Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Εκπομπή στο Κόντρα για τους Σλαβομακεδόνες με Βαλιανάτο, Βοσκόπουλο και Γουσέτη.

Χθες το βράδυ, στο Κόντρα, είχε εκπομπή ο Πρόεδρος του παρατηρητηρίου του Ελσίνκι κ. Βαλιαννάτος, με θέμα τους «Μακεδόνες και τους Έλληνες». Καλεσμένοι ήσαν:
  • Πάβλε Φιλίποφ, μέλος του Ουράνιου Τόξου
  • Διονύσης Γουσέτης, γνωστός αρθογράφος της Αυγής αλλά και της Καθημερινής.
    Τηλεφωνικά συμμετέχοντες ήσαν:
  • Νάσος Θεοδωρίδης, αρθρογράφος της Αυγής, μέλος πολλών ΜΚΟ και φίλα προσκείμενος στις αιματολογικές θεωρίες του Φαλμεράϋερ.
  • Ντεντέ, γνωστός δημοσιογράφος της Θράκης
  • Αλεξία Τσούνη, μέλος πολλών ΜΚΟ
  • Δημήτρης Ιωάννου, μέλος του Ουράνιου Τόξου
Όπως ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, όλοι συμφωνούσαν σε όλα, αντίλογος δεν υπήρχε, και κυρίως η Δημοκρατία τους,  κέρδισε. Μπράβο στο Κόντρα που προωθεί αυτή του είδους την Δημοκρατία, Διαλόγου και Ανταγορίας.
Όπως έχω πει στο Λεξικό της Πολυπολιτισμικότητας(http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/03/blog-post_7795.html) διάλογος για αυτούς είναι όταν έχεις εσύ δίκιο και ο άλλος είναι φασίστας, εθνικιστής και ρατσιστής. Επιβάλεται όταν κάνεις διάλογο με έναν πολέμιο της πολυπολιτισμικότητας να προσπαθείς να μειώσεις με κάθε τρόπο την προσωπικότητά του. Η χθεσινή εκπομπή απλά με επιβεβαίωσε.

Ένας Μακεδόνας που δεν έχει σχέση με τους «Μακεδόνες τους».

15 σχόλια:

  1. Κατι σαν "μονολογος" ηταν ολη η εκπομπη...

    Προπαγανδιζαν τις δικες τους σκοπιανες θεσεις που ειναι πλεον και γνωστες λογο τους συμπατριωτη τους Γκρουεφσκι

    Προπαγανδα και αγιος ο θεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ευτύχημα,αδέλφια,είναι ότι πως συνήχθησαν επί το αυτό αρκετοί των μισαλλοδοξότατοι και είδαμε και ακούσαμε εξίσου πάλι όλοι τις μονοδιάστατες και πρακτορικές ρητορικές των.Να εύχεσθε να μαζεύονται κατά καιρούς περισσότεροι για να βλέπουμε πόσοι είναι και,ακολούθως,να τους καταπολεμούμε ό λ ο υ ς,έναν-έναν,με κάθε ευκαιρία προκλητικής των εμφάνισης για τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι εστί "kontra channel"; Καμιά πληροφορία ρε παιδιά.

    Γέρασε ο Παύλος. Χοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tο νέο τηλεοπτικό εγχείρημα του εκδότη της Αυριανής, Γιώργου Κουρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ευτύχημα,αδέλφια,είναι π ω ς συνήχθησαν επί το αυτό αρκετοί των μισαλλοδοξότατοι και είδαμε και ακούσαμε εξίσου,πάλι,όλοι τις μονοδιάστατες και πρακτορικές ρητορικές των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάπου διάβασα ότι ο Κουίκ δικαιολογήθηκε για την εκπομπή. Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω;
    Μιλάμε ότι την ξαναείδα στο λινκ που έδωσε ο παραπάνω ανώνυμος, και πραγματικά που θύμισε maknews forum.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είσαι λίγο υπερβολικός στη σύγκριση σου. Σχεδόν όσο ο Ιωάννου στους διάφορους αριθμούς που έδωσε (π.χ. για Αλβανία) και στις συγκρίσεις του (π.χ. Κων/πολη). :-)

    Το να ακούγονται οι τύποι δεν είναι κακό. Κάθε άλλο, θα έλεγα. Ποιος καλόπιστος θα μπορεί μετά να πει ότι δεν έχουν δημόσιο λόγο ή πως αρβανίτες, βλάχοι και η πλειοψηφία των σλαβόφωνων αποτελούν "εθνικές μειονότητες", εφόσον δεν εκφράζουν παρόμοιο λόγο παρότι έχουν τη δυνατότητα; Πιστεύω πως μερικές υπερβολικές αντιδράσεις που διάβασα σε facebook κλπ. δεν είναι απαραίτητες. Τι ακριβώς δείχνουν, πως οι Έλληνες δε συμμερίζονται τις απόψεις του Ουράνιου Τόξου; Αυτό είναι γνωστό.

    To disclaimer της εκπομπής ήταν "η εκπομπή δεν είναι αντικειμενική [προφανώς] είναι όμως δίκαιη". Κάτι είναι κι αυτό και δεν μπορώ να διαφωνήσω απόλυτα στο δεύτερο κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Παύλος πάντως φαίνεται πως συνεχίζει να πιστεύει στην "υπέρβαση του έθνους κράτους [ή τελος πάντων του μονοεθνικού κράτους]" και πως δε φέρει "γνήσιο" μειονοτικό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η εκπομπή έβγαλε νέα. Ο Βοσκόπουλος λέει για κάποια μακεδονική ταυτότητα στις περιοχές τους, που δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με αυτή στη γειτονική χώρα.

    Όσο για τα έθνη, η αντίφαση είναι δεδομένη. Αν δεν υπάρχουν και πιστεύουν σε πολιτικά κατασκευάσματα μόνο, τότε δεν μπορούν να ονομάζονται εθνικά-κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mε αφορμμη την φραση αυτη

    "Ο Βοσκόπουλος λέει για κάποια μακεδονική ταυτότητα στις περιοχές τους, που δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με αυτή στη γειτονική χώρα."

    Δεν ειναι κανουργια αυτη η αποψη του και δεν ειναι η πρωτη φορα που την διατυπωνει.Τη χρησιμοποιει για εσωτερικη καταναλωση.Για να πεισει κυριως την νεολαια που προσπαθει να πλησιασει.Φυσικα προκειται για μια ακομη τραγελαφικη του(ς) αποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νικ, όχι ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς,
    ήδη ο δικηγόρος τους έχει πιάσει δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Bruce Wayne

    Το αστείο ρε παιδιά είναι ότι όταν ο Βαλιανάτος ρωτάει τον Παυλόφσκι πόσο μεγάλη είναι η ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα ... ο Παυλόφσκι απαντάει προσδιορίζοντας την έκταση της ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ κοινότητας ... σαν να ερωτάται κάποιος πόσοι είναι οι Εθνικά Μαυροβούνιοι και να του απαντούν ότι η Σερβο-Κροατική χρησιμοποιείται σε Κροατία, Βοσνία, Σερβία και Μαυροβούνιο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε παιδιά, οι άνθρωποι είναι εντελώς σαλταρισμένοι! Αυτός ο Βοσκόπουλος χάνει αγρίως! Απ' την μία μας λέει ότι, η δική τους "μακεδονική" ταυτότητα, όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί εκεί πέρα πάνω, δεν είναι απαραίτητο να ταυτίζεται με αυτή στη γειτονική χώρα, κι απ' την άλλη, στο 29.42, μας μιλάει για τα ίδια ακριβώς πράγματα που μας μιλάν οι Σκοπιανοί, δηλ. για την "μακεδονική μειονότητα" στην Βουλγαρία, Αλβανία κτλ., δηλ. την "Μεγάλη Μακεδονία"!! Φάσκει κι αντιφάσκει ο άνθρωπος! Τελικά, για πόσο ηλίθιους μας περνάει; Έχεις και την άλλη την "Κουδούνω" από δίπλα, που έχει και άποψη επί του θέματος!! Ώρε, βρεγμένη σανίδα που τους χρειάζεται!! Καλά του είπε ο Αυτιάς σε κάποια εκπομπή που τον είχε καλεσμένο: Έχε χάρη που ζεί στην Ελλάδα και μπορεί να λέει, αυτά που λέει. Ας ήταν κάπου αλλού, και θα του λεγα εγώ, αν αυτός και το συνάφι του, τολμούσαν να ανοίξουν το στόμα τους! Όσο για τον αριστερό δημοσιογράφο παραδίπλα, τι να πω. Ωραία φρούτα δουλεύουν στην Καθημερινή! Κρίμα, και την είχα για σοβαρή εφημερίδα. Οι υπεύθυνοι τί κανουν; Αγρόν αγοράζουν; Ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι, γιατί δεν πάει αυτή η χώρα μπροστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.