Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Στις 16 Νοεμβρίου η απόφαση της Χάγης για Σκόπια-Ελλάδα

Σύμφωνα με εφημερίδα των Σκοπίων, την Ντνέβνικ, στις 16 Νοεμβρίου αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ) αναφορικά με την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας. Τον Απρίλιο του 2008, η Ελλάδα αρνήθηκε να προσχωρήσουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, στην Σύνοδο Κορυφής του οργανισμού και η ΠΓΔΜ κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, στις 13 Νοεμβρίου, επικαλούμενη παραβίαση του άρθρου 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ (1995).

Στη συνέχεια η εφημερίδα υποστηρίζει πως η κυβέρνηση εξετάζει τρία σενάρια με τις ενέργειες που θα ακολουθήσει, ανάλογα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που...




η απόφαση του Δικαστηρίου είναι «εξισορροπημένη», τότε η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, θα χρησιμοποιήσει τα μέρη εκείνα της απόφασης που ευνοούν τη χώρα και θα αναλάβει διπλωματική εκστρατεία, με στόχο να ενημερώσει τη διεθνή κοινή γνώμη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πιθανότερο είναι η απόφαση του Δικαστηρίου να είναι «εξισορροπημένη», δηλαδή σ' αυτήν να αναφέρεται ότι «και οι δύο χώρες παραβίασαν την Ενδιάμεση Συμφωνία».

Από τη άλλη, σε περίπτωση που η ετυμηγορία του Δικαστηρίου είναι «θετική» για την ΠΓΔΜ, δηλαδή αν αποφασίσει ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, τότε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, όπως γράφει η εφημερίδα, προτίθεται να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα ενημερώσει για την απόφαση και θα ζητήσει από αυτό να μην επιτρέπεται στο μέλλον η παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Σε περίπτωση που η απόφαση είναι «αρνητική» για την ΠΓΔΜ, δηλαδή αν απορριφθεί η προσφυγή, τότε «προτίθεται να ενεργεί στο μέλλον βάσει των συμφερόντων της χώρας, χωρίς όμως να καταγγείλει την Ενδιάμεση Συμφωνία» γράφει η Ντνέβνικ.
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απαρτίζεται από 15 τακτικά μέλη, τα οποία έχουν εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και προέρχονται από διάφορες γεωγραφικές ομάδες και δύο δικαστές ad hoc, οι οποίοι έχουν οριστεί από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ:Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.