Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ο κοινωνικός αυτοματισμός των Μνημονιακών Κυβερνήσεων και της Τρόικας.

Η προπαγάνδα των μνημονιακών επικεντρώνεται σε αυτούς που λένε ΟΧΙ στο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της τρόικας.  Οι ίδιοι οι οποίοι μας χρεοκόπησαν, είναι αυτοί που προσπαθούν να μας σώσουν.
Οι ΔΗΜΙΟΙ ΜΑΣ προσπαθούν να μας σώσουν.
Μας βαφτίσανε απάτριδες, κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, κρατιστές, «μαζί τα φάγαμε, τεμπέληδες  και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
Φτάνει που είσαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ του μνημονίου, της μνημονιακής κυβέρνησης, των μνημονιακών κομμάτων, των μνημονιακών βουλευτών, της τρόικας, της μοναδικής τους λύσης.

Ποιοι είναι οι αληθινοί εχθροί όμως των μνημονιακών και της τρόικας που ανακαλύπτονται μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού;



Εχθροί είναι η μεσαία και φτωχή εισοδηματική/ιδιοκτησιακή τάξη.
Εχθροί είναι οι νόμιμοι επιχειρηματίες.
Εχθροί είναι οι συνταξιούχοι που τολμάνε και ζουν.
Εχθροί είναι εκείνοι που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και καλούνται να ξαναπληρώσουν.
Εχθροί είναι οι μικροϊδιοκτήτες και οι έμποροι.
Εχθροί είναι όσοι έχουν παιδιά. Βλέπετε δεν τους ρωτήσανε όταν τα έκαναν.
Ο μεγάλος εχθρός και πηγή όλων των δεινών είναι το στενό Δημόσιο και οι εργαζόμενοι σε αυτό.
Όχι οι ΔΕΚΟ προς το παρόν, αυτοί ακόμα αντέχουν διότι έτσι θέλει το μνημονιακό σύστημα. Σύντομα όμως θα τους πάρει η μπάλα διότι έτσι θέλουν αυτοί που διόρισαν την μνημονιακή κυβέρνηση.
Καινούργιος εχθρός είναι οι άνεργοι.
Μαζί με αυτούς και όσοι τολμάνε και έχουν δουλειά αλλά και όσοι εργοδότες τολμάνε και τους δίνουν δουλειά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καινούργιος εργατικός νόμος. 

Τα μέτρα που προωθούνται εις βάρος των μισθωτών συναποτελούν μια ειδικού τύπου νεοφιλελεύθερη πολιτική.  Μια νεοφιλελεύθερη ισοπεδωτική «πολιτιστική επανάσταση». Η ισοπέδωση των μισθών προς τα κάτω, στα πλαίσια της Γερμανικής Ευρώπης, θα οδηγήσει και τη χώρα στην καταστροφή. 


Γιατί νεοφιλελεύθερη;

Διότι πολύ απλά γίνεται ανακατανομή εισοδήματος από κάτω προς τα πάνω. Διαλύουν την μεσαία τάξη μέσω της αφαίμαξης μισθών και φορολογίας και αποτελειώνουν την μικρή μέσω της φορολογίας. Η ελίτ, η πλούσια τάξη, τα καρτέλ είναι ανέγγιχτα. Διότι άλλο είναι να πληρώνει κλιμακωτό φόρο 700 ευρώ ο νομοταγής πολίτης των 10, 20 και 30 χιλ και άλλο ο 50, 75 χιλ ευρώ. Βουλευτές και Υπουργοί των 70 και 130 χιλ ευρώ ετησίως(μερικοί μάλιστα με εκατομμύρια στις τράπεζες),  κουνάνε τα δάκτυλα αλαζονικά και υπεροπτικά όταν αναφέρονται στους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Μόνο που η μονόπλευρη προπαγάνδα των μνημονιακών ενάντια στη μισθωτή εργασία αποτελεί μια καρικατούρα κοινωνικής πολιτικής και αλά Μάο «πολιτιστικής επανάστασης», χωρίς καν την προοπτική των «εκσυγχρονισμών» που ακολούθησαν την τραγωδία και άλλαξαν το πρόσωπο της Κίνας. Αποτελεί δε αποκάλυψη για τα περί εκσυγχρονισμού ψεύτικα διλήμματα.

Ψέματα, εκφοβισμοί, εκβιασμοί, αποσιωπήσεις, όλα αυτά είναι τα νεοφιλελεύθερα εργαλεία των μνημονιακών προκειμένου να προωθήσουν μια πολιτική που έχει ως θεμελιακό χαρακτηριστικό, το να εμφανίζεται η κυβέρνηση ως πολύ σκληρή προς τον απλό πολίτη, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και, αντίθετα, πολύ μεγαλόψυχη απέναντι στους ισχυρούς και πλούσιους.

Η κυβέρνηση σε μια πρώτη φάση απαξίωσε τον δημόσιο τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους.

Στη δεύτερη φάση η κυβέρνηση επιτέθηκε στους μισθούς, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στις συντάξεις των εργαζομένων. Την επίθεση την είχε ετοιμάσει στην πρώτη φάση. Επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν δουλεύουν οι εισπρακτικοί και διωκτικοί μηχανισμοί με τους οποίοι θα μπορούσε να αυξήσει τα έσοδα του Δημοσίου και να περιορίσει τα ελλείμματα από άλλες πηγές. Διατεινόταν ότι δεν υπήρχε χρόνος να προλάβει να συγκροτήσει τους κατάλληλους μηχανισμούς και ότι τάχα αναγκαστικά τα έπαιρνε από τους πλέον αδύναμους.

Στην τρίτη φάση επίθεσης ενάντια στους μισθωτούς, η κυβέρνηση έπληξε ευθέως τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων, τις κατακτήσεις τους. Υπονόμευσε με κάθε τρόπο τα όπλα που διαθέτει η μισθωτή εργασία προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Πάμε στη τέταρτη φάση όπου θα αποτελειώσουν και τα υπόλοιπα που έμειναν,  αυτά που διατυμπάνισαν στην τηλεόραση ότι τα έσωσαν.


Ουσιαστικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις χτύπησαν τσακίζοντας την ηθικότητα, καθώς και τα δημοκρατικά, κοινωνικά, εισοδηματικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να εξυπηρετήσει πριν από όλα ορισμένους τραπεζίτες και άλλους επιχειρηματίες. Εδώ βγήκαν οι δικοί τους οι συνταγματολόγοι και είπαν ευθαρσώς ότι αυτά που κάνουν είναι αντισυνταγματικά και  ήταν σαν απευθυνόνταν σε κουφούς.  Οι εκλογές που έρχονται πρέπει να δώσουν το κατάλληλο μήνυμα με το να μπουν στον περιθώριο οι πολιτικοί που μας έφεραν το ΔΝΤ και εφαρμόζουν το Μνημόνιο τους. Η αποχή, το λευκό και ο κανένας διευκολύνουν την εκλογή τέτοιων ανθρώπων. Δήμαρχοι τύπου Μπουτάρη και Καμίνη, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της κρίσης που περνάει η Δημοκρατία μας. Και οι δύο βγήκαν με το 1/10 των ψήφων του εκλογικού σώματος, επειδή οι συμπολίτες μας δεν πήγαν να....ψηφίσουν.
Για αυτό ο Έλληνας ψηφοφόρος δεν πρέπει να κρυφτεί στο καβούκι του και δεν θα έχει καμία δικαιολογία,  διότι  ακολουθούν τα μέτρα του Ιουνίου τα οποία δεν αποσκοπούν στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων όπως είναι η διαφθορά και η γραφειοκρατία, αλλά στην εγκαθίδρυση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης(ανακατανομή εισοδήματος και φονταμενταλισμός των αγορών/εργοδοτών), δηλαδή στην οριστική διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας.

8 σχόλια:

  1. Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιείται από το εκάστοτε σύστημα εξουσίας, όταν αυτό είναι αδύναμο ή δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων αυτών και την εξασθένηση της κοινωνικής συνοχής. Επιτυγχάνεται στρέφοντας κοινωνικές ομάδες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τη μία εναντίον της άλλης.

    Στα πλαίσια αυτής της μεθόδου, κοινωνικές ομάδες διαπομπεύονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με χαρακτηρισμούς όπως προδότες, υπονομευτές, τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, απατεώνες, κλέφτες, συντεχνίες κλπ. Επιπρόσθετα, χρησιμοποιούνται ορισμένα χαρακτηριστικά ή στοιχεία που σε μερικές περιπτώσεις είναι πραγματικά, αλλά τις περισσότερες παραποιούνται εξόφθαλμα.
    Φυσικά αυτή δεν είναι μια νέα μέθοδος.
    Διαχρονικά έχει χρησιμοποιηθεί από κάθε είδους εξουσία. Σήμερα στην Ελλάδα χρησιμοποιείται κατά κόρον. Ελεύθεροι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιτζήδες, γιατροί, φορτηγατζήδες, όλοι έχουν μπει στο στόχαστρο.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του Λοβέρδου ότι “ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι, ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες”.
    Προφανώς παρά τις απογραφές και τις καταμετρήσεις ακόμα δεν βρήκαν πόσους ΔΥ έχουμε. Κατά την απογραφή πριν ένα χρόνο 760.000 (μαζί στρατιωτικοί, αστυνομικοί, παπάδες), κατά τον υπουργό σήμερα 1.000.000! (Να η εξόφθαλμη παραποίηση)

    Αυτό συνοδεύεται με τους χαρακτηρισμούς όπως τεμπέληδες, διεφθαρμένοι κλπ που επαναλαμβάνονται κατά κόρον από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πραγματικά να πιστεύει ότι η αιτία της χρεοκοπίας της χώρας είναι ο γείτονας του δημόσιος υπάλληλος (Αντίστοιχα ο ΔΥ πιστεύει ότι αιτία είναι ο φοροφυγάς γείτονας του).

    Και φυσικά δεν βρέθηκε κανένας “ανεξάρτητος δημοσιογράφος” να ρωτήσει τον υπουργό που θα ήταν αυτός σήμερα αν το κόμμα του επί τριάντα χρόνια δεν γέμιζε το δημόσιο με άσχετους και με μοναδικό κριτήριο αν κολλάνε ίσια την αφίσα του Ανδρέα! Για να θυμηθούμε λιγάκι τα παλιά, θα τον ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του;

    Θα μου πεις, δεν υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο, δεν υπάρχει φοροδιαφυγή, δεν υπάρχουν συντεχνίες; Φυσικά υπάρχουν όλα αυτά και πραγματικά, έχουν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης που χρεοκοπήσαμε.
    Σκοπός όμως της πολιτικής ηγεσίας και η μεγαλύτερη ευθύνη της είναι να τα καταπολεμήσει και να δημιουργήσει τέτοιους θεσμούς ώστε ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος να πάει στο σπίτι του και ο φοροφυγάς να τιμωρηθεί ανάλογα και όχι να δείχνει με το δάχτυλο μια κοινωνική ομάδα στέλνοντάς την βορά στις υπόλοιπες, για να κρύψει πίσω απ’ αυτό την ανικανότητα της (ίσως όχι μόνο την ανικανότητα).

    Το άσχημο είναι ότι μεγάλο μέρος των πολιτών, δεν αντιλαμβάνονται πως η στάση τους ενάντια σε άλλες κοινωνικές ομάδες βλάπτει τελικά και τα δικά τους συμφέροντα γιατί, αργά ή γρήγορα, θα βρεθούν και οι ίδιοι στο στόχαστρο κάποιων άλλων ομάδων. Η λογική αυτή δεν έχει τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά από όλα αυτά ίσως κάποιοι πρέπει να ξανασκεφτούν κατά ποσο αρκετοί συμπατριώτες μας έχουν πραγματική Ελληνική Εθνική Συνείδηση...

    Άντε να δούμε ποτε αρκετοί τέτοιοι Ρωμιοί θα γίνουν Έλληνες?

    Σχεδόν 200 χρονια μετά την δημιουργία ανεξαρτητου Ελληνικού Κράτους...δεν γίνανε...

    Aντε να δούμε ποσο ακόμη χρόνο θα χρειαστούν...

    Δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να γίνουνε Έλληνες όσο είναι εύκολο να βαφτίσει κάποιος τα Βουλγαρικα Ντόπια Μακεδονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διεφθαρμένη πολιτική τάξη με σκοπό να διαιωνίσει την φεουδαρχική της εξουσία, επιδιώκει αφενός την καταστροφή της μεσαίας τάξεως και αφετέρου την δημιουργία ενός λούμπεν εκλογικού σώματος μέσω της αθρόας Ελληνοποίησης των λαθρομεταναστών.Εγκληματικότητα στον δρόμο, οικονομική εξαθλίωση και απεμπόληση των εθνικών χαρακτηριστικών αδρανοποιούν πολιτικά και πνευματικά τον πολίτη, με αποτέλεσμα ο κοινωνικός αυτοματισμός να έπετε ως φυσικό επακόλουθο με σκοπό την αιωνεί διαιώνιση της εξουσίας της μαφιόζικής εξουσίας και της οικογενειοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μνημονιακή ελίτ όπως την αποκαλώ είναι :

      -η πολιτική ελίτ που μας χρεοκόπησε και παίρνει αυτά τα μέτρα με σκοπό να σώσει το τομάρι της. Ούτε ένας από αυτούς δεν τιμωρήθηκε για την κατάσταση που μας φέρανε.

      -οι ραντιέρηδες, δηλαδή η χρηματοπιστωτική ελίτ, οι δημόσιοι εργολάβοι και τα καρτέλ.

      Η Μνημονιακή Ελίτ και η Τρόικα, παρουσιάζουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους υπεύθυνους που με τη συμπεριφορά τους «δεν αφήνουν» τη χώρα να γίνει ανταγωνιστική. Κατά τη γνώμη τους, υπάρχει κρίση και όποιος δεν αποδέχεται μέτρα λιτότητας για τους μισθωτούς έχει ευθύνες για την παραπέρα πορεία της χώρας. Διότι αν δεν τα αποδέχεται, δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Υπάρχει κρίση και τα προτεινόμενα μέτρα εις βάρος των μισθωτών είναι μονόδρομος. Η αναγκαιότητα οποιουδήποτε μέτρου που αφορά τη μισθωτή εργασία προκύπτει από το αυταπόδεικτο γεγονός ότι η χώρα βιώνει μια από τις χειρότερες κρίσεις, αν όχι τη χειρότερη μετά τον Εμφύλιο.

      Όποια μελέτη και εάν βρεις συμφωνεί σε ένα πράμα: η ελληνική οικονομάι δεν έχει πρόβλημα δαπανών αλλά εσόδων.

      Πρόσθεσε και ότι οι τελευταίες μελέτες συμφωνούν στην διαπίστωση ότι: τα προβλήματα της ύφεσης συνδέονται με τη «χαμηλή αποτελεσματικότητα των μηχανισμών συλλογής εσόδων», ιδιαίτερα ως προς την φοροκλοπή και φοροδιαφυγή.

      Και όμως τα μέτρα που παίρνουν είναι για να τιμωρούν τους εχθρούς που ανέφερα και να συνεχίζουν να δίνουν άσυλο και ασυδοσία στοςυ εαυτούς τους.

      Διαγραφή
  4. Οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που είναι υπέρμαχοι της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας προέρχονται από :

    α)την πασοκογενή "εσωτερική τριανδρία" και εκείνο τον χώρο που υπηρέτησε πιστά τον βίαιο εκσυγχρονισμό στις αρχές του 21ου αιώνα,
    β)τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας και
    γ) το κόμμα της σούπερ νεοφιλελεύθερης Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    Κοινό χαρακτηριστικό όλων τους είναι ότι φέρουν μέγιστη ιστορική ευθύνη για τη σημερινή ελληνική καταστροφή και το δράμα της κοινωνίας μας. Αυτούς θέλει η Τρόικα για τοπικούς διακυβερνήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να προσθέσουμε,Κίμωνα,εδώ,τον ισχυρό κατεξουσιαστικό βραχίονα του κόσμου(ή μήπως...υποκόσμου;)όσο και της βιομηχανίας των media μεταξύ των άλλων παραγόντων καταστροφής,μειοδοσίας,προδοσίας,αποσάθρωσης,εκφυλισμού 'στην πατρίδα μ α ς που την απαξιώνουν έτι περαιτέρω και την κατεξευτελίζουν ανά τη υφηλίω και με απρόβλεπτες ακόμη και για δεκαετίες ολόκληρες συνέπειες εξαχρείωσης και εξαθλίωσης επί ενός λαού-πειραματοζώου,επί,δ υ σ τ υ χ ώ ς,του λαού-πειραματοζώου μ α ς;Να συνυπολογίσ(ζ)ουμε,δε,και τους πράκτορες,τα ενεργούμενα αυτά της ξένης επιρροής-διείσδυσης 'στη χώρα μ α ς και την ακάθεκτη προπαγάνδα των και με την ανεξέλεγκτη δράση των με τις ''υπηρεσίες'' των συν τοις άλλοις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.