Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τι είναι κρατισμός;

Σας θυμίζει κάτι το παρακάτω απόσπασμα;

Ο κρατισμός στηρίζεται στη φοβία, περιορίζει την αυτονομία του ατόμου, ρημάζει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, υποσκάπτει τους κανόνες και τις αξίες, υποθηκεύει την αξιοκρατία, δε στηρίζει την κοινωνική αναδιανομή εισοδημάτων και την ισότητα δικαιωμάτων και δυνατοτήτων. Το κυριότερο όμως αποτέλεσμα της κοινωνικά εγκληματικής του δράσης είναι ότι οργανώνει την φαυλότητα και αποστερεί από το έθνος την αυτοπεποίθησή του. Συγκροτεί πολιτισμικά μια αντικοινωνική νοοτροπία, μια νοοτροπία περί μη τηρήσεως κανόνων που υποθάλπει τη διαφθορά. Συντηρεί κανόνες δύο ταχυτήτων και πλήττει καίρια την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Σαφώς την σημερινή...
 διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα άγρια φορολογικά της μέτρα.
Από την μία μεριά οι συνεπείς πολίτες που πληρώνουν και από την άλλη οι φοροφυγάδες που θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν.
Από την μια μεριά αδειάζουν τα εισοδήματα των τίμιων φορολογουμένων και από την άλλη γεμίζουν οι καταθέσεις εξωτερικού των φοροφυγάδων.
Από την μία μεριά οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν ΦΑΠ και από την άλλη οι φοροφυγάδες που αγοράζουν σπίτια στο Λονδίνο.

Το ωραίο όμως είναι, ποιος  πρώην Υπουργός της κυβέρνησης του ΓΑΠ  το έγραψε;

Ο Καθηγητής Χάρης Παμπούκης(Κράτος και κρατισμός…).

10 σχόλια:

  1. Η φοροδιαφυγή δεν μπορεί να καταπολεμηθεί πλήρως σε καμιά χώρα, όλα τα κράτη έχουν προβλήματα.

    Θα μπορούσε να καταπολεμηθεί περισσότερο με καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης, αλλά αυτό θα είχε ως προϋπόθεση να γνωρίζει ο πολίτης ότι οι φόροι του εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον και όχι τις τσέπες ολίγων.

    Θα μπορούσε επίσης να καταπολεμηθεί αρκετά περισσότερο αν οι αποδείξεις αφαιρούνταν εξ' ολοκλήρου από το φορολογητέο εισόδημα (με όρια βέβαια, ανάλογα με το δηλωθέν εισόδημα), όπως γίνεται με τις εταιρίες, οι οποίες εταιρίες ακριβώς γι αυτό τον λόγο τις συμφέρει να ζητούν παραστατικά (τιμολόγια κλπ) γιατί το κέρδος τους είναι μεγαλύτερο από το να γλυτώσουν τον ΦΠΑ.

    Αν δήλωσε δηλαδή κάποιος 30.000 ευρώ εισόδημα και παρουσίασε 20.000 ευρώ αποδείξεις, να φορολογηθεί για 10.000 ευρώ εισόδημα, αφού για τις 20.000 έχει πληρώσει ήδη στο κράτος 23% ΦΠΑ και επίσης αυτές οι 20.000 θα δηλωθούν οπωσδήποτε στα εισοδήματα των επιχειρηματιών, καταστηματαρχών κλπ που τις εξέδωσαν.

    Βέβαια, για να είμαστε και λογικοί, όταν ο ΦΠΑ είναι στο 23%, αυτό από μόνο του είναι ένα σοβαρό κίνητρο για φοροδιαφυγή. Αν ήταν στο 15-17% έχω την εντύπωση ότι τα έσοδα θα ήταν περισσότερα και η φοροδιαφυγή μικρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι οικονομικό, ούτε αριθμητικό όπως έχει κάνει η γκεμπελική προπαγάνδα τον Ελληνικό λαό να πιστεύει, αλλά καθαρά ιδεολογικό. Οι νονοί του ΠΑΣΟΚ αντιλήφθηκαν ότι η μακροχρόνια παραμονή τους στην εξουσία, με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή την αφαίμαξη του πλούτου της χώρας και την διοχέτευση του στις τσέπες των μαφιόζων του πολιτικού εγκληματικού μορφώματος, απαιτούσε πλήρη καταστροφή της κρατικής δομής και ιδεολογίας του Ελληνικού κράτους,όπως αυτό διαμορφώθηκε και εδραιώθηκε από την εποχή του Όθωνα μέχρι το 1981.Οι θεσμοί πάνω στους οποίους στηρίζονται όλα τα Ευρωπαϊκά Έθνη-Κράτη, όπως ο στρατός, η παιδεία, η Εκκλησία και η γραφειοκρατία, διαλύθηκαν, αφού επί 35 χρόνια οι δομές τους απαξιώνοντο και ελοιδορούντο συστηματικά. Την θέση τους πήρε ένας κομματικός στρατός μισθωμένων παρακρατικών οργανώσεων, όπως οι ΜΚΟ, οι οποίες συστηματικά υποδομούν τα συστατικά στοιχεία του έθνος και του κράτος, με σκοπό την διάλυση των πάντων, γεγονός που θα ευνοήσει την πράσινη σπείρα των εγκληματιών της εξουσίας. Η πρώτη νομοθετική πράξη του ιδεολογικά άρρωστου ανθέλληνος πρωθυπουργού, ήταν η κατάργηση της λέξεως «Εθνικό» από τους κρατικούς οργανισμούς και η νομιμοποίηση των επίλυδων μεταναστευτικών ακρίδων. Ο πατέρας του, κλασικός φασίστας, θεσμοθέτησε τον συνδικαλισμό στο κράτος , αντιγράφοντας τον κορπορατισμό του Μουσολίνι. Το τέρας του ΠΑΣΟΚ συνίσταται στο ότι είναι ένα φασιστικό κόμμα με ανθελληνική ιδεολογία.
    Kimon
    cometoreal@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Airwings ΣΥΜΦΩΝΩ απόλυτα με την πρότασή σου.
    Όμως στο 30 χιλ εισόδημα, να αφαιρεθούν και οι φόροι εισοδήματος , και οι φόροι αλληλελγγύης, διότι πλέον το 30Κ σημαίνει στο χέρι 22.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο εξωτερικό, στα ανεπτυγμένα κράτη της Δυτικής Ευρώπης ο μέσος πολίτης δεν γκρινιάζει για τους υψηλούς φόρους, διότι ξέρει ότι αυτοί είναι προς όφελός του· το ξέρει και το βιώνει και στην πράξη. Διότι ναι μεν θα πληρώσει υψηλούς φόρους, αλλά στην πράξη είναι κερδισμένος:
    - αφού ΔΕΝ θα πληρώσει για την παιδεία των τέκνων του, μιας που τα δημόσια σχολεία είναι καλύτερα από τα ιδιωτικά (στα ιδιωτικά πάνε οι κακοί μαθητές, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα υψηλού επιπέδου δημόσια).
    - αφού ΔΕΝ θα χρειαστεί να πληρώσει για την καλή ιατρική του περίθαλψη σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, ούτε βεβαίως να δώσει "φακελλάκι" στο δημόσιο.
    - αφού ΔΕΝ θα πληρώσει για να φροντίσει τους γέρους γονείς του, αφού το κράτος πρόνοιας φροντίζει γι' αυτούς.
    - αφού ΔΕΝ θα πληρώσει για ένα σωρό υπηρεσίες, που το Κράτος τους τις προσφέρει.
    - αφού απολαμβάνει ένα σωρό δημόσια έργα, καθαρούς δρόμους, χώρους πρασίνου κτλ κτλ, που το Κράτος έχει δημιουργήσει και προσφέρει (με τους φόρους που ο ίδιος πλήρωσε και πληρώνει).

    Στην Ελλάδα, ο Έλληνας σου λέει ότι, και να πληρώσει, όχι μόνο δεν θα κερδίσει ο ίδιος, αλλά θα κερδίσουν εις βάρος του οι πολιτικοί και οι φίλοι τους, για να κάνουν πισίνες (τώρα πλέον τις ονομάζουν.... "υδατοσυλλέκτες"! ), για να τελούν υπερπολυτελείς γάμους στην Γαλλία, για να χτίζουν "ροζ" (και άλλων χρωμάτων) βίλλες, για να διορίζουν -εις βάρος του Κράτους και του κοινωνικού συνόλου- τους κομματικούς τους φίλους, για να παίρνουν προκλητικούς μισθούς όταν κόβουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, για να προκαλούν με την πολυτελή ζωή τους εν γένει, και όλα αυτά εις υγείαν του ΚΟΡ'ΟΙΔΟΥ -πλην "κυρίαρχου"- λαού!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κίμωνα,ο αχαλίνωτος καπιταλισμός, η πλήρης ελευθερία των αγορών, λειτουργεί εις βάρος της ατομικής ελευθερίας, για αυτό πρέπει να υπάρχει μία ισσοροπία μεταξύ του κράτους και του ατόμου.

    Στην Ελλάδα το κράτος ζει εις βάρος του ατόμου, με αποτέλεσμα το άτομο να μισεί το κράτος. Έτσι λοιπόν έχουν ανοίξει οι ασκοί του αιόλου και η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού είναι ένα γεγονός. Και αυτοί που έβαλαν τον νεοφιλελευθερισμό μέσα στην ζωή μας είναι οι ίδιοι που επέβαλαν τον κρατισμό στην μεταπολιτευτική δημοκρατία.

    ΥΓ: Οι αναρχικοί με τους νεοφιλελεύθερους έχουν ένα θεμελιώδες κοινό σημείο: είναι αντικρατιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακρίτα συμφωνώ απόλυτα ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι η κατάρα της εποχής μας, αφού απαξιώνει την εργασία, εξαθλιώνει το άτομο, καταστρέφει τις υγείες δυνάμεις μέσα στην αστική τάξη και απαλείφει τα εθνικά χαρακτηριστικά, που αποτελούν ίσως το μοναδικό ανάχωμα στον χυδαίο και άκρατο πλουτισμό των ολίγων. Το κύριο όπλο του νεοφιλελευθερισμού είναι ο διεθνισμός, πάνω στον οποίο η αφελής ελληνική αριστερά οικοδόμησε την ιδεολογία της τα τελευταία 90 χρόνια, συνεπικουρούμενη βεβαίως από την εξίσου ρηχή και διεθνιστική αστική τάξη. Έτσι στην Ελλάδα οι δύο σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές συνιστώσες , εργάσθηκαν αρμονικά για την αποδόμηση των εθνικών χαρακτηριστικών, που δυνητικά θα αποτελούσαν το μοναδικό ανάχωμα στην κόλαση του νεοφιλελευθερισμού. Η πρώτη λόγω ηλιθιότητας , η δεύτερη λόγω συμφέροντος. Ο άκρατος κρατισμός των κομμάτων εξουσίας, απετέλεσε το όχημα της αφύσικης ανίερης συμμαχίας αριστεράς και αστικής τάξης, μοναδικής στην Ευρώπη, με σκοπό την λεηλασία του πλούτου και του φρονήματος του λαού. Σήμερα αναλύουμε τα αποτελέσματα της καταστροφής, δεν αγγίζουμε όμως τα αίτια, που δεν είναι παρά η επικράτηση και παντοδυναμία του ψεύτικου «αριστερού λόγου», όπως και η απουσία και δαιμονοποίηση του όποιου εναλλακτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι από τα δύο ισχύει,κύριοι;Έλλειμμα Αριστεράς,αριστερού κινήματος,έχει πρώτιστα και θεμελιωδώς η Ελλάς σήμερα,κατά Παπανικολάου και Ρεσάλτο,ή ηγετικό έλλειμμα,στόφας και εκτοπίσματος ηγέτη,κατά Ράμφο;Ή,μήπως,έλλειμμα μιας ηγέτιδος Αριστεράς,σύγχρονης και πρωταγωνίστριας των εξελίξεων για την ανάσχεση της παρούσης σοβούσης κρίσεως;Τι ακριβώς 'θέλετε,γνωρίζετε;Τι σύγχυση πλανάται και επιπολάζει αναμεταξύ σ(μ)ας;!Τι ασυνεννοησία;!

    Έχουν αλλάξη και αλλάζουν οι παγκόσμιοι συσχετισμοί δυνάμεων.ΑΦΥΠΝΙΣΘΗΤΕ,ΡΕΓΙΑΔΕΣ.'Στο '80 και το '60 ευρισκόμεθα ακόμη;Για την πατρίδα σας αυτή δεν ενδιαφέρεσθε;Μόνον οι αισθήσεις σάς έχουν μείνη και μόνον τα αισθητά πράγματα σάς ελκύουν;Ηδονιστές και φιλήδονοι των άκρων και της αφασίας και ακαταστασίας;Μωροφιλόδοξοι;Μεγαλομανείς και πολυπράγμονες μόνο για διαρπαγή και για σπατάλη;Κατανάλωση εκτός ορίων;Συνέλθετε,ε ά ν σ υ ν ε ι δ η τ ο π ο ι ή τ ε ότι έχετε τ α υ τ ό τ η τ α και σ υ ν ε ί δ η σ η κ ο ι ν ω ν ί α ς.Ε ά ν σ κ ο π ε ύ ε τ ε να ε π ι β ι ώ σ ε τ ε και να μην α υ τ ο κ α τ α σ τ ρ α φ ή τ ε.Είσθε άξιοι κια πανάξιοι για τιμητές,εσείς 'στη ''σιωπηλή πλειοψηφία''.Δεν αντιλέγω.Π ο λ ί τ ε ς,όμως,ό χ ι.

    Ζούμε 'σε μία καθ'ολοκληρίαν χώρα αντικινήτρων και εσείς επαφίεσθε 'στις ''προτάσεις'' σας ακόμη;Δεν αντιλαμβάνεσθε πως επιβάλλεται να επιτευχθή από τους πατριώτες μια οριστική,μια κάθετη και οριζόντια ρήξη με το παλαιολιθικό και αντεθνικό αυτό παρελθόν-καθεστώς;
    Τόσες εναλλακτικές λύσεις δύνανται να προταθούν και να συζητηθούν.Για τι δεν εφαρμόζεται ο υ δ ε μ ί α;Προφανέστατα διότι το πολιτικό επίπεδο και η πολιτικοκοινωνική παιδεία αυτού του λαού των νεοελλήνων,δ ε ν είναι κατάλληλα και ώριμα,δ ε ν είναι τέτοια που να μας επιτρέπουν να σκεπτόμεθα και να είμεθα και να λειτουργούμε συντεταγμένοι 'σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και πλαίσιο και να ονειρευόμεθα,να οραματιζόμεθα κάτι το μ η υλικό/υλιστικό,κάποιο νόημα έξω από εμάς,από τους περιορισμούς μας,εκτός του βιοπορισμού και της βιοπάλης μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μήπως θεωρούν

    Ότι χωρίς υπουργεία που να λειτουργούν ως μοχλοί ενδυνάμωσης σε τουρισμό και ναυτιλία τους πλέον βασικούς πυλώνες εισροής συναλλάγματος στη χώρα θα μπορέσει να ανακάμψει η οικονομία μας .

    Ότι με την σκληρή φορολόγηση των ακινήτων θα ανακάμψει ο κατασκευαστικός κλάδος που εθεωρείτο κάποτε “η ατμομηχανή της ανάπτυξης του τόπου”.

    Ότι με κεφαλικούς φόρους στα εισοδήματα και με 23% ΦΠΑ ακόμα και στα είδη εστίασης και λοιπές φοροεισπρακτικές Βενιζελικές χαζομάρες που και καλά μας επιβάλει η τρόικα οδηγούμαστε στην ανάπτυξη;

    Ότι με 45% φορολόγηση θα έρθουν οι Γερμανοί διότι τους έπεισε με τον κατά τα άλλα εξαιρετικό του λόγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός ή οποιοσδήποτε σώφρον επενδυτής την στιγμή που η Βαλκανική μας γειτονιά φορολογεί με 10% και θα επενδύσουν στην χώρα;

    Ότι με την συντήρηση των ελλειμμάτων των κρατικών επιχειρήσεων τύπου ΟΣΕ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΑΣΑ κλπ ενισχύουν το κοινωνικό κράτος;

    Το έχουν άραγε καταλάβει ότι χωρίς ανάπτυξη δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσουν τους στόχους που τους επέβαλε η τρόικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο υ δ έ ν ελαφρυντικόν αναγνωρίζεται έναντι του αμοραλισμού και των αμοραλιστών.Ελαφρυντικά πολλά,όμως,δ ε 'βρίσκονται κ α ι 'σε αυτού του είδους το λαό που στηρίζει και υποβαστάζει ανυποψίαστος και αμέριμνος και περιδεής τους κομψευομένους (ιδανικούς;) αυτόχειρές του.Λυπούμαι.Με κάθε σεβασμό και συμπάθεια.Α π α ρ ά δ ε κ τ ο ι,α κ α τ ο ν ό μ α σ τ ο ι,α π ε ρ ί γ ρ α π τ ο ι,α ν ε κ δ ι ή γ η τ ο ι.

    Επαναλαμβάνω,επιπροσθέτως,εδώ για την αλήθεια των πραγμάτων και χάριν του ε θ ν ι κ ο ύ μας συμφέροντος κάτι παλαιότερό μου:

    ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ:
    Α.ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ,ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ”ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ”.
    Β.ΨΗΦΙΣΗ ‘ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ.

    Α Υ Τ Α ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ Α Ρ Χ Η ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΦΕΡΗ ΕΙΤΕ Η ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΕΙΤΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Κ Η Σ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ Ε Θ Ν Ι Κ Η ΜΑΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ,ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.Ε Μ Ε Ι Σ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ Ε Μ Ε Ι Σ ΤΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ.Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ.

    ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΤΕ ΤΟ:Η ΦΙΛΑΡΧΙΑ-ΑΡΧΟΜΑΝΙΑ(ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ),Η ΠΟΛΥΝΟΜΙΑ-ΔΥΣΝΟΜΙΑ,Η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ,ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΥΛΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ,ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.

    ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ:ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ,ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ,ΑΣ Δ Ρ Α Σ Ο Υ Μ Ε Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ Π Α Τ Ρ Ι Δ Α Σ Α Υ Τ Η Σ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΡΜΑΙΟ ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ.ΕΚΑΣΤΟΣ ΕΦ’ΩΙ ΕΤΑΧΘΗ.ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΜΑΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ,Η ‘ΜΙΚΡΟΝΟΙΑ ΜΑΣ,Η ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΛΑΔΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ολα στην Ελλαδα μεχρι το 1981 ηταν τελεια και μονο μετα το 81 αρχισαν τα δεινα της χωρας μας ?Δυστυχως για σενα κιμων η πλειοψηφια των Ελληνων εχει αλλη αποψη τι να κανουμε οτι γραφει δεν ξεγραφει.Για τον ψευτικο αριστερο λογο μεχρι ενος σημειο συμφωνω,αλλα δεν γραφεις και τιποτα για τον αντιστοιχο νεοδεξιο λογο τυπου φαηλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.