Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Μετά από 3 εβδομάδες.....

διακοπών....επιστροφή στην καθημερινότητα.
Πάντως αυτό που μου έκανε φέτος εντύπωση είναι ότι εκτός από τα διόδια που πλημμύρισαν την εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης, την ακρίβεια στα επαρχιακά σούπερ μάρκετ αλλά και τις...βροχές, ήταν ότι πολύ κόσμος τελικά έκανε διακοπές στα πατρικά του αλλά και το ότι η τουριστική βιομηχανία προσπάθησε να γδάρει τον Έλληνα όπου μπορεί.
Κρίμα διότι μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι τα 2/3 των Ελλήνων φέτος είναι φτωχότεροι από 10 έως 35% σε σχέση με το 2009.

Επίσης φέτος -μετά από χρόνια- επισκέφτηκα την όμορφη Μακεδονική πόλη της Έδεσσας. Εκεί συναντήθηκα με διάφορους γηγενείς (ντόπιους, όπως αυτοαποκαλούνται) αξιόλογους πολίτες, όπου πραγματικά είδα, άκουσα και κατάλαβα διάφορα πράματα σε ότι αφορά την εισχώρηση της ιθαγενούς Σκοπιανής προπαγάνδας και την σχεδόν πλήρη αδιαφορία των διάφορων αιρετών (και μη ) δημοσίων λειτουργών. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για καθαρά δεοντολογικούς λόγους, μιας και ο λόγος όπως και οι πράξεις των ντόπιων Μακεδόνων έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από κάποιον ξένο όπως εγώ, διότι αυτές σαφώς εστιάζουν τόσο στο μικροπεριβάλλον της τοπικής κοινωνίας αλλά και στο ιδεολογο-πολιτικό παρελθόν της περιοχής που το γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς.

13 σχόλια:

  1. Ελπίζω να επιστρέφεις με γεμάτες μπαταρίες φίλε Aκρίτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Ουράνιο Τόξο Παραφωνία του Πολιτιστικού Κινήματος


    Κατά την παρουσίαση του Αμπεσένταρ που έκαναν στη Μελίτη το 2007, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, στην απέναντι από τον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων αίθουσα, ήταν ολοφάνερη η αδιαφορία και περιφρόνηση του κόσμου. Το ίδιο συνέβη και με τα εγκαίνια των γραφείων στην Έδεσσα πριν ένα χρόνο, όπου ούτε ένας Εδεσσαίος δεν παραβρέθηκε.
    Ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν κάποια δική τους μαζική πολιτική εκδήλωση στους δημοσιογράφους που οι ίδιοι έφερναν από τη Δ. Μακεδονίας, τους οδηγούσαν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

    http://iliden.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Strategy οι μπαταρίες σίγουρα γέμισαν, να δούμε όμως τι θα γίνει με τους εξωτερικούς παράγοντες διότι πλέον αυτοί είναι απρόβλεπτοι.

    @Ανώνυμε τα διάβασα στα γρήγορα χτες το βράδυ. Το απόγευμα όταν ξελαμπικάρω από την δουλειά θα τα κοιτάξω καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμε
    Η συνέχεια στον Καρατάσο τον ιλιντοβιο ....
    (εδω γελά και ο κάθε πικραμένος)

    Φιλε ακριτα δεν ξέρω αν γνωρίζεις τον πολεμιστή Καρατάσο, αλλα πρόκειται για ημιμαθή γελοίο ανθρωπάκι, που γράφει ασυναρτησίες στο διαδίκτυο. Πολλάκις τον έχω 'κολλήσει' στον τοίχο (και οχι μόνο εγώ).
    Η απάντηση του ...
    ή δεν δημοσιεύει καθόλου σχόλια που τον ζορίζουν η τα δημοσιεύει αλλοιώνοντας τα (edit). Στα λέω αυτά φίλε μου γιατί τα έπαθα. Οταν κάθησα 3 ώρες και έγραψα σχόλιο-απάντηση στις βλάκειες μιας ανάρτησης του που παραποίουσε τον Ηροδότο, αυτος δεν το ανάρτησε καθόλου. Με έκπληξη παρατήρησα οτι κάποια άλλα σχόλια μου τα είχε αλλάξει, εκοψε και έραψε δικές του λέξεις και εκφράσεις σε δικό μου σχόλιο για ν φανώ μαλακάς εγώ !!!!!!

    Αυτος είναι ο καρατάσος ενα δειλό και αμόρφωτο ανθρωπάκι. Στα λέω ακρίτα αυτά για να προσέξεις τι θα γράψεις αν προτίθεσαι να απάντησεις στις βλακείες του, θα σου πρότεινα να κρατήσεις log με print screen το σχόλιο σου, γιατί μπορεί να στο αλλάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε ο πρώτος που χάνει όταν σε διαβάζει κάποιος είσαι εσύ διότι περιέλουσες τον Σλαβομακεδονιστή καρατάσο/Ίλιντεν με μειωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και στο ότι δεν μπορείς να αποδείξεις τους ισχυρισμούς σου.
    Πάντως δεν σκοπεύω να απαντήσω διότι αυτό αφορά τους Σλαβομακεδονιστές και όχι τους ντόπιους Μακεδόνες, οι οποίοι έχουν τα δικά τους προβλήματα.
    Σε ότι αφορά αυτά που γράφει ο Καρατάσος/Ίλιντεν είναι οι γνωστοί φενακισμοί, τους οποίους και σαφώς προέρχονται από την ιστοριογραφία των Σκοπίων. Και που να δεις τι γράφει ο Πασόης στο βιβλίο του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγγνώμη που το σχόλιο είναι για την ΑΙΤΙΑ των επιθέσεων εναντίον μας:
    οικοφασίστες ΚΑΤΑ ερημοποιητικής γεωργίας που υμνούσαν!!!

    Οι μιμητές των φαραώ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ που έχουν προκαλέσει πρόσφατα με τη μονοκαλλιεργητική τους μανία για μεταλλαγμένα, ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΙΜΟΥΣ και ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ, ΤΡΕΜΟΥΝ τώρα ότι μπορεί να στραφούν εναντίον τους ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πεινασμένοι, ύστερα από τις επιδεινούμενες εναλλασσόμενες πλημμύρες-ξηρασίες που ΠΛΗΤΤΟΥΝ άμεσα την επεκτατική-αποδασωτική γεωργία, τρομοκρατούν τους μη αυτάρκεις πληθυσμούς (έτσι άρχισαν οι πρώτοι πόλεμοι, από τους υπερπληθυσμιακούς γεωργούς Κάιν- 'αυξάνεσθε και ερημοποιείτε') και*...:
    August 9, 2010
    For months, the corn ethanol industry has been pushing the Obama administration for permission to increase the amount of ethanol that can be blended into the U.S. gasoline supply.
    But the ethanol industry’s opponents are launching a counterattack. And it’s a big one. Last week, a coalition of 36 groups sent a letter to the leaders of the Senate asking them to reject “any attempt to attach a mid-level ethanol authorization amendment during the Senate’s consideration of energy legislation in the coming weeks and months. Such an amendment would be bad for consumers, bad for safety, bad for the environment, and, by placing politics over sound science, bad public policy.”

    The group, which has dubbed itself FollowTheScience.org, may be the oddest coalition in modern American politics. Indeed, the ethanol scam is so offensive that it has united groups ranging from oil institutes to the Natural Resources Defense Council and the Sierra Club.

    * Μακάρι, από την Ελλάδα, η οποία ύμνησε την κτηνοτροφική-δασική** αυτάρκεια που τη βοήθησε να επιβιώσει και να προσφέρει τόσα στην ανθρωπότητα, κάποιοι από τους παραλήπτες του μηνύματος να δουν την ευκαιρία διάδοσης της αλήθειας για τη θανάσιμη παγίδα τής γεωργίας, που ξεκίνησε από κατάντια, λόγω έλλειψης άλλης τροφής σε έρημους κάμπους, και κατέληξε η υπ. αρ. 1 απειλή για το απροετοίμαστο σήμερα για ηφαιστειακούς χειμώνες υπερπληθυσμιακό ανθρώπινο είδος...
    **Τα κατσίκια-ξαδέρφια των ελαφιών ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ το δάσος, αφού τρέφονται με χαμηλούς βλαστούς. Αντίθετα πρόβατα και αγελάδες προωθούνται επειδή χρειάζονται αποδασωμένα λιβάδια, όπου ανταγωνίζονται τη γεωργία, διχάζοντας τα θύματά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγόρασες και το βιβλίο του Καρατάσου Ακρίτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ξέρω ποιος είναι ο Καρατάσος/Ίλιντεν για να σου πω αν το αγόρασα ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα μόλις ανέφερες μόνος το βιβλίο του Ακρίτα - τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; 8-) Υπέθεσα πως το βρήκες γιατί πήγες από Έδεσσα πλευρά (δεν είναι εύκολο να το βρεις στην Αθήνα). Υπάρχει μια βιβλιοκριτική του από το Δημοσθένη Κούρτοβικ στα ΝΕΑ πριν μερικά χρόνια που το αντιμετωπίζει με θετική ματιά (ως η φωνή των "από κάτω της ιστορίας") αναγνωρίζοντας τις υπερβολές του (που φαίνονται στο μπλογκ του και ενώ αρχικά πιάνονταν μόνο με την εποχή από το 1821 και μετά τώρα το έριξαν και στους αρχαίους. Σοβαρά εφόσον το έχεις πέρασε στο μπλογκ σου κομμάτια του να πάρει είδηση ο κόσμος τη φανατίλα των ακτιβιστών της Αρριδαίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοίταξε,
    δεν μπορώ και δεν γουστάρω να το παίζω ντεντέκτιβ για το ποιος είναι από κάθε διαδικτυακή περσόνα,
    το ποιος είναι πίσω από τον Καρατάσo/Ίλιντεν είναι προσωπικό του θέμα,
    όσο για τον Κούρτοβικ......τόσα ξέρει τόσα λέει,
    το βιβλίο είναι ύμνος φενακισμού και Σλαβοαμακεδονισμού, ενώ οι ετυμολογίες του είναι πραγματικά πηγή παραπληροφόρησης.

    Μετά το καλοκαίρι θα ανεβάσω τα μαργαριτάρια από το βιβλίο του Πασόη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 10:05

    Ο Καρατάσος δεν δημοσιεύει πολλά μηνύματα. Όταν τα βρήκε σκούρα πριν λίγο καιρό έκανε την πάπια και μετά κρέμασε ταμπέλα "καλό καλοκαίρι". Φυσικά στο ενδιάμεσο δημοσίευε τα δικά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκτός από ερασιτέχνης ιστορικός και μεταφραστής
    http://www.bibliopolio.gr/advanced_search_result.php?search_type=person&search_person=Πασόης,%20Τραϊανός
    η βασική του απασχόληση είναι να είναι ξενοδόχος ο άνθρωπος, περιμένετε σοβαρά τέτοια εποχή να έγραφε πολλά; Μην τα θέλουμε όλα δικά μας. :-)

    Η βιβλιοκριτική του Κούρτοβικ:
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=44756&enthDate=17112007

    Το πως το ελληνικό κράτος τον έκανε παντελώς ηλιθίως "φίρμα":
    http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3708043
    (Ευτυχώς αθωώθηκε τελικά γιατί θα χάναμε άλλη μια υπόθεση στο ΕΔΑΔ και στο μεταξύ θα δυσφημιζόταν κι άλλο η χώρα)...

    Δείτε τον (3:46) παρέα με τον Πρίτσκα και τον Τσαρκνιά και άλλους του ΟΤ στο πρώτο βίντεο στο:
    http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/05/blog-post_6344.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Telika o Karatasho/Ilinden, einai o Traianos Pasois i oxi? Ola ta dedomena sygklinoun ekei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.