Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η γνώμη μου για τα γεγονότα στην Γάζα

Η κυρίως επίθεση έγινε στο Τουρκικό πλοίο όπου συμμετείχαν μέλη της γνωστής τουρκικής εξτρεμιστικής ισλαμικής οργάνωσης Insani Yardim Vakfi (IHH) και η οποία θεωρείται το «μακρύ χέρι» του πολιτικού Ισλάμ βρίσκεται πίσω από την εμπλοκή της Τουρκίας στην αποστολή για την άρση του ναυτικού αποκλεισμού της Γάζας. Πρόκειται για τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) ΙΗΗ (Ιδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής). Ιδρύθηκε το 1995 και είναι κοινό μυστικό ότι τελεί υπό την «αιγίδα» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η οργάνωση, η οποία αποτελεί μια σημαντική συνιστώσα του «Στόλου της Ελευθερίας», πρόσκειται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και αναπτύσσει έντονη ανθρωπιστική δράση τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στα παλαιστινιακά εδάφη. Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΙΗΗ Μπουλέντ Γκιλντιρίμ είναι πολύ στενός προσωπικός φίλος του τούρκου πρωθυπουργού.

Ανθρωποι της ΙΗΗ φρόντισαν......
 σχεδόν για όλα όσα έπρεπε να γίνουν ώστε να οργανωθεί η τουρκική συμμετοχή στον «Στόλο της Ελευθερίας» με τα τρία πλοία, δηλαδή το μοιραίο επιβατηγό «Μαβί Μαρμαρά», το οποίο δέχθηκε τη δολοφονική επιδρομή των Ισραηλινών, και τα δύο μικρότερα φορτηγά που το συνόδευαν. Μάζεψαν τα τρόφιμα, τον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και τα άλλα είδη ανθρωπιστικής βοήθειας, ναύλωσαν τα πλοία και έφθασαν ένα βήμα πριν από την ξεκάθαρη κομματική στήριξη. Την τελευταία στιγμή ομάδα βουλευτών του ΑΚΡ η οποία επρόκειτο να μπει στα πλοία έλαβε την (προφανώς κυβερνητική) εντολή να μην επιβιβαστεί.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=334819&dt=01/06/2010#ixzz0paSh3DXT

Η IHH θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση με άμεσες συνδέσεις με την χαμάς:(http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/html/hamas_e105.htm)


Μήπως τελικά το Ισραήλ ήθελε να δώσει ένα μήνυμα στην Τουρκία και στην πολιτική της ;
Η δικιά μου γνώμη είναι πως ναι αυτό θέλει να κάνει.

Δεν νομίζω βέβαια να αμφιβάλει και κανείς ότι ανάμεσα στους Τούρκους υπήρχαν και άνθρωποι της ΜΙΤ ενώ επισημαίνω ότι τα τουρκικά πλοία ξεκίνησαν από τα κατεχόμενα της Κύπρου.(σχετικός χάρτης)

Δυστυχώς πάντα βλέπουμε το δέντρο και ποτέ το δάσος.
Και στην Παλαιστίνη πλέον οι Τουρκικές σημαίες είναι σχεδόν ίδιες στον αριθμό με τις Παλαιστινιακές.

4 σχόλια:

  1. Προφανώς άτομα από εντελώς διαφορετικούς χώρους μπορεί να καταλήξουν...σύμμαχοι για περίεργους λόγος. Έτσι ακραίοι και ανθρωπιστές (υπήρχαν και οι δύο βέβαια) μαζί.

    Την Ελλάδα δε θα πρέπει να την ενδιαφέρει αλλά να κρατάει ίσες αποστάσεις. Ούτε με τους Άραβες, ούτε με το Ισραήλ είδαμε καλό αφού κι αυτοί για τα συμφέροντά τους ενδιαφέρονται. Ανάλογα με τα συμφέροντα μας λοιπόν.

    Φαντάζομαι ότι η ανάρτησή σου έχει φιλο-ισραηλινό περιεχόμενο γιατί στην Ελλάδα οι Παλαιστίνιοι έχουν περισσότερη πέραση απ'το αντίστοιχο "κάθε κριτική στο Ισραήλ είναι κεκαλυμμένος αντισημιτισμός" που πρεσβεύουν μειονότητες προς αναγνώριση. Δεκτό αλλά ελπίζω να μη δικαιολογείς απολύτως την αντίδραση του Ισραήλ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

    Άντε και ελεύθερη Κύπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν κάνεις λάθος εκτίμηση ότι η ανάρτηση έχει φιλοισραηλινό περιεχόμενο.
    Δυστυχώς την πατήσανε οι δικοί μας που συμμετείχαν πραγματικά με ειρηνικούς σκοπούς από τους Τούρκους ισλαμιστές. Βγήκε το βιβλίο του Νταβούτουγλου και καλό είναι να το πάρουνε όσοι δεν το διάβασαν και να μάθουν ποιες είναι οι προθέσεις της Τουρκίας και κυρίως με ποιο τρόπο θέλουν να το κάνουν. Μία από αυτές είναι και οι ΜΚΟ με τις δήθεν ανθρωπιστικές οργανώσεις.
    Ο φτωχός Παλαιστίνιος δυστυχώς πλέον παγιδεύτηκε στα νύχια του εξτρεμιστικού ισλάμ. Φυσικά βασικός υπεύθυνος για αυτό είναι το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς δεν είναι φιλο-ισραηλινή η παραπάνω ανάρτηση. Σ' αυτήν την χώρα και αυτόν τον λαό δυστυχώς ο κοινός νους και η λογική (εδώ που υποτίθεται γεννήθηκε!) είναι είδος εν ανεπαρκεία. Όλα είναι άσπρο-μαύρο! Μα αγαπητέ Ανώνυμε δεν σε εντυπωσιάζει η απίστευτη επιπολαιότητα των Ελλήνων που συμμετείχαν ενώ γνώριζαν την μαζική συμμετοχή (και πολλά άλλα) των Τούρκων "ακτιβιστών"; Αλλά και όσοι πραγματικοί ακτιβιστές και ιδεαλιστές που συμμετείχαν, πώς δέχτηκαν να "καπελλωθούν" από κάποιους Συριζαίους (οι οποίοι μάλιστα σαμποτάριζαν όσες εκδηλώσεις γίνονταν σε διάφορες ελληνικές πόλεις για την Αποστολή στην Γάζα που δεν ελέγχαν); Γνωρίζω τουλάχιστον 2 περιπτώσεις σε πόλεις της περιφέρειας που ματαιώθηκαν λόγω Σύριζα. Επομένως αυτό το καπέλωμα από Τούρκους και Σύριζα έπρεπε να μας είχε προβληματίσει κατά πόσον η όλη ιστορία ήταν καθαρή ή παίξαμε το παιχνίδι των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών ανταγωνισμών Τουρκίας-Ισραήλ. Για τους Συριζαίους βέβαια δεν το συζητάω. Δημόσιες σχέσεις πήγαν να κάνουν οι άνθρωποι!
    Η όλη υπόθεση είναι πολύ σοβαρή, αλλά δυστυχώς στην χώρα μας ελάχιστοι σοβαροί υπάρχουν που ψύχραιμα και νηφάλια μπορούν να θέσουν στόχους και να πάρουν θέσεις που μακροπρόθεσμα θα στηρίξουν τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν είχε φτάσει η βοήθεια στη Γάζα, τι θα είχαμε στα ΜΜΕ; Μια απλή είδηση για πολυεθνική δύναμη που έστειλε ακτιβιστές και προμήθειες.

    Τώρα που έγινε ό,τι έγινε, τι έχουμε στα ΜΜΕ; Την Τουρκία ήρωα του αραβικού κόσμου και πρώτη είδηση για τη θηριωδία του Ισραήλ.

    Επομένως, ακυρώνονται όλα τα σχετικά επιχειρήματα τύπου Κοέν/Μάζη, για τους κακούς ισλαμιστές τρομοκράτες και το συμφέρον της Ελλάδας στη διένεξη Ισραήλ-Τουρκίας.

    Ποτέ, διαχρονικά, όποιος έχει συνεταιριστεί με το Ισραήλ, δεν έχει δει καλό στο τέλος. Ό,τι και να είναι ή δεν είναι η IHH, υπάρχουν θάνατοι. Αυτοί προήλθαν από απόβαση Ισραηλινών σε πλοίο που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, εκτός και του χώρου ελέγχου που αύξησε μονομερώς. Δεν προήλθαν από προβοκάτσια της Τουρκίας και θα ήταν βλακώδες να ισχυριστεί κάποιος πως η Τουρκία ήξερε πως θα σκοτωθούν άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.