Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί, η 6η Μαΐου και η λιτότητα…

Αν κατάλαβα καλά στην Ευρώπη αυτό τον καιρό συμβαίνουν τα εξής πράγματα:
Στη Γαλλία καταψηφίζουν τον οπαδό της δημοσιονομικής πειθαρχίας, θιασώτη της λιτότητας και εκ των εμπνευστών του μνημονίου Σαρκοζί.
Και στην Ολλανδία, που μας έκαναν μάθημα και μας μάλωναν τόσον καιρό γιατί δεν αντέχουμε την πείνα, αντέδρασαν και μόνο στην υποψία ότι μπορεί να επιβληθούν σκληρά μέτρα -αυτά, που εδώ έπεσαν σαν βροχή!
Επίσης στη Γερμανία η, φίλη του Σαρκοζί, Μέρκελ τρώει φούμο σχεδόν σε κάθε τοπική εκλογική αναμέτρηση.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν εμείς, που έχουμε φάει και το περισσότερο ξύλο παγκοσμίως, θα ψηφίσουμε ανάλογα ή αντίθετα.
Εάν δηλαδή θα επιβραβεύσουμε τη συνταγή της λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ως μέθοδο εξόδου από την κρίση χρέους.

Όσο για τα περί κυβερνητικού αδιεξόδου δύο πράγματα:


Πρώτον, καμία πολιτεία δεν μένει ακυβέρνητη…
Δεύτερον, εάν κυβερνηθεί, σύμφωνα με τις επιταγές των έξω η Ελλάδα τότε το πρόβλημα θα το έχουμε μόνο εμείς – όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα -ενώ εάν δεν κυβερνηθεί το πρόβλημα θα το έχουν ΚΑΙ οι έξω… ή κάνω λάθος;
Και, καλώς ή κακώς οι έξω έχουν και την κύρια δυνατότητα να δώσουν λύση ας πάρουν λοιπόν το μήνυμα

του Γιάννη Μακρυγιάννη

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=193051#cmnt_350151

9 σχόλια:

  1. Ναι για να δούμε ποσο ισχυροί είναι οι κομματικοί στρατοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

    Όλοι αυτοί με τον αγώνα τους για το κόμμα και την βαθμίδα που έχουν στην κομματική ιεραρχία λάμβαναν αλλα και λαμβάνουν τα ανάλογα ρουσφέτια εις βάρος των υπολοιπων Ελλήνων...

    Για να δούμε...

    H μήπως τώρα θα το παίξουν δήθεν ακομμάτιστοι όπως κάνουν κάποιοι γραφικοί... σε αλλα "πατριωτικά" blogs...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντίθετοι είμαστε σχεδόν όλοι. Η αντίθετη επιλογή ποια είναι ακριβώς; ΠΑΣΟΚ όχι, μας έκαψαν τον πρώτο μισό χρόνο και μας έκλεισαν την εναλλακτική των αγορών. ΣΥΡΙΖΑ όχι, έχουν συνιστώσες με αντεθνικές απόψεις, ο Τσίπρας έχει φτιάξει το λόγο του σε αρκετά σημεία αλλά δεν έχει πήξει ακόμη. ΚΚΕ όχι, ζει στο δικό του κόσμο και περιμένει τη Δευτέρα Παρουσία του Στάλιν. Κουβέλης όχι, έχει μαζέψει εκεί το μισό ΠΑΣΟΚ που φοβάται να πει πως είναι ΠΑΣΟΚ, μαζί με Ρεπούση και λοιπές κρατικοδίαιτες δημοκρατικές δυνάμεις. Καμμένος 90% αυτών που λέει είτε δεν ισχύουν, είτε είναι ανεφάρμοστα και τα λέμε για να αισθανόμαστε καλά μεταξύ μας στο καφενείο, δυστυχώς είναι το αντίστοιχο ενός πιο σοφιστικέ Λιακόπουλου στην πολιτική. Μπακογιάννη, μην περιμένετε σχόλιο. Οικολόγοι Πράσινοι, ομοίως. Μικρά και μικρότερα που δεν μπαίνουν με τίποτα στη Βουλή, χαμένη ψήφος χωρίς επιρροή στο αποτέλεσμα και τη διαμόρφωση πολιτικής. Τι μένει και τι μπορεί να γίνει με τα πραγματικά δεδομένα του εκλογικού νόμου, με το μπόνους των 50 εδρών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Anonymo 28/04/12 06:42

    Φιλε κάποιο κόμμα ξέχασες. Για την ΝΔ ούτε κουβέντα? Το ότι επί 5 χρονια προσελάμβαναν κομματικούς στρατιώτες τους στο δημόσιο με ρυθμούς που ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ούτε κουβέντα έτσι? Για το ότι ο Τσιτουρίδης είναι στο ψηφοδέλτιο τους ούτε κουβέντα? Για το ότι φεσοσανε μέσα σε 5 χρονια την είδη χρεωμένη Ελλάδα με 100 dis ούτε κουβέντα? Για το ότι υπέγραψαν το δεύτερο μνημόνιο ούτε κουβέντα? Με τι ισχύ θα διαπραγματευτεί ο Αρχηγός σου κάτι το οποιο έχει υπογράψει? Άντε φύγε από δω κομματόσκυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 08:55

    Οπαδός ή μέλος κόμματος ουδέποτε υπήρξα. Είμαι πραγματιστής χωρίς να μπερδεύω τη χρησιμοθηρία και το προσωπικό μου αξιακό σύστημα με το ελάχιστο πολιτικό κόστος για την πατρίδα μου. Αλλιώς θα περίμενα τη Δευτέρα Παρουσία του Στάλιν.

    Να διαχωρίζουμε τους μύθους από την πραγματικότητα.

    Η εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεων που είχαν αναληφθεί επί Σημίτη έγινε με χαμηλό επιτόκιο και χωρίς να εποκλειστούμε από τις αγορές. Εκτός αν έβρεχε λεφτά ο Πούτιν μετά από τηλεφώνημα του παππούλη. Αν θέλεις μπορούμε να βρούμε πολλούς να κατηγορήσουμε, αλλά όσο εμείς θα μαλώνουμε κάποιες πληρωμές θα πρέπει να γίνουν.

    Με απάντηση του ΠΑΣΟΚ πριν από την απογραφή, το 2010 οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν 690.000.

    http://www.maximos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=613:------690000-----&catid=55:2009-08-16-19-26-31&Itemid=110

    Μετά την απογραφή τους βρήκαν 768.000. Άρα βλέπουμε την πραγματική διόγκωση. Τα STAGE μην τα βάζεις μέσα, εκτός αν προτιμάς να είχαμε ανεργία 20% εδώ και πολλά χρόνια. Πάλι έχουμε πολλούς να κατηγορήσουμε. Μάντεψε ποιος ξήλωσε την παραγωγική βάση της χώρας. Μήπως λέγεται Ανδρέας; Τέλος πάντων, από το 2004 έως το 2006 η αύξηση κυμάνθηκε από 0,42% έως 1,03%. Μη μου λες για όργιο προσλήψεων επί ΝΔ γιατί το ΠΑΣΟΚ έδωσε στοιχεία για το αντίθετο. Η μεγαλύτερη αύξηση έγινε επί Ανδρέα το 1985 και ήταν 7%.

    Για Τσιτουρίδη και λοιπούς δεν πιστεύω να ανακάλυψες τώρα το μαγικό κόσμο της πολιτικής. Αν η τοπική κοινωνία δώσει τα κουκιά εκεί όπου θα βγει έδρα, για να βγει πρώτο κόμμα και να πάρει το μπόνους, τότε η επιλογή είναι σωστή. Όχι ευχάριστη αλλά σωστή.

    Η υπογραφή στο δεύτερο μνημόνιο ήταν αγορά χρόνου. Αν δεν υπήρχε υπογραφή, δεν θα μπορούσαμε τώρα να περιμένουμε πιέσεις από άλλα κράτη, όπως τη Γαλλία. Τα χάναμε όλα άμεσα. Εγώ σου λεώ κάνε μονομερή διαγραφή χρέους, μην υπογράψεις τίποτα. Άσε τώρα το χρέος. Έχεις όσα χρειάζονται για να φας σήμερα, αύριο και μεθαύριο. Δεν έχεις.

    Οι υπογραφές δεν έχουν σημασία όταν αλλάζουν οι ισορροπίες. Η Τουρκία έχει υπογράψει δεκάδες συμφωνίες. Όσο ήταν χάλια οικονομικά, δεν έβγαινε μπροστά. Τώρα πάει καλά και δεν δίνει δεκάρα. Φτιάξε εσύ το σπίτι σου και μετά έχεις ισχύ να διαπραγματευτείς.

    Πήγαινε στο hellenicparliament.gr και δες τι έχει ψηφίσει ο Καμμένος όλα αυτά τα χρόνια. Αν υπήρχε ένα πραγματικό ανεξάρτητο κίνημα που δεν θα εκμεταλλευόταν την οργή του κόσμου με λαϊκιστικά τερτίπια, θα ήμουν ψηφοφόρος του. Τώρα θα πράξω σύμφωνα με το λιγότερο κόστος για την πατρίδα μου, όχι σύμφωνα με τις ονειρώξεις ή τις ιδεοληψίες μου. Ούτε φάτσες κοιτάω. Δεν με ενδιαφέρουν. Ξέρω πως υπάρχουν σάπια μήλα στο σακί που θα αγοράσω. Μακάρι να ζούσαμε σε κόσμο αγγέλων. Βόρεια Κορέα δεν πρόκειτα να αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα. Ούτε θα δώσουμε κι άλλα νομικά εργαλεία στην Τουρκία, με την Κύπρο σε αυτήν την κατάσταση.

    Αλλά ας διαγράψουμε όλα τα παραπάνω. Πείσε με να ψηφίσω κάτι διαφορετικό και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά, αν τα επιχειρήματα έχουν βάση και η επιλογή θα έχει ρεαλιστική διέξοδο, με λιγότερο κόστος.

    Υπογραφή,

    Ένα Μη Κομματόσκυλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Anonymo 29/04/12 03;26

    Οι αριθμοί για τους δημοσιους υπαλληλους που αναφέρεις έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ με τον στενό δημόσιο τομέα. Δεν τόλμησε κανένας να μετρήσει τους δημοσιους υπαλληλους ΔΕΚΟ και δήμων. Σε ότι αφορά τους δήμους ρουσφέτια διορισμών γίνονταν με βάση τα ποσοστά των κομματων. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης διόριζαν αναλογικά με τα ποσοστά τους στους δήμους. και το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΡΙΖΑ!!!

    Σε ότι αφορά τα σχόλια σου περί Τσιτουρίδη έχεις το θάρρος να τα επαναλάβεις face το face σε ανεργους/απολυμένους, μικροσυνταξιούχους και...αστεγους?

    Χαίρομαι που δεν είσαι κομματόσκυλο όπως λες. Ευτυχώς για εσένα δεν θα βγείς στον Σύνταγμα τον Ιούνιο όταν θα γίνουν οι νέες περικοπές να βαράς κατσαρόλες όπως έκαναν τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ πέρυσι όταν τους έκαναν περικοπές.

    Τώρα αν πιστεύεις ότι η ΝΔ μπορεί να ανά διαπραγματευτεί κάτι από όσο έχει υπογράψει έχεις αυταπάτες...

    Αν αλλάξει κάτι θα έχει να κάνει με το κατά ποσο ο Hollande της Γαλλίας μπορεί να πιέσει την χοντρή. Να τυπώσει χρήμα-quantitative easying η να βγάλει eurobonds η και τα 2. Και πάντως σίγουρα να βρεθεί τρόπος να υποτιμηθεί το euro που αυτή την στιγμή είναι ότι χειρότερο για τις διαλυμένες οικονομίες της Νότιας Ευρώπης.

    Το θέμα είναι κατά ποσο οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να το κάνουν. Με αλλα λόγια να λάβουν τμήμα του λογαριασμού. Βεβαια κανεις δεν ξέρει τι σκελετούς έχουν οι τράπεζες τους (toxic assets) και κατά ποσο πράγματι μπορούν ακόμη και αν θέλουν να λάβουν τμήμα του λογαριασμού. Βλέπεις με το 1 τρις euros που δάνεισε ο Draghi στις Ευρωπαϊκές τράπεζες είναι προφανές ότι οι τελευταίες εξακολουθούν να είναι μαύρες τρύπες-zoombies και να χάνουν η να μην μπορούν να βγάλουν κέρδος... ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11:33

    Φυσικά όλοι διόριζαν. Αλλά το μεγάλο πάρτυ έγινε επί ΠΑΣΟΚ, με στοιχεία που δίνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο για την απογραφή.

    Ότι γράφω μπορώ να το εξηγήσω σε οποιονδήποτε, πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι ένα σκεπτικό για το ελάχιστο κακό. Δεν είπα πως ο τάδε είναι άγιος. Είπα πως θα πάρω ένα σακί που έχει σάπια μήλα μέσα, αλλά θα το πάρω γιατί κοστίζει λιγότερο από τα άλλα.

    Δεν έχω αυταπάτες για τα περιθώρια ελιγμών. Εδώ μέχρι κι ο Καμμένος ρίχνει θολούρα στα περί μνημονίου.

    http://www.youtube.com/watch?v=GpBYLBfryAo

    Ελπίζω πως η συνισταμένη από μια σειρά κινήσεων θα κάνει την κατάσταση λιγότερο δύσκολη στο άμεσο μέλλον για να μπορέσουμε να κινηθούμε με μεγαλύτερη ευχέρεια μετά. Συμφωνούμε απολύτως για τον Ολάντ και τους Γερμανούς.

    Βλέπεις, δεν χρειάζονται βιαστικοί χαρακτηρισμοί. Το καλό της πατρίδας θέλουμε, τουλάχιστον οι περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Anonymo 29/04/12 12:41

    Ναι ήθελες και αυτοδύναμη κυβέρνηση και bonus 50 βουλευτών...με 18.9% ποσοστό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.