Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Νέο σειρά βιβλίων : The Edinburgh History of the Greeks

Οι πανεπιστημιακές εκδόσεις του Εδιμβούργου, με μία σειρά έρχεται να ταράξει τους εραστές του ντόπιου εθνομηδενισμού και αυτούς που υποστηρίζουν την ασυνέχεια του Ελληνικού Έθνους, του Ελληνισμού, του Ελληνικού Κόσμου, των Ελλήνων. Σε μια 10τομη σειρά οι εκδόσεις εξετάζουν και καλύπτουν την ιστορία των Ελλήνων, από την αρχαιότητα εώς σήμερα, μία ιστορία 3500 χρόνων. Κάθε τόμος συνδυάζει την πολιτική ιστορία με την κοινωνική και πολιτισμική ιστορία  του ελληνικού λαού, σε ένα συναρπαστικό, νέο και καινοτόμο τρόπο. Επιμελητής της σειράς είναι ο Thomas W. Gallant, ο οποίος είναι ο συγγραφέας του τόμου που καλύπτει την περίοδο 1774-1909: The Edinburgh History of the Greeks,1774 to 1909 ,the Long Nineteenth Century.
Ήδη κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος , ο οποίος καλύπτει την πρώιμη μεσαιωνική περίοδο:The Edinburgh History of the Greeks, c. 500 to 1050: The Early Middle Ages. Το τόμο τον έχει γράψει ο Florin Curta.
O τόμος του  Thomas W. Gallant είναι ο επόμενος και θα βγει στην κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, το κόστος είναι μεγάλο, μιας και ο τόμος του Κούρτα κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

3 σχόλια:

  1. Eχετε εκφρασει την αποψη που λετε ΑΦΟΥ το εχετε διαβασει?εχει οντος αξιολογο περιεχομενο?ειναι στα ελληνικα?οι ερωτησεις μου δεν ειναι κακοβουλες απλως θελω καποιες πληροφοριες .ευχαριστω εκ των προτερων.
    νικ_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν δεν είπα ότι την διάβασα.
    Και πως να το κάνω όταν η σειρά είναι καινούργια και έχει εκδοθεί μόνο ένας τόμος(και μάλιστα σε πολύ ακριβή τιμή). Ότι έγραψα, είναι μεταφορά από την σελίδα των πανεπιστημιακών εκδόσεων του Εδιμβούργου.
    Αν υπάρχει κάτι νεότερο, δεν θα διστάσω να το γράψω. Προσωπικά περιμένω και το βιβλίο του Κούρτα, ώστε να δω και τι γράφει αυτός σε ότι αφορά την πρώιμη μεσαιωνική περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Series Editor: Thomas W. Gallant

    The Edinburgh History of the Greeks is a 10-volume series covering the history of Greece and the Greeks over the last 3,500 years, from antiquity to the present. Each volume combines political history with social and cultural history to tell the story of the Greek people in an exciting, novel and innovative way.»

    Δεκάτομος και μόνο ο πρώτος εκδοθείς τόμος στοιχίζει 100 ευρώ! Α ρε Ακρίτα τι φωτιές μου βάζεις και είναι και πολύ δύσκολη περίοδος οικονομικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.