Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Eπιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου στον Πρωθυπουργό.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ενημέρωσαν τις θέσεις τους για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου εν' όψει της συμμετοχής του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο 2010.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου ζήτησαν επιτακτικά να ανακοινώσει από το βήμα του ΟΗΕ ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως Μακεδονική ταυτότητα μόνον την ταυτότητα του Ελληνισμού της Μακεδονίας και ότι δεν αποδέχεται καμία «εθνολογική Μακεδονική» ταυτότητα και «Μακεδονική» γλώσσα.

Ο κ. Πρωθυπουργός δεν αναφέρθη καν σ' αυτό το φλέγον θέμα, ούτε στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, την επιθετικότητα της Τουρκίας, ούτε και στην συνεχιζόμενη βάναυση κατοχή της Κύπρου. Ιδιαίτερη έμφαση εδόθη από τον κ. Πρωθυπουργό στην αλλαγή του κλίματος, τα προβλήματα της επόμενης χιλιετίας και την παγκόσμια φτώχεια. Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατήγγειλε από το βήμα την Ελλάδα για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της χώρας του: http://www.inews.gr/24/anafora-ivanof-sto-thema-tis-onomasias.htm Πού ήταν ο κ. Πρωθυπουργός και ο κ. ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της πατρίδας;

Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδος θα πρέπει να τον απασχολεί η φτώχεια στην Ελλάδα, η λειψυδρία στην Ελλάδα και μια δίκαιη διακυβέρνηση η οποία απαραιτήτως πρέπει να συμπεριλαμβάνει και δραστικές μειώσεις κόστους των ατόμων τα οποία αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου προσηλωμένες στη σκληρή σημερινή πραγματικότητα στην οποία η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν στα εθνικά και οικονομικά θέματα, παραμένουν ακλόνητες στην υποστήριξη του Ελληνισμού και δεν αποδέχονται ουδεμία υποχώρηση στα εθνικά θέματα.

Η Ελλάδα στο παρελθόν βρέθηκε σε απείρως χειρότερη οικονομική θέση από τη σημερινή, αλλά παρέμεινε ακλόνητη στην υπεράσπιση του ελληνικού εθνικού συμφέροντος. Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου αναμένουν από τον κ. Πρωθυπουργό το ίδιο να πράξει και τώρα. Ευελπιστούν ότι θα υπερασπίσει το ελληνικό εθνικό συμφέρον όπως αυτό εκφράζεται από τη θέληση του ελληνικού λαού και της ομογένειας. Ειδάλλως η ιστορία θα είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο αμείλικτος κριτής οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν προστατεύει το εθνικό συμφέρον.

Σημείωση: Ο κ. Πρωθυπουργός ούτε καν απάντησε στο επίσημο αίτημα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ για κατ' ιδίαν συνάντηση.

Ακολουθεί η επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου η οποία εστάλη στον κ. Πρωθυπουργό:

Σεπτέμβριος 2010
Προς Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
Αθήνα


Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,

Λυπούμεθα πάρα πολύ γιατί δεν λάβαμε θετική απάντηση στο αίτημα του Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Δρ. Αντώνιου Παπαδόπουλου για κατ' ιδίαν συνάντηση το οποίο είχε σταλεί στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, αλλά και στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης. Σας γράφουμε επ' ευκαιρία της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος του μηνός και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα ψηφίσματα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ έχουν υιοθετηθεί ομόφωνα από τη Συνέλευση ΣΑΕ ΗΠΑ στο Σικάγο το 2007, από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και πιο πρόσφατα από την ολομέλεια του Συνεδρίου της AHEPA στο Μόντρεαλ του Καναδά. Επιπλέον υπήρξε κοινό ψήφισμα μεταξύ Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και περίπου εκατό Μακεδονικών Οργανώσεων το οποίο δηλώνει: «...ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του κράτους των Σκοπίων.

ΖΗΤΟΥΝ από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική του γεωγραφικού προσδιορισμού και να συμπεριλάβει στη διαπραγμάτευση και τα ζητήματα του καθορισμού της ονομασίας του έθνους, της υπηκοότητας και της γλώσσας, ώστε να αποτραπεί η χρήση του όρου Μακεδονία». Όπως καταλαβαίνετε η Ομογένεια είναι αδιάσπαστα ενωμένη με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική την οποία εξασκείτε στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Θεωρούμε οποιαδήποτε τελική συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά του εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον του Ελληνισμού. Ο δε όρος Δημοκρατία «Μακεδονίας του Βαρδάρη» ενσαρκώνει την χειρότερη μορφή αλυτρωτισμού των Σκοπίων και μας παραπέμπει στην έννοια της διαιρημένης και σκλαβωμένης «Αιγιακής Μακεδονίας», είναι δε επιχειρηματολογία του 19ου αιώνος. Επιπλέον ο ποταμός Βαρδάρης (Αξιός) ενώνει και δεν διαχωρίζει τα Σκόπια και τη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας το οποίο διαπραγματεύεται την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του. Οι εχθροί μας ήδη μας κοροϊδεύουν πως η Ελλάδα είναι μια χώρα νότια της «Μακεδονίας». Απαιτούμε κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας στον ΟΗΕ να ανακοινώσετε επίσημα ότι η Μακεδονική ταυτότητα είναι μια Ελληνική πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα από χιλιετίες. Επίσης καμιά έννοια «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής «Μακεδονικής» ταυτότητας δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα. Η Μακεδονική «εθνική» ταυτότητα, όπως ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε κύριε Πρωθυπουργέ, διεκδικεί οτιδήποτε Μακεδονικό, συμπεριλαμβάνοντας τα 25% της Ελλάδας. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πρέπει να συμπεριλαμβάνει αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ η οποία αλλαγή πρέπει να επικυρωθεί πρώτα από το συνταγματικό δικαστήριο της ΠΓΔΜ, να γίνει δεκτή από δημοψήφισμα των κατοίκων της ΠΓΔΜ και να επικυρωθεί επίσημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως η μια και μοναδική ονομασία της χώρας αυτής.

Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πέραν μιας και μοναδικής ονομασίας για την ΠΓΔΜ αποτελεί παραβίαση της ενδιαμέσου συμφωνίας.

Κύριε Πρόεδρε, Σκεφτείτε το πολύ πριν υπογράψετε την παράδοση της Μακεδονικής ταυτότητας σε ένα Σλαβοαλβανικό κράτος είκοσι ετών.

Με εκτίμηση,


Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου-Πάνος Δ. Σπηλιάκος, Πρόεδρος
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Δημήτρης Μποζιρικίδης, Πρόεδρος

ΥΓ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του «Ευρωπαίου Ελληνόφωνα κεντροαριστερού δικηγόρου» που εσείς προσωπικά διορίσατε ως Πρόεδρο της ΔΕΘ ο οποίος κατέβασε από την είσοδο της ΔΕΘ, τις σημαίες της Θεσσαλονίκης, επειδή είχαν επάνω τους ως απεικόνιση, την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Θεσσαλονίκη και όχι η Σολούν, ούτε η Σαλονίκη, ούτε η Σαλόνικα έδωσε το όνομά της στη νύφη του Θερμαϊκού. Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε αμέσως του θέματος το οποίο διέσυρε διεθνώς τη φήμη της συμπρωτεύουσας και πρώην συμβασιλεύουσας και να επιβάλετε αυστηρότατες κυρώσεις στους υπευθύνους. Να απαιτήσετε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνισμό για αυτή του την πράξη και να αποκατασταθούν άμεσα τα σύμβολα του Μακεδονικού ελληνισμού.

Κοινοποίηση προς: Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα
Μέλη της Βουλής
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

3 σχόλια:

  1. Κατά τα άλλα θέλουμε να τους πουλήσουμε ομόλογα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mάλλον κορο'ι'δευόμαστε,Ακρίτα,τόσο καιρό με αυτό το θέμα από τους ''πολιτικούς μας'' ελπίζοντας ότι έχουμε και ότι δυνάμεθα να αποκομίσουμε κάτι θετικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υπάρχει περίπτωση με τους σημερινούς πολιτικούς και υπεύθυνους για την κατάντιά μας ως κοινωνία και ως κράτος να δούμε κάτι καλό.
    Δυστυχώς ως λαός αξίζουμε τους ηγέτες αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.