Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο Δρούτσας καταγγέλει έμμεσα τα Σκόπια στον ΟΗΕ, για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας

Όπως είναι γνωστό το ακροδεξιό καθεστώς του Νίκολα Γκρουέφσκι, θυμήθηκε μετά από 3 χρόνια, να πει δημόσια, ότι συμφωνεί με την πρόταση  του Νίμιτς[Δημοκρατία της Μακεδονίας(Σκόπια)], σε ότι αφορά την ονοματοδοσία του κράτους τους.
Γιατί όμως τώρα;
Όπως έγινε πλέον γνωστό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, έστειλε επιστολή(12-11-2010) στο ΓΓ του ΟΗΕ(A/65/667-S/2010/672,21-12-2010), όπου καταγγέλει έμμεσα την ΠΓΔΜ, για παραβίαση της ενδιάμεσης Συμφωνίας.  Όπως καταγγέλει ο Έλληνας ΥΠΕΞ, οι αρχές της πΓΔΜ, στα πλαίσια αστικής ανάπλασης της πρωτεύουσας «Σκόπια 2014», που αποτελεί μια ακόμη επίδειξη «αρχαιολαγνείας», έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούν Ελληνικές ιστορικές φιγούρες (Αλέξανδρος, Φίλιππος κλπ) και την χρήση  του «Ελληνικού Συμβόλου της Βεργίνας».
Ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, έστειλε απαντητική επιστολή(A/65/735–S/2011/76. 15-2-2011), όπου προσπαθεί να μαζέψει τα αμάζευτα. Σε αυτήν την επιστολή, υπενθυμίζει ...
μεταξύ άλλων την θετική απάντηση που έδωσε στην πρόταση του Νίμιτς, αλλά και ότι στην γέφυρα «Γκότσε Ντέλτσεφ», και γενικά στα λιοντάρια έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, δεν διαπίστωσε κάτι σε ότι αφορά τις σημαίες.
Προσωπικά δεν την ήξερα την επιστολή που έστειλε ο Δρούτσας, όπου εμμέσως τους καταγγέλει για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας. Δεν το ήξεραν ούτε και οι Σκοπιανοί της Διασποράς, των οποίων οι αντιδράσεις είναι έντονες, στο σημείο να ζητούν αποχώρηση από τις συνομιλίες.
Ακολουθούν οι Επιστολές...

Letter from the Greek Minister of Foreign Affairs to the UN Secretary



Letter from the FYROM Minister of Foreign Affairs to the UN Secretary


Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε το σύμβολο της Βεργίνας στα «lion statues».



3 σχόλια:

  1. Θα μας πεις και την τελευταια αποψη της παπαρηγας σχετικα με το ονομα και σε τι διαφερει απο αυτη των καραμανλη και παπανδρεου?,αν θες βεβαια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρώτο που θέλω να ακούσω από την Παπαρρήγα , είναι αυτοκριτική για τα εγκλήματα που κάνει και έκανε το κόμμα της, σχετικά με την δημιουργία ξεχωριστής Μακεδονικής ταυτότητας, το οποίο αποτέλεσμα το ζούμε από το 1944.
    Σε ότι αφορά την άποψη της ονοματοδοσίας, είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ, είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και δεν διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δικοί μας είναι βλάκες ή βαλτοί.

    1) δεν μπορείς να έχεις copyright σε ιστορικά πρόσωπα, γι' αυτό οι άλλοι μας γράφουν κανονικά και ασχολούνται μόνο με τον Ήλιο της Βεργίνας (κατοχυρωμένο σύμβολο WIPO)

    2) έκαναν το πρώτο βήμα, αντί να αφήσουν τον αντίπαλο να το κάνει (ΟΚ, αν δεν ξέρουν από Θουκυδίδη, ας διαβάσουν Σουν Τζου - πολύ της μόδας στους new age συμβουλάτορες που κουβαλάει ο ΓΑΠ)

    Αφήστε που δίνουν αφορμές για γελοιοποίηση, όταν αφήνουν τον έλεγχο των γραπτών τους στο Word και όχι σε ικανά στελέχη (basis).

    Συγγνώμη, αλλά κάποια στιγμή να πούμε και δυο αλήθειες. Δεν είναι στραβός ο γιαλός.

    Υπάρχουν άλλα εργαλεία για να θέσουμε το ζήτημα, αλλά δεν τα χρησιμοποιούμε, ούτε ακούμε αυτούς που τα προτείνουν στα αρμόδια όργανα. Το γιατί, ας μείνει άσκηση για το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.