Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Και τώρα τι;

Οι εκλογές τελείωσαν. Δυστυχώς ο ελληνικός λαός αποφάσισε να συνεχίσει εκ του καναπέ και εκ του καφενείου τον ιδεολογικό του αγώνα.
Να μου πεις ποιον ιδεολογικό;

'Οταν ο συντηρητικός ψηφίζει αριστερά, η αριστερά την δεξιά, ο εθνικιστής αγκαλιάζει τον εθνικοσοσιαλισμό, ο φιλελεύθερος δεν έχει πολιτική επιλογή, ο σοσιαλδημοκράτης υπερασπίζει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τότε κάτι δεν πάει καλά σε αυτήν την χώρα.

Αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα σε ότι αφορά τις εκλογές και σε όσους αναμασάνε την καραμέλα της άμεσης δημοκρατίας, χωρίς να ξέρουνε τι πολίτες χρειάζονται και τι πολιτικές σκέψεις απαιτούνται.

Λοιπόν ας καταθέσω τις απόψεις μου γι'αυτές τις εκλογές:

  • Ο πρώτος που νίκησε ήταν η ΑΠΟΧΗ. Οι ψηφοφόροι ήσαν λιγότεροι από το 2009, πόσο μάλλον από το 2007. Άρα όπως έχω πει επανηλλειμένως, το λευκό, η αποχή και η ψήφος σε ολοκληρωτικής ιδεολογίας κόμματα, είναι μία έμμεση ψήφος στον δικομματισμό και μαχαιριά στην φιλελεύθερη δημοκρατία.
  • Τα κόμματα του φαυλοκρατικού μνημονίου δεν υπέστησαν την καταστροφή που υπολόγιζαν κάποιοι, μεταξύ αυτών και εγώ. Και όχι μόνο δεν την υπέστησαν, αλλά έδωσαν θράσος να μιλάνε για το αύριο, ξεχνώντας τι έκαναν σήμερα και ακόμα περισσότερο χτες. Εδώ η Ελλάδα χάνεται και τους νοιάζει ποιος θα πάει στο..eurogroup. 
  • Η είσοδος στην Βουλή Νεοναζιστικού κόμματος, το χάιδεμα του Σταλινικού και η ανοχή στον κοινωνικό αναρχοφασισμό όλα αυτά τα  χρόνια, είναι δικά τους πολιτικά έργα. Είναι το αποτέλεσμα τους δικού τους πολιτικού συστήματος.
  • Ο πρώτος μεγάλος «νικητής» είναι Ριζοσπαστική αριστερά. Στην Ευρώπη ο όρος «Ριζοσπαστισμός» σημαίνει και ακραίος. Γιά αυτό μην πέφτουν μερικοί από τα σύννεφα όταν διαβάζουν σχόλια από ξένους. Όταν οι συριζαίοι λένε το ΛΑΟΣ ως ακροδεξιά το οποίο σαφώς και έχει ριζοσπαστική δεξιά ιδεολογία, τότε ας προσαρμοστούν στην Ευρωπαική πραγματικότητα.
  • Ο δεύτερος μεγάλος «νικητής» είναι ο Καμμένος. Ενώ έδωσε πραγματικό πολιτικό και κοινοβουλετικό αγώνα εναντίον του μνημονίου, μ'εχει απογοητεύσει όμως σε δύο πράματα: στην φρασεολογία που θυμίζει παπανδρεικές εποχές αλλά και στην εμμονή του για μη συνεργασία. Μπορεί να επιβάλει με την είσοδό του στην κυβέρνηση επιλογές οι οποίες ούτε που τις άγγιζε ο δικομματισμός όπως η καταπόλεμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, ΑΟΖ, ενεργειακή πολιτική κλπ. 
  • Οι δευτερότριτοι «νικητές» έχουν μία μεγάλη πρόκληση μπροστά τους: Στο εάν θα βοηθήσουν στην διάλυση της κοινοβουλευτικής  δημοκρατίας ή στην απογύμνωση του μνημονιακής πολιτικής.
  • Το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι πλέον ορατό εάν δεν βάλουν νερό στο κρασί όλοι τους. Και όταν λέω όλοι του εννοώ, τα κόμματα που είναι υπέρ της φιλελεύθερης  δημοκρατίας αλλά και η αυταρχική μερκοζική τρόικα.
  • Αποχώρηση της Ελλάδας, σημαίνει και ντόμινο κατάρρευσης ή ανεξαρτητοποίησης στην Ευρωζώνη, με τις ανάλογες επιπτώσεις στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα σε ολόκληρη τη νομισματική ένωση.
  • Από την άλλη πλευρά, οι Μερκοζύ δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και η είσοδος του νεοναζισμού στην Ελλάδα σηματοδοτεί εκρηκτικές κοινωνικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Η Γερμανία όπως οδήγησε την Ευρώπη σε δύο παγκόσμιους πολέμους, έτσι οδηγεί μα την αλλαζονία τους και την Ευρώπη σε μία άλλη ολοκληρωτική καταστροφή.
Αυτές είναι πρώτες σκέψεις μου σαν πολίτη και σαν Έλληνα για το αποτέλεσμα των εκλογών. Πριν δύο χρόνια  και με αφορμή την είσοδο του ΔΝΤ, είχα πει: την δημοκρατία σαν τα μάτια μας. Δυστυχώς την χάνουμε και αυτήν εάν παραμείνουμε στις μεταπολιτευτικές εμμονές μας, ειδικά τα κόμματα.

5 σχόλια:

  1. Τι λες βρε ανόητε ούτε κατάλαβες τι έγινε χθες.Ο λαός τιμώρησε αυτούς που κυβέρνησαν τόσες δεκαετίες και τον έφεραν στην εξαθλίωση,δίνοντας την ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο να αναδειχτεί(Τσίπρας) και να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον.Οι συνέπειες θετικές και αρνητικές δικές μας αλλά έπρεπε να ξεκολλήσουμε από το τέλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν κόψε τους χαρακτηρισμούς. Κατέθεσα την γνώμη για τις εκλογές. Από εκεί και πέρα δεν ζήτησα από κανέναν υποχρεωτικά να συμφωνήσει μαζί μου. Το που θα οδηγήσει ο Τσίπρας-και ο κάθε Τσίπρας-την χώρα θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι επισημάνσεις του Ακριτα είναι πολύ σωστές. Ζω πολλά χρονια στο εξωτερικό. Η αίσθηση των αγορών, Δυτικό-Ευρωπαϊκών συντηρητικών κυβερνήσεων, κοινής γνώμης και μεσων ενημέρωσης είναι ότι η Ελλάδα επιλεγει την έξοδο από την Ευρωζώνη.

    Βεβαια αυτό που πρέπει να κατανοήσουν ΟΛΟΙ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι ότι έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη σημαίνει διάλυση της Ευρωζώνης.

    Το πρόβλημα είναι σε 2 τουλάχιστον επίπεδα:

    1 επίπεδο: το πρόβλημα της Ελλάδας
    2 επίπεδο: το πρόβλημα των υπολοιπων καταχρεωμένων-οικονομικά κατεστραμμένων χωρων της
    Νότιας Ευρώπης.

    Όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους. Και οι μέσα και οι έχω.

    Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο αν δεν υπάρξει διαλλακτικότητα.

    Ο Σύρριζα είναι πλέον κόμμα εξουσίας και όχι κόμμα διαμαρτυρίας. Πρέπει να προτείνουν πολιτική. Πρέπει να κυβερνήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚρίτα, επίκαιρος όπως πάντα κάνεις τη σωστή ερώτηση - και τωρα τι?
    στο εγγύς μέλλον δεν προβλέπεται ανάκαμψη, αλλά τουλάχιστον η αλλαζονεία των πολιτικών μας πληγώθηκε χθες - και ελπίζω το χτύπημα να έναι τελειωτικό..
    από τον Τσίπρα, και κάθε Τσίπρα, δεν περιμένουμε τίποτα (είναι και αυτός του ιδίου πολιτικού ήθους) αλλά ελπίζω να δημιοργηθούν οι συνθήκες για ουσιαστική αλλαγή στα πολιτικά δρώμενα.
    Ιδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΕΠΩΝ,ΕΚΕΙΝΟΙ,ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΥΨΙΠΕΤΕΙΣ,ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΕΣ,ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΕΣ,ΗΔΟΝΙΣΤΕΣ,ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΕΣ,ΜΩΡΟΣΟΦΟΙ,ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΩΡΟΣΟΦΟΙ,ΜΩΡΟΣΟΦΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΣΤΕΣ,ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΤΕΣ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Η Σ ΤΩΝ ΕΝΔΕΙΑΣ.

    Πού και 'σε τι πρέπει να αναζητηθή ο ανθρωπολογικός τύπος,ο νέος ανθρωπολογικός τύπος του Έλληνα του Εικοστού Πρώτου;Η κοινότητα και ο κοινοτικός τρόπος ζωής,το κοινοτικό πνεύμα και ήθος,συνιστά,άραγε,μία ανανέωση από το πολυχρόνιο τέλμα που αποπνέει ο μητροπολιτικός ελληνικός χώρος σήμερα;Ερωτήματα και ζητούμενα που επείγει να συζητούνται και να διερευνώνται ευρέως και αμέσως,πια,ούτως ώστε να φέρουν,να αποδώσουν ένα αποτέλεσμα,να γεννήσουν και να δρέψουμε α π α ξ ά π α ν τ ε ς τους καρπούς ευχύμους.ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΜΕ 'ΣΤΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ,ΠΟΛΥΕΙΔΗ,ΕΥΣΧΗΜΑ ΑΝΘΗ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΦΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΙΑ Ή (ΚΑΙ) ΔΥΣΜΟΡΦΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ,ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΣ.

    Η ελληνική νεότητα,η ελληνική πρωτοπορία της σκέψης,η ελληνική θαλερότητα 'βρίσκεται 'σε ευθεία κάθοδο και 'σε σήψη από την πολυώνυμη κλίκα.Ο Έλληνας,'στο διαρκή πόλεμό του περί της ανεύρεσης του ερωτήματος περί του όντος,αστόχησε ως προς την επιστροφή του 'στην Ιθάκη και ηττήθηκε κατά κράτος,αναζητώντας την αλήθεια του 'στην αληθοφάνεια,πιθανοφάνεια,δημαγωγία,'στη διάχυση και περίσπαση του εαυτού του,υπό το άχθος του λυκαυγούς του αιώνα της ευκολίας και της άνεσης.

    Η δημοσιότητα και η διασημότητα,η δημοσιότητα της διασημότητας και η διασημότητα της δημοσιότητας,διαφαίνεται πως έχει κυριαρχήση ολοσχερώς 'στον εγκέφαλο και το συλλογικό υποσυνείδητο των νεοελλήνων.Εξ ου και προκύπτει η κενολογία-κενοδοξία,εξουσιοφρένεια-εξουσιολαγνεία,με...μόνον πρωταγωνιστή του θεατρικού αυτού έργου της μη πραγματικής ζωής το α ν α ρ χ ο α ρ ι σ τ ε ρ ό πνεύμα και ύφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.