Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η ταύτιση απόψεων του Γκρούεφσκι και της Αυστραλιανής Σκοπιανής διασποράς για την «κατακλυσμική καταγωγή των Σλάβων της ΠΓΔΜ.» !!!

Του Δρ. Ευάγγελου Κωφού
μέσω e-mail

Επισυνάπτω την παράγραφο 64 από την αγγλική έκδοση του κειμένου μου (βλ. βιβλιογραφικά στοιχεία στο τέλος),  που μνημονεύει μια "Μικρή Εγκυκλοπαίδεια της Μακεδονίας"  την οποία εξέδωσαν, μάλλον αρχές της δεκαετίας  1980, Σ/Μακεδόνες της Αυστραλίας, τύπου "Egejski", αλλά όχι μόνο.  Από αυτούς ξεπήδησε το "ανεξαρτοποιητικό" κίνημα με χρήση αρχαιομακεδονικών συμβόλων, μεταξύ των οποίων και του "Ήλιου της Βεργίνας", τον οποίο αργότερα (θέρος 1992) επέβαλαν ως εθνική σημαία του νεοανεξάρτητου κράτους.  Η σχετική σύμπτωση απόψεων και φαντασιώσεων με εκείνες του Gruevski, μετά 1/4 του αιώνα, δεν είναι τυχαία.!!
Ακολουθεί το κείμενο:
"64. A few years ago a Κratkα Ιstorijα na Makedonija [Short history of Macedonia] appeared in Australia summarizing the perceptions of the followers of this movement. Denying that 'Macedonians' are, or have ever been, either Slavs or Greeks, it revealed that the Macedonians - a separate people - appeared 124 years after the cataclysm and spread from Macedonia tο Bulgaria and Αsia Minor.  Not only was Αlexander's empire 'Macedonian', but also the Byzantine Empire. Thus, Constantinople, not ThessaΙoniki should be the capital of a resurrected Macedonian empire. The ancient Macedonians and the present 'Macedonians' spoke and continue to speak a Macedonian language which is neither Greek nor Slavonic. Ιn their pantheon of heroes and saints are Αlexander, Αristotle and Democritus, Cyril and Methodius, Tsar Samuel, Goce Delcev, and the leaders of the Slav_Macedonian organizatiοns which participated in the Greek Resistance and the Greek Civil War. Α similar treatise was published irι Mαkedonijα (Melbourne), 30 Juty--1Αugust 1986, reprinted from Glas na Makedoncite.  The following excerpts are particularly revealing:
'Fοr almost three hundred years we have been taught under cruel circumstances that we are Sloveni --- Macedonians are dead and we are different people -- 'Macedonian Slavians' ... Slavianism for us Macedonians is a deadly destructive political, moral and national force which aims to eradicate Macedonianism completely ... Ρolitically, once we become Slavs we automatically lose any significance as descendants of the ancient Macedonians ... By calling ourselves Slavs we legalize this robbery by the Greeks [οf the ancient Macedonians] ... For us, Macedonian revolutionaries, Macedonianism gives wholeness to our being, past, present and future. Ιt is inner liberation from foreign imposed ideas, and confidence in our ability to be what we have been and wili again be ... Ιf we remain silent, we will remain Slavs, and as Slavs we have no legal right to anything Macedonian ... '"
--------
Evangelos Kοfos, "Macedonia: National Heritage and National Identity", in: Martin  Blinkhorn and Thanos Veremis (ed.) Modern Greece: Nationalism and Nationality, London, SAGE, Vol 1989 and ELIAMEP (book form)Athens 1990  p.267 (p.141)

Σημείωση: Υπάρχει ελληνική έκδοση από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Αθήνα 1997) με τίτλο "Εθνική Ταυτότητα και Εθνικισμός".

===========================

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Δρ. Κωφό για την επιστολή που μου έστειλε και κυρίως για την άδεια δημοσίευσης της. Σίγουρα είναι τιμή για μένα αλλά και για την μπλογκόσφαιρα, όπου ένας άνθρωπος που έχει δώσει σχεδόν τα πάντα για το Μακεδονικό να συνομιλεί με τον άγνωστο Ακρίτα. Αυτό μου δίνει σαφώς κουράγιο για την συνέχεια.
Σε ότι αφορά αυτήν την αποκάλυψη(οι επισημάνσεις και οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου) που έρχεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, δείχνει δύο πράματα:
  • Την διαχρονικότητα της Σκοπιανής προπαγάνδας και της ιδεολογίας του Σλαβομακεδονισμού,  σε ότι αφορά την περιβόητη καταγωγή των Σλαβομακεδόνων. Σχεδόν όλοι πιστεύαμε ότι πίσω από αυτήν την «κατακλυσμική καταγωγή των Σλάβων της ΠΓΔΜ.»  ήταν η Καναδική σκοπιανή διασπορά (Ουζουνόφσκι, Στεφοβ κλπ), όπου με διάφορα άρθρα και συνεργασίες με «μη συμβατικούς» ερευνητές προσπαθούσαν να αναδείξουν αυτήν την πλευρά της «ιστορίας» τους. Τελικά, όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο Δρ Κωφός από το 1990, αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε το 1980. Άρα ούτε η δήθεν « Ελληνική αδιαλλαξία του 90-95» φταίει αλλά και ούτε τίποτα άλλο. Οι Σκοπιανοί αυτό πίστευαν και αυτό πιστεύουν. Απλά, με την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας, οι κομμουνιστο-μαρξιστές ιστορικοί του MANU, περιθωριοποιήθηκαν και ανεδείχθησαν οι πραγματικές τους διαθέσεις. Αυτά των Μακεδονοειδών του Γκρουέφσκι, της UMD και όλων των συμπαραστατών(έμμεσα ή άμεσα) του Σλαβομακεδονισμού ή Macedonianism.
  • Όταν άνοιξα αυτό το blog πριν 4 χρόνια, είχα πει ότι εδώ εκτός από την ανάδειξη της Σκοπιανής παραπληροφόρησης - ντόπιων και ξένων φίλα προσκείμενων -που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα  δημοσίευα άγνωστα θέματα, τα οποία δεν βρισκόντουσαν στο διαδίκτυο αλλά στην πηγή τους, που είναι τα βιβλία. Ομολογώ ότι μέχρι και το 2009, δεν σκέφτηκα το κόστος αγοράς αυτών, μιας και εγώ σαν ρομαντικός ήθελα να συνεισφέρω με τον τρόπο μου στο ανηλεή αόρατο πόλεμο, που διεξάγεται στο διαδίκτυο(και όχι μόνο). Για αυτό πάντα λέω και επιμένω αγοράστε βιβλία, αλλά λέω και στους Έλληνες συγγραφείς να ανοίξουν και διάλογο με εμάς τους «θνητούς». Θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε κάποια πράματα που λόγω της μη ακαδημαϊκής κατάρτισης μας δεν μπορούμε να αντιληφθούμε.
Τελειώνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω τα λόγια του ευπατρίδη Χ. Δ. Κατσέτου που επισημαίνει «πως το γεγονός ότι υπάρχουν διϊστάμενες απόψεις πάνω στο ακανθώδες για μας θέμα της σύνθετης ονομασίας και των παραγώγων της γειτονικής χώρας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε τερματισμό κάθε εποικοδομητικού διαλόγου και επιστροφή σε μίζερες καταστάσεις εθνικού διχασμού και αντιπαράθεσης.»

7 σχόλια:

  1. Bruce Wayne>

    Οι Μακεδονικές και Θρακικές διεκδικήσεις προδίδουν έναν αρχικά Βουλγαρικό μυθο, στον οποίο οι Σκοπιανοί -γνωστοί για την έλλειψη δημιουργικότητας- απλώς αντικατέστησαν τη λέξη «Βούλγαρος» με «Μακεδόνας».

    Παραθέτω ορισμένες φράσεις από τις σελίδες 22 και 23 του Douglas Dakin «Ο Ελληνικός Αγώνας στη Μακεδονία: 1897-1913»

    «Ο Μαθητής του [Βενέλιν] Ρακόφσκι (1818-1868) υποστήριξε σε ένα έργο του (1859) για την καταγωγή των Βουλγάρων ότι ο Ολύμπιος Ζευς, ο Δημοσθένης, Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο βασιλιάς των Φράγκων Κλόβις, ως και ο Σουλιώτης Μάρκος Μπότσαρης, ήταν όλοι Βούλγαροι. Απέδιδε ακόμη στους Βούλγαρους τους Ορφικούς Ύμνους και ισχυρίστηκε ότι σ΄αυτούς δίδαξε το Χριστιανισμό ο Απόστολος Παύλος [#38 = Ὀπως επισήμανε ο Στίλπων Κυριακίδης στο πόνημά του The Northern Ethnological Boundaries of Hellenism, 1955, σλ13, το μόνο που δεν ισχυρίστηκε ο Ρακόφσκι ήταν ότι οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου και τα Ευαγγέλια γράφτηκαν στα σλαβικά]. Ο Βέρκοβιτς (1827-93), δάσκαλος από τη Μακεδονία, ο οποίος συνέγραψε στα Ρώσικα μια Εθνογραφία της Μακεδονίας και εμφανίστηκε στη Ρωσία ως αυθεντία για τη Μακεδονία, «ανακάλυψε» μακεδονικές ωδές για το Μέγα Αλέξανδρο καθώς και ύμνους στον Ορφέα. Ο Κρστόβιτς και άλλοι πρόσθεσαν τη δική τους συμβολή στη μυθολογιά αυτή. Ο Αριστοτέλης, υποστήριξε ο Κρστόβιτς, μιλούσε Βουλγαρικά αλλά έγραψε στα ελληνικά για χάρη των βαρβάρων του νότου. Ως Βούλγαρους εμφάνιζαν τον Μέγα Κωνσταντίνο (που είχε γεννηθεί στη Ναϊσσό), τους Κύριλλο και Μεθόδιο, τον Βέλικο και τον Καραϊσκάκη και πλήθος άλλους εθνικούς ήρωες των Ελλήνων και των Σέρβων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Βενέλιν"

    Ο Ουκρανο-Ρώσος "αφυπνιστής" των αεθνικών τότε Βουλγάρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλοι μου,

    θα αναφέρω ένα απόσπασμα από τον καθηγητή Πανεπ. Αρχιμανδ. Βασ. Στεφανίδη:

    "Ό Ε. Reinhardt δέχεται, ότι ό Παίσιος και ό Σωφρόνιος επέδρασαν επί των Βουλγάρων, ιδίως των έμπορων και μεταναστών, μεταξύ των όποιων τάσσει και τον Γεώργιο Βενελίνο.
    Άλλά ό Βενελίνος δεν ήτο Βούλγαρος, ήτο Ρουθηνός από την Αυστριακής Γαλικία , σπούδασε στο πανεπιστήμιο τής Λεμβέργης, έν Κισνοβίω τής Ρωσσίας ήλθεν εις σχέσεις μετά Βουλγάρων, παρά τών οποίων έδιδάχθη τήν βουλγαρικήν γλώσσαν, έμελέτησε τήν βουλγαρικήν ίστορίαν και εξέδωσε σχετικόν έργον,
    «Οί αρχαίοι και νέοι Βούλγαροι» (1829).
    Ή Ρωσσική Ακαδημία έστειλε τόν Βενελίνο εις τήν Ρουμανία και τήν Βουλγαρία , για να συλλέξει ιστορικά και φιλολογικά μνημεία, προς σύνταξη βουλγαρικής γραμματικής και λεξικού.
    Έφερε από κει μεγάλη συλλογή ιστορικών έγγραφων και δημοτικών βουλγαρικών ασμάτων.
    Τα έργα του Βενελίνου συνετέλεσαν στην περαιτέρω διάδοση και ενίσχυση τής αφυπνιστικής κινήσεως των Βουλγάρων."
    Ανάρτηση δική μου "Ο Εξελληνισμός των Βουλγάρων"
    http://yaunatakabara.blogspot.com/2010/08/blog-post_31.html
    Και http://en.wikipedia.org/wiki/Yuriy_Venelin

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά μια παρατήρηση. Τα επιχειρήματα δεν κρίνονται με βάση τα ρούχα ή το πρόσωπο (μεταφορική ή κυριολεκτικά), αλλά με βάση το βάρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Απλά μια παρατήρηση. Τα επιχειρήματα δεν κρίνονται με βάση τα ρούχα ή το πρόσωπο (μεταφορικά ή κυριολεκτικά), αλλά με βάση το βάρος τους."

    Γιατί δε μας λες λίγο πιο ξεκάθαρα σε τι ακριβώς αναφέρεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακριτα και οι λοιποι
    Αφηστε τους στρουθοκαμηλισμους και αντιμετωπιστε την πραγματικοτητα. Ο κατ 'Αθηνας "Σλαυομακεδονισμος" οχι μονον δεν οφειλεται στην Καναδικη,Αυστραλιανη η ακομα και εκ των Σκοπιων προπαγανδα.
    Οι Μακεδονες Ελληνες ποτε δεν αντιμετωπισθηκαν απο το Αθηναικο και Εκκλησιαστικο της κατεστημενο σαν ισοι μεταξυ ισων Ελληνες.
    Απο τις αναφορες των Μακεδονων του Βαλλιανου περι Βιστα (εγραφα το 1998 http://groups.google.com/group/alt.news.macedonia/browse_thread/thread/6567e2a364e973cc/c660494491ceeb87?lnk=gst&q=kazino%2Clyngos#c660494491ceeb87 ),
    αυτων που κατασκευασε η διασπαση του ΙΜΡΟ, των ηρωων του Μακεδονικου Αγωνα,των "Σλαυομακεδονων" του Βενιζελου και του Κορομηλα,αυτων που κατεληξαν στην Βουλγαρια, αλλα και των "νεωτερων" εξαδελφων εξ Ανατολων,των ηρωων των 27 + 28 συνταγματος της 15ης Μεραρχιας του Ελληνο-Ιταλικου, αλλα και αυτων οι οποιοι αντισταθηκαν στον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΣΝΟΦ-ΝΟΦ και στο ξεπουλημα της Μακεδονιας στους Σταλινικους, ολα μαρτυρουν οτι οι Μακεδονες εθεωρηθηκαν δευτερης μοιρας Ελληνοπαιδα, παιδια κατωτερου Θεου της Οσσας και οχι του Ολυμπου.
    Δεν εφτανε που στην Αμερικη ο παπα-Στεφανοπουλος εβγαζε δευτερο δισκο ωστε οι "Μακεδονες" να μπορεσουν να φτιαξουν την δικη τους εκκλησια για να μην καθονται στα στασιδια των Ελληνων !, δεν εφτανε που οι νοσηλευομενοι στα Νοσοκομεια εκπαραθυρωθηκαν σαν "Βουλγαροι" απο τους Κοτζαπασηδοκαραβανοκαλαμαραδες του Νοτου, για να πολεμησουν για την Ελλαδα, δεν εφταναν ενα σωρο αλλα πραγματα μεταξυ των οποιων και η ανεργια σε πολλα μερη μεχρις και 70% ενω στην Κρητη ειναι 2,5%, δεν εφταναν οι μεταφορες σχολων εκτος Φλωρινας, δεν εφτανε η νεα χαραξη (παραχαραξη) της Εγνατιας, Να και η χαριστικη βολη στην επιζηση της Δυτικομακεδονιας, η καταργηση της σιδηροδρομικης συγκοινωνιας Αθηνας-Φλωρινας και Θεσσαλονικης-Φλωρινας λογω "μη κερδοφοριας".
    Οι ανεγκεφαλοι των Αθηνων, αυτοι οι οποιοι εδημιουργησαν τον ΤΡΑΙΝΟΣΕ αντι να τσονταρουν με επιδοτησεις για ελαχιστη αντικειμενικη τιμη εισιτηριου καταργουν την συγκοινωνια οδηγωντας σε μαρασμο την ηδη υποφερουσα Δυτικη Μακεδονια.
    Καναδεζοι ? Αυστραλοι? Σκοπιανοι ? Βουλγαοι? Παισιος? Βενελινος?
    Αστειευομαστε ? ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΣΤΕ?
    Ειχε γραψει μια ιστορια ο Μοδης για την Αρκουδα ενος περιπλανευοντος γυφτου η οποια στην Φλωρινα με ολες τις διαταγες του δεν ηθελε να χορεψει (αρκουντα φλορινα δντεν χορευει ) η καπως ετσι αν θυμαμαι καλα, για να συμπληρωσω κι' εγω, Αρκουδα με νηστικο στομαχι περνει κακες αποφασεις.
    Να πως ο "Σλαυομακεδονισμος" των Αθηνων εξελισσεται ραγδαιως σε ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ.


    Χρονια Πολλα απο Καλιφορνια
    Γιωργος Τσαπανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.