιρό αμύνονταν και έτσι ο Μωάμεθ ο Πορθητής τους επέτρεψε, αφού δεν παραδίνονταν, να επιστρέψουν ελεύθεροι και ένοπλοι στην Κρήτη, όπου μεταλαμπάδευσαν τους Βυζαντινούς σκοπούς. Πρώτα πέρασαν απο τη Θεσσαλονίκη με το πλοίο και όταν οι Θεσσαλονικείς τους υποδέχθηκαν με τιμές, τραγούδησαν το "Άρχοντες του Σαλονικιού" ριζίτικο που τραγουδιέται ακόμα στην Κρήτη.

    Θέματα για την Πόλη, τη Θεσσαλονίκη, τον Μ.Κων/νο, το Διγενή Ακρίτα (Ο Διγενής ψυχομαχεί) τους Σέρβους και Σαρακηνούς, τους βυζαντινούς στραατιώτες "ούλες τσι βίγλες βίγλισα", το Αγιο Όρος, τρεις καλογέροι Κρητικοί και δυο απ' τ άγιο ¨Ορος, και άλλα πολλά όπως και οι μελωδίες, μαρτυρούν την Βυζαντινή προέλευση των ριζίτικων τραγουδιών. Από τον ανωτέρω αποικισμό έμειναν και τα χωριά Αρμένοι σε πριοχές της Κρήτης αφού μεταξύ των Βυζαντινών αποίκων ήταν Μακεδόνες Πόνιοι Κωνσταντινουπολίτες Μικρασιάτες αλλά και Αρμένιοι της ενωμένης τότε Βυζ. Αυτοκρατορίας. Γι΄αύτό και οι Κρήτες μαζικά βοήθησαν στον Μακεδονικό Αγώνα, όπως και σε όλους τους Αγώνες τα αδέλφια τους Μακεδόνες, και πολλά ριζίτικα τραγούδια έχουν σχετική θεματολογία, όπως και για τους απελευθερωτικούς πολέμυς 12-13. "Γεις πληγωμένος στο βουνό", "Δε με πονούνε οι πληγές", "Λεβεντιά Καμαρωτή (Βάρδας - Τσόντος), μέχρι τα πρόσφατα "Γροικάτε ίντα εμήνυσε ο μέγας Στρατηλάτης (Μ.Αλέξανδρος) που υπάρχει στο youtube. Θα θυσιάσω τη ζωή μόνο για μια αιτία, μονάχα για τη λευτεριά και τη Μακεδονία.

    Αυτά είναι τα ριζίτικα... και ένα άλλο ριζίτικο δημοτικό τραγούδι της Κρήτης είναι το "Τ' αηδόνια της Ανατολής και τα πουλιά της δύσης κλαίσι αργά κλαίσι ταχειά ... κλαίσι την Αντριανούπολη τη πολυκουρσεμένη" , το αρχαιότερο Ριζίτικο.

    Όμως βρέθηκε κάποιος και έσβησε στην wikipedia τον κόπο των προηγούμενων ερευνητών, δε σεβάσθηκε όυτε κόπο ούτε την ιστορική έρευνα και τα αδιάσειστα ντοκουμέντα και έβαλε στο λήμμα ότι ¨Τα ριζίτικα τα δίδαξαν οι ..Μούσες διότι, τάχα, οι Μουσούροι (επώνυμο Σφακιανών) προέρχονται από τις μούσες - και ας λένε οι ιστοριοδίφες ότι από τις βυζαντινές οικογένειες προέρχονται οι Μουσούροι... τι δουλειά έχουν οι μούσες με τα Λευκά Όρη και τα ριζίτικα της Κρήτης... Γι αυτό δεν εμπιστεύομαι πλέον την εν λόγω εγκυκλοπαίδεια.

    Επίσης στο site του Αυγουστίνου Καντιώτη έχει αναφερθεί ότι παρόλο που ως αρμόδιοι του site έγραψαν μια καλή βιογραφία του μακαριστού στη wikipedia, κάποιο άλλοι την έσβησαν και σαν πρώτο και σημαντικό θέμα στο λήμμα Αυγουστίνος Καντιώτης έχουν το ότι ήρθε αντιμέτωπος με τον ... σκηνοθέτη Αγγελόπουλο !!! Μεγάλο Θέμα !!! Ενώ αποσιωπώνται άλλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 9:40 δεν μου δημιουργεί καθόλου εντύπωση. Η γνώμη μου για την βικιπαίδεια είναι αυτή όπως διατυπώθηκε σε προηγούμενο σχόλιό μου συνοπτικά(16 Ιουνίου 2010 2:58 μ.μ.) και φυσικά στα Μακεδονικό Θεματολόγιο του παρόντος blog, στο λήμμα «Βικιπαίδεια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.