Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Κούσουλας: ΚΚΕ και Μακεδονικό (1921-1945)

Το παρακάτω απόσπασμα  που θα διαβάσετε από το πολύ σπάνιο βιβλίο του Γεωργίου Δ. Κούσουλα με θέμα την ιστορία του ΚΚΕ( Επιβουλή και Αποτυχία. - Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. 1918-1949). Το βιβλίο αυτό είναι μετάφραση από το αγγλικό βιβλίο που εκδόθηκε το 1965 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Καμπανά το 1971(α' έκδοση) και 1973(β' έκδοση).
Το απόσπασμα αυτό αναφέρεται στην περίοδο 1921-1945 όπου ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει άγνωστες πτυχές του Μακεδονικού ζητήματος όπως την συνομιλία Μεταξά και Μάξιμου και άλλα πολλά και είναι της α' έκδοσης
Σημειώνω ότι τον πρόλογο του βιβλίου τον έχει κάνει ο γνωστός συγγραφέας-ιστορικός Κρις Γουντχάουζ.
Καλό διάβασμα.....



3 σχόλια:

  1. Μπράβο ρε Ακρίτα. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριτα μπορουμε να κανουμε download στο αρθρο?? Εξαιρετικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καγκελάριε για να το κατεβάσεις πρέπει να γραφτείς στο http://issuu.com.
    Μπαίνεις στην σελίδα μου και το κατεβάζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.