Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Στη Γεωγραφία Γ’ Λυκείου των Αλβανικών σχολείων διδάσκονται ότι οκτώ νομοί της Ελλάδος είναι Αλβανικοί!!!

Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα.

Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Χάρτης περιλαμβάνει όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα. Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ’ Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.
Στο ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο «Οι Αλβανικές Περιοχές στην Ελλάδα», σελ. 198 στην εισαγωγή με τίτλο «Σύνθεση και θέση των Αλβανικών περιοχών» αναφέρει: Είναι Αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο Ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων, δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των προσδιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων αυτών των περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη βορειοδυτική Ελλάδα, νότια των περιοχών της ΦΥΡΟΜ και νοτιοανατολικά του Αλβανικού κράτους μέχρι τον κόλπο της Άρτας (εννοεί τον Αμβρακικό)και αποτελείται από τις περιοχές, Τσαμουριά, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Κόνιτσα κλπ.
Η προπαγάνδα των αλβανών για να γίνει ποιο πειστική, στο.....
 υποκεφάλαιο «Πληθυσμός και οικονομία» , χρησιμοποιεί τις αρχαιολογικές «ανακαλύψεις» και διαφορά ιστορικά έγγραφα - χωρίς να αναφέρει κανένα - σύμφωνα με τα οποία αυτές οι περιοχές κατοικούνταν από την αρχαιότητα από Αλβανο-ιλλυρικά φύλα, ενώ υπήρχαν και λίγοι Έλληνες!!! Ενώ όταν αναλύει τους νομούς εντός της Αλβανίας όπως του Αργυροκάστρου, Αγίων Σαράντα και Δελβίνου δεν αναφέρει πουθενά την ύπαρξη των Ελλήνων σε αυτές τις περιοχές που είναι πλειοψηφία. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι αυτό είναι το τελευταίο μάθημα της Γεωγραφίας, το μάθημα με το οποίο οι μαθητές αποχαιρετούν το Λύκειο.
Δε χρειάζεται κανείς να έχει ιδιαίτερες ιστορικές γνώσεις για να αποκρούσει αυτές τις γελοιότητες. Όσοι γνωρίζουν λίγη ιστορία ξέρουν ότι πολλές πόλεις της Αρχαίας Ηπείρου υπέφεραν από τις επιδρομές των Ιλλυριών, ενώ η πόλη της Χαονίας Φοινίκης ,που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Ηπείρου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ιλλυριούς. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι τι κάνει η Διακρατική Επιτροπή των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών που είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη ακόμα, για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια. Εκτός και αν τα συγκεκριμένα κείμενα απαλλάσσονται λόγο βλακείας γιατί τα όρια του εθνικισμού τα ξεπερνούν!!!

ΠΗΓΗ:borioipirotis.blogspot.com

12 σχόλια:

 1. Ενδιαφέροντα αλλά γνωστά, επί Κοσόβου γίνονταν δηλώσεις για Ήπειρο και δυτική Μακεδονία ακόμη και από επιστήμονες ιδρυμάτων τους. Τώρα αν σε ρωτήσω αν το *συγκεκριμένο* υπάρχει και σε καμμιά άλλη πηγή δε θα παρεξηγηθείς εσύ ή ο βορειοηπειρώτης, έτσι; Τι να κάνουμε, στο ίντερνετ τρώμε στη μάπα πολλά.

  Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι γιατί σε τέτοιου είδους χάρτες βάζουν συχνά μέσα και περιοχές που υπήρχαν ελάχιστοι Αλβανοί, όπως πχ την Καστοριά όπου υπήρχαν καμμιά πεντάρα αλβανόφωνα χωριά πριν την ανταλλαγή. Καλοί Τούρκοι πλέον.

  Δε σε έχω επισκεφτεί για καιρό, υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που αφαίρεσες τον ανώνυμο σχολιασμό; Αν θες απαντάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο λόγος που αφαίρεσα των ανώνυμο σχολιασμό είναι, η μη τήρηση των κανόνων που έχω βάλει που είχε σαν αποτέλεσμα επώνυμοι άνθρωποι να συκοφαντούνται χωρίς λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά καλο είναι να τα βλέπουν κάποιοι Αριστεροί Αρβανίτες που δείχνουν μια συμπάθεια προς τους συγκεκριμένους γείτονες.

  Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να εκθειάσουν και τον υποτιθέμενο σπουδαίο πολιτισμό που είχανε αναπτύξει κάποιοι εκ των συγκεκριμένων γειτόνων όπως οι "Αλβανοί του Αργυροκάστρου" (προφανώς αναφέρονται στον Servo-Ρωμαίο Σκεντέρ Bay).

  Αναφορά τέτοιου είδους έχει γίνει σε σχόλιο στο Blog σου Ακριτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πού χάθηκες ρε βλάμη; Εγώ είχα "εκθειάσει" τον πολιτισμό των "Αλβανών του Αργυρόκαστρου", βασικά σου είπα μπάστα (ε; memories) ρε φίλε μη βλέπεις παντού βαρβάρους. Εξακολουθείς να ετυμολογείς αρχαιοελληνικά ονόματα με βενετσιάνικες λέξεις; :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @Άλογο

  Έλα φιλε εσύ ήσουνα που είχες μιλήσει για πολιτισμό των Αλβανών?

  Λίγο πριν τον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ και την εισβολή των ΝΑΤΟΙΚΩΝ στο Kosovo (και ανεξάρτητα από τα εγκλήματα εις βάρος του αμαχου πληθυσμού στα οποια προέβησαν και οι Σέρβοι και οι Αλβανοί και οι Νατοϊκοί) σε μια μεγαλούπολη του εξωτερικού ένας Έλληνας μεταπτυχιακός φοιτητής άκουσε από τον επίσης Έλληνα μεταπτυχιακό φοιτητή συνκατοικο του να του διηγείται ότι είχε έναν πρόσφυγα Κοσσοβάρο Αλβανό συνφοιτητή.

  Ο Κοσσοβάρος Αλβανός φοβότανε ότι ο αδερφός του είχε σκοτωθεί σε μάχη από τους Σέρβους. Τόσο αυτός όσο και οι συγγενείς του περίμεναν να έρθει η γυναικα του αδερφού του μαζί με το παιδί της από το Kosovo. Σκοπεύανε να της πάρουνε το παιδί και να την διώξουνε από την οικογένεια. Η λογική τους ήτανε ότι αφού ο αδερφός είναι μάλλον νεκρός δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει να έχει το παιδί και να είναι μέλος της οικογενειας. Θα αναλάμβαναν να αναθρέψουν αυτοί το παιδί.

  Ο Έλληνας φοιτητής έμεινε άφωνος όταν άκουσε τα άνωθεν και διηγήθηκε την συζήτηση στον Έλληνα συνκατοικο του ο οποιος έμεινε επίσης άφωνος.

  Ο Κοσσοβάρος αν και απόφοιτος πανεπιστημιου θεωρούσε ως κάτι φυσιολογικό να πάρουνε το παιδί από την μητέρα-νύφη τους, να την διώξουνε και να αναθρέψουνε οι ίδιοι το παιδί.

  Είναι αλήθεια ότι παρα την παρακμή των Νέο-Ελλήνων δεν έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο. Δεν νομίζω να διανοείται κανεις Νέο-Έλληνας να ομολογήσει κάτι τέτοιο.

  Αυτοί είναι τελικά οι σύγχρονοι Αλβανοί? Οι απόγονοι των Τουρκαλβανών των τελευταίων αιώνων?

  Τα συμπεράσματα δικά σου Άλογο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @Άλογο

  E φιλε κάτι ακόμη:

  "Εξακολουθείς να ετυμολογείς αρχαιοελληνικά ονόματα με βενετσιάνικες λέξεις; :-)"

  Τα παρακάτω επίθετα σου φαίνονται να έχουν Αρχαίο-Ελληνική προέλευση και εγώ τα ετυμολογώ ως...Ενετό-Ιταλικά και Γενουατικα-Ιταλικά?

  Ελπίζω μονο να μην μου προσάψει φενακισμό ο Ακρίτας.

  Συγγνώμη Ακριτα το Άλογο άρχισε πρώτο :):):)

  ALAVANO(s), ALAFOUZO(s), ALVERTI(s), ALIFERI(s)
  ARONI(s), ANTZOLETO(s), BIZERA(s), BEKATORO(s)
  BENETATO(s), BOUZELO(s), BOROVILO(s), DAFERMO(s)
  DOUKAKARO(s), DERTOUZO(s), KAPELERI(s)
  KOPELOUZO(s), VILIARDO(s), LOVERDO(s),
  VENIZELO(s), GEROULANO(s), MOURELATO(s)
  LIKOUREZO(s), LIKOURETZO(s), LIBERTA(s)
  RENTZO(s), DANEZI(s), DELATOLA(s)
  DELAPORTA(s), DEPONTE(s), FATOURO(s)
  KATSILIANO(s), KOTSILIANO(s), KALVOKORESI(s)
  CAROUZO(s), PREVEZANO(s), PRINTEZI(s)
  PORTOSALTE(s), VENTOURI(s), KAFATO(s)
  KARLATO(s), KOLATO(s), KAVOUSANO(s)
  KAROUNTZO(s), KAROUTSO(s), KONIARDO(s)
  MARKATO(s), SOLDATO(s), TZORTZATO(s)
  MAKAREZO(s), MARKEZINI(s), MESKOURI(s)
  MERKOURI(s), MOUSKOURI(s), DA LUCA(s)
  TSIANO(s), MORA(s), MARKORA(s), FATARELI(s)
  VERICIO(s), TSOUKATO(s), TOKO(s), VALIANATO(s)
  DIMARELO(s), GIAMARELO(s), VENETSANO(s)
  LOURENTZO(s), LOURANDO(s), LIVIERATO(s)
  LINARDO(s), LINARDATO(s), LIZARDO(s),LIMBERI(s)
  MANETA(s), KOVEO(s), KORANTI(s), VENIERI(s)
  NEGREPONTI(s), KARAVELA(s), KLOUNTZO(s)
  KOUSKOUVELI(s), MAMOUZELO(s), VAVILI(s)
  CAPO DI ISTRIA(s), LAMBETI(s), KAREZI(s)
  ALEVIZATO(s), SOMBOLO(s), MARKOZANI(s)
  VERVESO(s), KLOKOZA(s), KOUVELI(s)
  SCARPELI(s), SINIORI(s), PAGOULATO(s)
  KOURNETA(s), HARDAVELLA(s), SPINELI(s)
  BRAKOUMATSO(s), TIPALDO(s), TSIRIMOKO(s)
  TSOMOKO(s)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Γνήσιο ΑΛΟΓΟΝΟ Αρχαίων Ελλήνων...

  Στην Ιταλία υπάρχουν 13000 χιλιάδες Ιταλοί με το επίθετο GRECO .
  http://www.paginebianche.it/execute.cgi?btt=1&
  ts=7&tl=2&cb=&qs=Greco&image.x=60&image.y=6

  Τι πρέπει να κάνουμε; Να τους πείσουμε ότι ΔΕΝ είναι Ιταλοί αλλά Έλληνες;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για φενακισμό δεν ξέρουμε, αλλά για έλλειψη κατανόησης γραπτού κειμένου, κάτι γίνεται.

  Η ερώτηση ήταν:

  - Εξακολουθείς να ετυμολογείς αρχαιοελληνικά ονόματα με βενετσιάνικες λέξεις;

  Η απάντηση:

  - Τα παρακάτω επίθετα σου φαίνονται να έχουν Αρχαίο-Ελληνική προέλευση και εγώ τα ετυμολογώ ως...Ενετό-Ιταλικά και Γενουατικα-Ιταλικά?

  Τρέχα γύρευε. Άσε τις μεταγραφές επί Ενετοκρατίας, σε όσα επίθετα τους φαίνονταν ευκολότερα. Το ίδιο έκαναν και οι Τούρκοι.

  Πάνω στη λογική σου: είναι αγγλικό το όνομα/επίθετο Alexander; Για να βάλουμε τα χεράκια και να μετρήσουμε πόσοι ονομάζονται έτσι, σε όλον τον κόσμο. Πολλοί;

  Πέραν τούτου, οι ρίζες σε πολλές ιταλοφανείς λέξεις, έχουν άλλη προέλευση. Να πάρουμε Λυμπέρη/Λυμπερόπουλο/Λι(μπ)βιεράτο: πρωτοινδοευρωπαϊκό *leudheros (ελεύθερος).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Έλλην-Μακεδόνα

  Είναι πολύ πιθανόν αυτοί οι χιλιάδες Ιταλοί GRECO να έχουνε και Ελληνικό αίμα.

  Συμβουλή: Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά αυτόν που καπνίζει και τους γύρο του όταν όλοι μαζί βρίσκονται στον ίδιο κλειστό χώρο

  @ΙVΙ

  Οι παππούδες των άνωθεν δεν είχανε μονο Ιταλικά επίθετα αλλα μιλούσανε και ΙΤΑΛΙΚΑ.

  Ο Φενακισμός κάποιων δυστυχώς δεν έχει τέλος...

  Έλλειψη επιχειρημάτων για τα άνωθεν επίθετα καταφεύγουν σε πρώτο-ινδοευρωπαϊκά 10.000 χρονια πριν για να βρούν κοινές ρίζες και να τα ονομάσουνε Ελληνικά.

  Είμαι σίγουρος ότι κάτι θα βρείτε να πείτε και για το ΜΠΡΑΚΟΥΜΑΤΣΟ η το KLOKOZA η το ΤΣΙΑΝΟ και πάει λέγοντας...

  Δυστυχώς ανταγωνίζεστε επάξια τους Σκοπιανούς σε ανοησία.

  Τώρα το πως γίνεται όλοι αυτοί σήμερα να ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι εις θέση ούτε ένα πεζοδρόμιο να κατασκευάσει σωστά αυτοί το ξέρουν...

  Η συνήθεις δικαιολογία: Φταίνε η διεθνείς συνωμοσία, οι Εβραίοι, οι Αμερικανοι, οι Ευρωπαίοι, οι Γείτονες (η αλήθεια είναι ότι αυτοί έχουνε ένα μερίδιο ευθύης ειδικά οι Τούρκοι), Ο Ποπάι, ο Λούκι-Louk, ο Ζορό, οι εξωγήινοι και πάει λέγοντας...

  Φταίεi δηλαδή όλο το υπόλοιπο σύμπαν εκτος από την ΓΚΛΑΒΑ τους.

  Αλήθεια η λέξη ΓΚΛΑΒΑ από πια αρχαία Μακεδονική-Δωρική-Ελληνική λέξη προέρχεται??? :):):)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. «Οι παππούδες των άνωθεν δεν είχανε μονο Ιταλικά επίθετα αλλα μιλούσανε και ΙΤΑΛΙΚΑ.»

  Υποθέτουμε πως έχεις ανακαλύψει το αθάνατο νερό και τους παρακολουθείς εδώ και χιλιάδες χρόνια, πριν υπάρξουν Ιταλοί.

  «Έλλειψη επιχειρημάτων για τα άνωθεν επίθετα καταφεύγουν σε πρώτο-ινδοευρωπαϊκά 10.000 χρονια πριν για να βρούν κοινές ρίζες και να τα ονομάσουνε Ελληνικά»

  Ούτε που καταλαβαίνεις τι γράφτηκε.

  Αυτή η λογική που μέσω της «καθαρότητας» άλλων, «αποδεικνύει» την «ακαθαρσία» μας, είναι καταπληκτική. Ο ρατσισμός των «αντιρατσιστών».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εγώ ένα αστείο έκανα για το ότι έβγαλες τη Μυτιλήνη βενετσιάνικο τοπωνύμιο (καλά ούτε αρχαιοελληνικό μπορεί να μην είναι αλλά προελληνικό, όμως δε θα ήταν το ίδιο να γράψω "προελληνικό") κι εσύ πόσταρες το δοκίμιό σου πάλι. Διαβάζοντας τα σχόλια και στις άλλες πρόσφατες αναρτήσεις του ακρίτα βλέπω πως γράφεις σε όλες, ανεξαρτήτως θέματος, τα ίδια και τα ίδια που δε μου κάνει εντύπωση αφού σε όποιο σάιτ γράφεις τη λίστα με τους βενετσιάνους βάζεις. Καταντάει κουραστικό αφου καταφέρνεις να εκτροχιάσεις εντελώς τη συζήτηση (οκ, για τη συγκεκριμένη παίρνω εγώ την ευθύνη) με σχόλια άνευ νοήματος.

  Μας λέει τώρα ο Έλλην πως τα "χάλια της Ελλάδας" οφείλονται στο υποδεέστερο δυτικοευρωπαϊκό αίμα μερικών. Πρέπει να είναι ο πιο πρωτότυπος ρατσισμός που έχω δει στο διαδίκτυο. :>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ΑΛΟΓΟ

  Δεν είναι ρατσισμός.

  Απλά εξηγεί ως ένα βαθμό την πολιτιστική παρακμή των Νέο-Ελλήνων.

  Ισα ισα. Αν κάτι θα πρέπει να σε εξοργίζει είναι η παθολογική εξάρτηση των Νέο-Ελλήνων με το ένδοξο παρελθόν όταν

  1) Γενετικά κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν καμια σχέση.
  2) Σε πόλους τομείς η κατάσταση είναι τριτοκοσμική.

  Το χειρότερο όλων είναι ότι ΔΕΝ δείχνουν καμια διάθεση να αλλάξουν.

  Όσο για τους γείτονες και ειδικά τους Αλβανούς έχω αναφερθεί σε παλιότερο σχόλιο μου.

  Ειδικά για τους Αλβανούς: Ορεσίβιος και Άξεστος λαός χωρίς να έχει να παρουσιάσει κάτι σημαντικό εκτος φυσικά από κάποιες εξαιρέσεις όπως Μητέρα Τερέζα.

  Μετά τα γεγονότα στο Kosovo υπάρχει διάχυτος εθνικισμός και μεγάλο-ιδεατισμός στην χωρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ εν έτη 2010 διεκδικούν σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των Δυτικών Βαλκανίων.

  Γενικά δεν έχουν αλλάξει από την εποχή του 1912-13.

  Αρναούτηδες Τουρκαλβανοί ήτανε και είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.