Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Π.Σ.Βλάχων

2 σχόλια:

  1. Ο αυτοαποκαλούμενος "Σύλλογος Βλάχων Βέροιας" στη σελίδα που διατηρεί στο facebook εμφανίζεται να αναδημοσιεύει ένα άκρως προκλητικό video-απάντηση προς την ΠΟΠΣΒ με τίτλο "Π.Ο.Π.Σ.Β .Ε/ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΒΛΑΧΟΥΣ ΒΕΡΟΙΑΣ" στο οποίο εξυψώνονται γνωστές Φασίζουσες οργανώσεις ακραίου ανθελληνικού προσανατολισμού ενώ γίνεται προσπάθεια διατρέβλωσης των θέσεων που εκφράζουν οι Ελληνοβλαχικοί φορείς.

    Γνωρίζοντας το άκρως βεβαρυμένο παρελθόν της συγκεκριμένης πόλης από την περίοδο του Β ΠΠ ( η Βέροια ως γνωστόν ήταν το ισχυρότερο κέντρο της ρουμανικής προπαγάνδας στην Ελλάδα) πιστεύω ότι όσοι εξ ημών είμαστε Ελληνοβλαχοι στην καταγωγή θα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Βέροιας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εν τη γενέσει του.

    Για περισσότερες πληροφορίες:
    http://www.youtube.com/user/GogaMishiu
    http://www.youtube.com/watch?v=4bwDVuhbayI

    Αντιδράσεις μεταξύ άλλων και από ντόπιους Βεροιώτες στην περίεργη δράση της διοίκησης του Σύλλογου:

    http://www.facebook.com/pages/FRIENDS-OF-GOGAMISHIU/126238180729899

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_7305.html

    "Κινήσεις περί κατασκευής «Βλάχικης» μειονότητας

    Το θέμα έφερε και στη Βουλή, ο Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής Θεσσαλονίκης:

    Σύμφωνα με επιστολή, προς τους Συλλόγους μέλη της, αλλά και προς τους απανταχού Έλληνες Βλάχους που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ - www.vlachs-popsv.gr ) έντονη ανησυχία προκαλεί η κλιμακούμενη δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου «Συμβουλίου των Αρμάνων ή Μακεδοναρμάνων» και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
    Όπως καταγγέλλει η ΠΟΠΣΒ, το «Συμβούλιο» (μερικοί πιθανότατα ανύπαρκτοι άνθρωποι), ζητά από την Ε.Ε. την αναγνώριση του ξεχωριστού έθνους των Αρμάνων!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.