Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Νέο μέτρο από τις μονεταριστικές δυνάμεις κατοχής της Γερμανικής ΕΕ

Στο προσκήνιο ο ειδικός λογαριασμός για την εξυπηρέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω λογαριασμός θα είναι διπλής κατεύθυνσης, που σημαίνει ότι θα δέχεται τα δάνεια των εταίρων και του ΔΝΤ και θα διασφαλίζει την αποπληρωμή του χρέους, ενώ από την Ελλάδα τα φορολογικά έσοδα του κράτους πρώτα θα κατευθύνονται στην εξυπηρέτηση του χρέους και μετά θα καλύπτονται οι άλλες δαπάνες.

Στη συζήτηση για την έγκριση της νέας στήριξης στην Ελλάδα, την Τετάρτη στο Eurogroup θα τεθεί και η γαλλογερμανική πρόταση για την πρόβλεψη ενός δεσμευμένου λογαριασμού γιά την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Το επιχείρημα του γαλλογερμανικού άξονα για το δεσμευμένο λογαριασμό είναι ότι η πρόβλεψη αυτή θα ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των ιδιωτών επενδυτών και θα βοηθήσει την ταχύτερη έξοδό της στις αγορές για δανεισμό. Η πρόταση προβλέπει την κατοχύρωση με νόμο του κράτους της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους ως πρώτη προτεραιότητα, μάλιστα πριν και από τις πρωτογενείς δαπάνες, δηλαδή τα έξοδα λειτουργίας του κράτους.

ΠΗΓΗ: http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112817514

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ;

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι η λογική κατάληξη της οικονομικής διαχείρησης της χώρας από το σάπιο πολιτικό σύστημα τα τελευταία 37 χρόνια, όπου ο πλούτος της χώρας,δανεικός η παραγώμενος, διχετεύθηκε στις τσέπες των πολιτικών και του μαφιόζηκου συστήματος που τους υπηρετούσε; Μάλλον δεν φταίνε οι φράγκοι για τα χάλια μας Ακρίτα. Μέχρι πότε θα τάιζαν τους αριστερούς τεμπέληδες της «έφορης κοιλάδας»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κίμωνα άλλο το ζήτημα της διεφθαρμένης πολιτικής ελιτ και άλλο αυτό που πάνε να μας περάσουν. Δεν σε βάζει σε σκέψεις, ότι αυτή η ελίτ θέλει να μας περάσει αυτό το μνημόνιο;
    Κορυφαίοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτό το μνημόνιο, είναι απλά θέμα μηνών στο να καταρεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ψήφιση του μνημονίου πάνω από όλα Ακρίτα θα σημάνει την διατήρηση του σάπιου πολιτικού συστήματος, είτε με αυτή την μορφή, είτε με κάποια άλλη μεταλλαγμένη(π.χ. Κουβέλης)και συνεπώς δεν πρέπει να ψηφιστεί.Η ψήφιση του μνημονίου σημαίνει τον αργό οικονομικό θανατό μας αλλά και την διαιώνιση της σαπίλας. Η μη ψήφιση, σημαίνει τον άμεσο θάνατο μας, αλλά και την τιμωρία των καταστροφέων του έθνους, που είναι σαφώς προτιμότερη.Πιστεύω όμως ότι μόνοι μας σκάψαμε τον τάφο μας,χωρίς την βοήθεια των φράγκων, αφού επί 35 χρόνια η «αριστερόστροφη» ιδεολογία κατέστησε τον λαό ανίκανο να σκεφτεί και να λειτουργήσει συλλογικά με γνώμονα το συμφέρον του Έθνους.Αν δεν εξαφανισθούν οι ιδεολογίες που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση τότε δεν θα υπάρξει ποτέ ανάσταση.

      Διαγραφή
    2. Η μη ψήφιση, σημαίνει τον άμεσο θάνατο μας, αλλά και την τιμωρία των καταστροφέων του έθνους, ΚΙΜΩΝΑ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΤΙΟΥΣ ?? Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΤΟ ΑΝΑΞΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ

      Διαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.