Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Οι αιτίες της χαμηλής ανταγωνιστικότηταςΗ πραγματικότητα για την Ελλάδα είναι αυτή: Γραφειοκρατία, Φόροι και Διαφθορά είναι οι αιτίες για την χαμηλή ανταγωνιστικότητα. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, δεν φταίνε ούτε οι μισθοί αλλά ούτε και οι συντάξεις όπως θέλουν να μας παρουσιάσει το φαύλο Πολιτικό Σύστημα και η Τρόικα που τους στηρίζει.
 
Γιατί ο επόμενος στόχος μόλις περάσουν τα απεχθή μέτρα των 11,5 δις, θα είναι ο μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, όπου θα νομοθετήσουν εργατικούς κανόνες του 19ου αιώνα(6 μέρες εργασία και 13 ώρες ημερήσια απασχόληση).
 
Ο πίνακας αριστερά είναι από την Ετήσια έκθεση του World Economic Forum, που δόθηκε στην δημοσιότητα χθες. Στον παρακάτω πίνακα  μπορείτε να....

.... διαβάσετε αναλυτικά την κατά μέρος βαθμολογία της χώρας μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.