Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι μισοί Γερμανοί έφηβοι δεν μπορούν να διακρίνουν την δικτατορία και την δημοκρατία!!!

Μελέτη σοκ στην Γερμανία αναδεινύει μία πτυχή της Γερμανικής κοινωνίας που πρέπει να μας προβληματίσει.

Ένας μεγάλος αριθμός Γερμανών μαθητών(40%) δεν παρατηρεί σημαντικές διαφορές μεταξύ της δικτατορίας της ναζιστικής Γερμανίας, της δικτατορίας της κομμουνιστικής Αν. Γερμανίας και της δημοκρατικής Γερμανίας.!!!

Όπως αναφέρει η μελέτη:



  • Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες.
  • Πολλοί μαθητές, δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία.
  • Περίπου το 40% των μαθητών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του ναζισμού, της Ανατολικής, της Δυτικής Γερμανίας και τη ενωμένης πλέον Γερμανίας.
  • Πιστεύουν ότι το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες εκπροσωπούνται ισότιμα και στα τέσσερα συστήματα.
Αν αυτά συμβαίνουν στους μικρούς και σε τόσο μεγάλο μεγάλο ποσοστό, τότε τι γίνεται στις ελίτ εκείνες που κυβερνούν την Γερμανία;
 
Κάποιος θα με ρωτήσει , γιατί στην Ελλάδα είμαστε καλύτεροι; ΟΧΙ θα του απαντήσω. Είμαστε χειρότεροι σε ότι αφορά τον κοινωνικό μας προσανατολισμό. Αλλά εδώ μιλάμε για την Γερμανία.
 
ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4733337

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.