Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Η δήλωση Στουρνάρα που σηκώνει πολύ κουβέντα…

Ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις αποκρατικοποιήσεις από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Οικονομικών πέταξε και κάτι που σηκώνει πολύ κουβέντα και πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα!

Ο Γ. Στουρνάρας είπε οτι πρέπει να θεσμοθετηθεί “η δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ να δέχεται και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ως τίμημα για τις αποκρατικοποιήσεις”.

Να υποθέσουμε δηλαδή, οτι κάποιος που έχει στα χέρια του ελληνικά ομόλογα μπορει να πληρώσει με αυτό τον τρόπο την οποία συμμετοχή του σε αποκρατικοποίηση;
Αν κάποιος για παράδειγμα έχει πάρει στη δευτερογενή αγορά ομόλογα με τεράστια έκπτωση(τα ελληνικά ομόλογα διατίθονται στα 12 σεντς ανά $1), με τί τιμή θα τα δεχθεί το ΤΑΙΠΕΔ;

Απλές ερωτήσεις που χρίζουν άμεσης απάντησης από τον Υπουργό Οικονομικών. Θα επανέλθουμε όμως!

Πηγή:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.