Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιος είναι ο ακροδεξιός σήμερα;

Σήμερα είχα μία έντονη διαμάχη στο FB, με ένα άτομο, ο οποίος προσδιορίζει το εαυτό ως δεξιό. Αυτό το άτομο ήταν στο ΛΑΟΣ και θεωρεί ως πολιτικά του είδωλα τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη. Το ίδιο άτομο πριν 2-3 χρόνια ήταν εναντίον της ΝΔ, του νυν αρχηγού της και φυσικά δεν θεωρούσε ότι πολιτικά την εκφράζει.  Δεν είναι ο μοναδικός που έχω συναντήσει και είναι από αυτούς που ακολουθούν πρόσωπα και όχι ιδεολογίες ή θέσεις. Όμως το ζήτημα είναι άλλο: η διαμάχη αυτή είχε ως θέμα στο ποιος είναι ακροδεξιός και ποιος νεοφιλελεύθερος. Η γνώμη μου είναι, ότι η «ευγενική» ακροδεξιά, η οποία μαζεύτηκε στην ΝΔ, είναι διαχρονικά νεοφιλελεύθερη και πιστή εδώ και 2,5 χρόνια στο επαχθές Μνημόνιο.
 
Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος είναι ο ακροδεξιός σήμερα;
 
Η ιδεολογία της ελληνικής «ακροδεξιάς» σήμερα ή της «λαϊκιστικής Ριζοσπαστικής Δεξιάς», είναι ο συνδυασμός 4 βασικών ιδεολογικών χαρακτηριστικών:
του νατιβισμού, του αυταρχισμού, του λαϊκισμού και του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού.
 
Ο νατιβισμός ή γηγενισμός, ορίζεται ως η ιδεολογία που υποστηρίζει ότι τα κράτη θα πρέπει να κατοικούνται αποκλειστικά από μέλη της γηγενούς εθνικής ομάδας καθώς και ότι τα μη-γηγενή στοιχεία αποτελούν ουσιαστική απειλή για το ομοιογενές έθνος-κράτος. Ο νατιβισμός ουσιαστικά αποτελεί έναν συνδυασμό εθνικισμού και ξενοφοβίας, ο οποίος όμως δεν υιοθετεί απαραιτήτως φυλετιστικά επιχειρήματα. Ο νατιβισμός είναι διακριτός συνήθως σε μικρά κόμματα και όχι στα μεγάλα όπου υπάρχει πλουραλιστικότητα απόψεων.
 
Ο αυταρχισμός ορίζεται ως η υποστήριξη μίας αυστηρά ρυθμισμένης κοινωνίας στην οποία οι παραβιάσεις της εξουσίας θα πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά. Ο αυταρχισμός συμπεριλαμβάνει την έννοια «του νόμου και της τάξεως», όμως δεν συνεπάγεται απαραίτητα την ύπαρξη αντιδημοκρατικών απόψεων. Είδος πολιτικού αυταρχισμού θεωρείται όταν αυτός που συγγράφει τους νόμους είναι και αυτός που τους εκτελεί, νομοθετεί και φυσικά επικυρώνει για την συνταγματικότητά τους. Χαρακτηριστικό είναι η ψήφιση των μνημονίων και των επαχθών μέτρων που τα ακολουθούν.
 
Ο λαϊκισμός ορίζεται ως ιδεολογικό χαρακτηριστικό (και όχι απλώς πολιτικό ύφος) το οποίο θεωρεί ότι η κοινωνία διαχωρίζεται σε δύο ομοιογενείς και ανταγωνιστικές ομάδες, τον «αγνό λαό» εναντίον της«διεφθαρμένης elite»  ή στην περίπτωσή μας τα «σοβιέτ» εναντίων των «φιλελευθέρων» ή τους «ευρωπαϊστές» «αντιευρωπαϊστές» και υποστηρίζει ότι η πολιτική θα πρέπει να αποτελεί έκφραση της λαϊκής βούλησης, μία πολιτική βέβαια που είναι εναντίον της. Κύριο πολιτικό της όπλο είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός, δηλαδή η πρακτική που γίνεται όταν μια κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα η τάξη αντιδρά (δικαίως ή αδίκως) σε μια ρύθμιση που την αφορά προσπαθούμε να στρέψουμε την υπόλοιπη κοινωνία εναντίον της.
 
Ο παγκοσμιοποιημένος νεοφιλελευθερισμός ή νεοφιλελεύθερος γκλομπαλισμός  τέλος, είναι ο συνδυασμός του οικονομικού κλασικού φιλελευθερισμού και του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Ο νεοφιλελεύθερος γκλομπαλισμός είναι η σύνδεση και η επέκταση των βασισμένων στην αγορά οικονομικών δομών και αξιών. Από αυτήν την προοπτική, η ουσία της παγκοσμιοποίησης είναι η οικοδόμηση μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής καπιταλιστικής οικονομίας, η οποία συνδέεται με τα συμφέροντα υπερεθνικών εταιριών και ουσιαστικά μειώνει δραστικά την εξουσία του κράτους, ιδιαίτερα την ικανότητα του να μεταμορφώνει την κοινωνική δομή. Προωθεί αυταρχικά τον Φεντεραλισμό και απεμπολεί την κυριαρχία του έθνους-κράτους.

Δεν ξέρω εάν συμφωνείται με τα παραπάνω. Αυτή είναι η γνώμη μου, η οποία φυσικά είναι βασισμένη όχι μόνο στην εμπειρία μου, αλλά και στην βιβλιογραφία(π.χ. Cass Mude, Γιάννης Κολοβός). Κάποιος θα με ρωτήσει είναι ο π.χ. Γεωργιάδης  ή ο Ακρίτας είναι ακροδεξιάς ιδεολογίας; Αυτό θα τον κρίνει ο κάθε πολίτης μόνος του, ελέγχοντας αν τα παραπάνω ιδεολογικά χαρακτηριστικά είναι μέρος του λόγου, τα οποία ξαναεπισημαίνω είναι κυρίως βασισμένα στην βιβλιογραφία. .Θα ήθελα να προσθέσω κάτι: η ΧΑ δηλαδή ο φασισμός(ναζισμός) με την ακροδεξιά ιδεολογία, έχει και άλλα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν, όπως είναι ο άκρατος φυλετισμός, ο αντιδημοκρατισμός, ο ολοκληρωτικός εθνικισμός, η «αρχή του ηγέτη»( π.χ. Fuhrerprinzip), ο μιλιταρισμός(στολές, όμοια εμφάνιση)  κ.λ.π..


 

15 σχόλια:

  1. Ακρίτα καλημέρα.ενα ασχετο με το θέμα σου. Διαβάζω σε σκοπιανά ΜΜΕ για καποιον ΣΤΕΛΙΟ ΣΑΜΑΡΤΖΙΕΦ Стилјан Самарџиев-(Fantomas) ΑΠΟ φΛΩΡΙΝΑ http://www.facebook.com/nxalkias ,οτι δήθεν κατέβασε την Ελληνική σημαία απο ενα Αστυν.Τμήμα της Θεσσαλονικης και ύψωσε την σκοπιανή του 1991 ???????.Ξέρεις εαν Έχει βάση το θέμα? η ειναι σκοπιανός με ψεύτικο προφίλ που θέλει να κάνει τον ήρωα ΣΗΜ Ειναί πρώτο θέμα στα σαιτ των σκοπιανών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν άκουσα τίποτα.Υπόψη το url του FB, δείχνει ότι ανήκει σε κάποιον Ν.Χαλκιά.

      Διαγραφή
  2. Προφανώς ειναι ψευτικο ειναι μόδα σκοπιάνοι με βουγραρικά διαβατηρ.εργάζονται στην Ελλάδα άρα ξέρουν πέντε Ελληνικά και στην συνέχεια παρουσιαζονται στα σκοπιανα ΣΑΙΤ σαν καταπιεσμενοι "μακεντονσκι" απο Θεσσαλονικη Φλωρινα κτλ. ή "ΗΡΩΕΣ" σου στέλνω το σκοπιανό δημ .στή μετάφραση απο το Google translate έχει και τι δηλώσε!!! http://mkd-news.com/zoshto-stilijan-go-zakachi-znameto-na-politsijata-vo-solun/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Στελλάρας (είναι και μουσικός στην μπάντα τα Αστέρια της Φλώρινας) είναι γνωστός από παλιά και μου κάνει εντύπωση Ακρίτα που δεν τον είχες πάρει είδηση. Είχε εμφανιστεί πριν μερικά χρόνια όταν πρωτοκυκλοφόρησε η Νόβα Ζόρα στα ΜΜΕ της γείτονος (και στο maknews κλπ.) ως πρόεδρος της νεολαίας του Ο.Τ. Από τότε ήταν σκληροπυρηνικός αλλά ακόμα κι αφού άρχισε ανοιχτά να βάζει Ναζίδες ως ινδάλματα του στη σελίδα του στο Φατσοβιβλίο (που όλο αλλάζει - για ένα διάστημα εμφανιζόταν σαν Κορλεόνε :-) οι διάφοροι Τσάροι κλπ. νεοκομιτατζήδες του Ο.Τ. τον έκαναν παρέα. Μέχρι που ο Παύλε (ένας είναι ο Παυλάρας) τον πήρε μαζί του και με τον Τσάρο σε ένα συνέδριο της EFA στο εξωτερικό. Αυτά σχετικά πρόσφατα και την ίδια εποχή που έβρισκες φωτογραφίες τοπ Ναζίδων στη σελίδα του και φωτογραφίες με καλάσνικωφ κλπ. Δυστυχώς σα μαλέας δεν τις έσωσα όλες και για πολλές από όσες έβγαλε δεν έχω screenshot. Τώρα τελευταία πήραν είδηση ορισμένοι πως τους εκθέτει το ό,τι τον είχαν για παρέα και του την έπεσαν αυτού κι ενός άλλου που το παίζει σεκιουριτάς για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπολοίπων μας.
    https://www.facebook.com/groups/184685314878893/?ref=ts
    Πάντως το ότι κάποιος είχε συλληφθεί το είχαν γράψει και τα δικά μας ακραία μπουμπούκια (ΣΤΟΚΟΣ). Τώρα να κατεβάσει σημαία από αστυνομικό τμήμα είναι και καρά χοντρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις δεν θα κάθομαι να ασχολούμαι και με το κάθε ιδεολογικό πυροτέχνημα. Εδώ στο FB ,έχει λινκ για τον..Γκέμπελς. Εντάξει, ελευθερία(ακόμα έχουμε), ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

      Διαγραφή
  4. Ελπίζω να έχετε κρατήσει ορισμένες τουλάχιστον από εκείνες τις φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΕ ευχαριστώ για την ενημέρωση ! Ελπίζω αυτά να τα ξέρουν και οι αρμόδιοι, ειδικά αυτό με τις φωτογραφίες όπλων!Όσο για το συμβάν και εγώ, το θεωρώ ψεύτικο καθ'ότι ένας "ακτιβιστής το πρώτο που μεριμνά είναι η φωτογραφία "δια του λόγου το αληθές" και τέτοια δεν υπαρχει ,Προφανώς κάνει τον "ήρωα" στους βουλγαροκομιτατζήδες για αναβάθμιση ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Από αυτήν την προοπτική, η ουσία της παγκοσμιοποίησης είναι η οικοδόμηση μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής καπιταλιστικής οικονομίας, η οποία συνδέεται με τα συμφέροντα υπερεθνικών εταιριών και ουσιαστικά μειώνει δραστικά την εξουσία του κράτους, ιδιαίτερα την ικανότητα του να μεταμορφώνει την κοινωνική δομή."
    Θά μπορούσαμε νά προσθέσουμε, ὅτι ἡ παγκασμιοποίηση. πέρα ἀπό ὅλα τά παραπάνω (γιά τήν κοινωνική δομή) ἐπιδιώκει ἤ μᾶλλον εἶναι προαπαιτούμενο γιά τήν ἐπιτυχία της, ΚΑΙ τήν εθνική ἀποδόμηση τοῦ κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παγκοσμιοποίηση κατευθύνεται από το τι είδους οικονομία θέλουμε. Αυτήν την στιγμή, ο κόσμος είναι νεοφιλελεύθερος και επιδιώκει τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό. Άρα λοιπόν επιδιώκει την κατάλυση τους έθνους-κράτους.

      Διαγραφή
  7. Σχετικά με τον Σαμαρτζίεβ.
    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εγκεφαλικώς καμμένων της γείτωνος, ο Στιλιαν Σαμαρτζίεβ είναι ένας νεαρός γεννημένος στη θεσσαλονίκη το 1988, κάτοικος Φλώρινας. Κατέβασε την Ελληνική σημαία από το αστυνομικό τμήμα Φλώρινας και την αντικατέστησε με αυτη με τον ήλιο της Βεργίνας, σε έκδοση κόκκινο - κίτρινο και συνελήφθη. Αυτά σύμφωνα με το "πρακτορείο ειδήσεων" (που απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε εγκεφαλικά νεκρούς) "macedoniaonline".
    http://macedoniaonline.eu/content/view/21701/1/
    Εν τω μεταξύ, υπάρχει και κανάλι στο youtube,http://www.youtube.com/channel/UCAkrlXIQSA3zzibhWpfZRng/videos του Samartziev όπου εμφανίζεται ο εν λόγω νεαρός "αγωνιστής" να τραγουδάει στο πανηγύρι της Μελίτης.
    http://www.youtube.com/watch?v=CZT0fdFbXf8

    Κι ένα σχόλιο του λέει τα εξής:
    http://www.youtube.com/channel/UCAkrlXIQSA3zzibhWpfZRng/feed?filter=2
    Ќе дојде нашето време ..............ќе им ја ебиме мајката на сите слушајте ме момци само без страв!!!!!!!СТОП ЗА ЦРНАТА РАСА ЗА ШИПТАРИ ГРЦИ И МУСЛИМАНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА....ЧИСТА И СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА!!!!КРВ & ЧЕСТ

    МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ

    Μετάφραση:
    "Θα 'ρθεό ο καιρός μας........ Θα τους γαμ****με τη μάνα όλους, ακούστε με παιδιά μόνο δίχως φόβο!!!!!! ΣΤΟΠ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΗ ΡΑΤΣΑ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΑΘΑΡΗ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!! ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι κάθεστε και ασχολείστε με τους ψευτο-παλικαρισμούς του κάθε Σέρβο-Βούλγαρο-Aρβανιτο-Βλάχου Samarjief που νομίζει ότι είναι Makedontsi???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε παιδιά, πέστε και την γνώμη σας για την ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η γνώμη μου για την ανάρτηση:

    Μια φιλότιμη προσπάθεια για τον ορισμό μεταξύ δεξιού-ακροδεξιού και νεοφιλελεύθερου με αρκετές όμως γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις.

    Το θετικό σε ότι αφορά τους ακροδεξιούς σε σχέση πάντα με δεξιούς, νεοφιλελεύθερους αλλα και υπολοιπους πολιτικούς χώρους είναι ότι κατά κανόνα δεν χαρακτηρίζονται από διαφθορά και απληστία.

    Κάτι το οποιο ήταν προκλητικά εμφανές σε ότι αφορά τις κυβερνήσεις του ευτραφούς "Ελληνάρα" πρωθυπουργού με καταγωγή από το beylik του Καραμάνογλου αλλα και του πατέρα/υιού με την Πολωνό-Εβραίο-Αμερικανο-Αλβανό...Ελληνική καταγωγή.

    Δεξιοί, νεοφιλελεύθεροι αλλα και Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες, Αριστεροί, Κομμουνιστές μέχρι και ο Αρχηγός της 17 N ήταν και είναι διεφθαρμένοι (Έπαυλη στους Λειψούς που έχτισε!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας ανιχνεύσωμε τί σημαίνει σήμερον η λέξις "ακροδεξιός" ! Τι διαφέρει ο "ακροδεξιός" απο τον κεντρώο, τον κεντρο-αριστερό ή τον κοινό δεξιό.
    Αφήνω κατα μέρος τον "αριστερό" διότι αυτός είναι ξεχωριστή περίπτωσις, θέλει αναβίωσιν του Σοβιετικού κράτους και της 'θανατοκρατίας" του της Κα-Γκε-Μπε και των τανκς της Βουδαπέστης που εκαμαν τους διαμαρτυρομένους χαλκομανίας. Δεν είναι τυχαίον η πρόσφατος υπο του ΚΚΕ αναστήλωσις του Σταλινισμού και η αποκατάστασις του Ελληνος Στάλιν , Ν. Ζαχαριάδη και του αστερισμού των δορυφόρων του!
    --------------------------------------
    Δια να λύσω λοιπόν αυτό το ζήτημα, θέλησα να μελετήσω τας ιδέας ενός "ακροδεξιού"! Καθώς δε ο γνωστότερος "ακροδεξιός" στην σημερινή Ευρώπη (και αυτός που προσελκύει τα ομαδικά πυρά των "δημοκρατικών") είναι ο κ. Λεπέν, ανέγνωσα λεπτομερώς το βιβλίον με συνεντεύξεις και ομιλίας του στην προσεγμένη εκδοσι που εχει κανει η ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ.
    Ομολογώ οτι εξεπλάγην και πάλιν. Ο κ. Λεπέν εκφράζει επί όλων των θεμάτων διαφόρους θέσεις που θα ηδύναντο να χαρακτηρισθούν "πολιτικώς αδιάφοροι" ή "κοιναί". Εάν δεν γνωρίζεις ποίος ομιλεί, κάλλιστα φαντάζεσαι να τας υποστηρίζει κάποιος δεξιός ή κάποιος κεντρώος ή (το πιθανότερον) κάποιος κεντρο-αριστερός!
    Τότε, διατί ο κ. Λεπέν χαρακτηρίζεται ως "ακροδεξιός" και όχι ως κεντρο-αριστερός (καθώς μάλιστα αι θέσεις του είναι ιδιαιτέρως φιλεργατικαί και υπερ της ανακουφίσεως των λαϊκών στρωμάτων) ?
    Διότι, υπάρχει μία θέσις που ΔΕΝ υπάρχει στο στόμα όλων των προαναφερθέντων! Η θέσις ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΗ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙΝ !

    ΑΥΤΗ Η ΘΕΣΙΣ μας βοηθεί να αντιληφθώμεν ορισμένα θεμελιώδη χαρακτηριστικά του σημερινού Ευρωπαϊκού Κόσμου!
    Διατί οι Εξουσιασταί --οι νικηταί του πολέμου-- κτυπούν ειδικώς και αλύπητα όποιον ζητεί ΝΑ ΤΕΘΗ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΙΝ ? Αβιάστως, φθάνομε εις το συμπέρασμα:

    Κύριος σκοπός και στόχος των Εξουσιαστών είναι ΕΝΑΣ και ΜΟΝΟΣ ! Να καταστραφούν, να εξολοθρευθούν, να εκλείψουν, οι ισχυροί ευρωπαϊκοί εθνισμοί και τα ευρωπαϊά έθνη ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΝ και ΜΟΝΙΜΟΝ! ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟΝ ΑΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ αφ' ενός ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ και αφ' ετέρου χάνοντας οριστικά την γενέτειρα γή των!
    ΟΘΕΝ! Κύριος σκοπός και στόχος των Εξουσιαστών είναι Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ της Ευρώπης δι' αναφομοιώτων πληθυσμών! ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΔΙΑΤΙ εξέλεξαν οι Εποικοι να είναι Μωαμεθανικοί πληθυσμοί! Ούτως, εξηγείται και το άτοπον! Στην Μέση Ανατολή να "κτυπούν" τους Μωαμεθανούς και ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ να προάγουν την υπ' αυτών κατάκτησιν της Ευρώπης, ορόσημον της οποίας είναι η ίδρυσις του πρώτου Μωαμεθανικού Κράτους της Ευρώπης, αυτού της Βοσνίας!
    ΟΘΕΝ, καταλήγομε, "ακροδεξιός" ονομάζεται αυτός που αντιδρά στον εποικισμό της Πατρίδος του! (Δεν τολμώ να γράψω "ο φιλόπατρις", διότι θα εξοστρακισθώ και εγώ ως "ακροδεξιός"!)!
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ, πιστεύω ότι όλοι, ως υπεύθυνοι πολίτες, οφείλομε να κάμωμε την πολιτικήν επιλογήν μας! ΚΑΘΩΣ ΔΕ το κύριον ζήτημα δια την ΕΛΛΑΔΑ ειναι η λαθρομετανάστευσις, αι πολιτικαί επιλογαί μας είναι μόνον ΔΥΟ! Είτε είμεθα υπερ της λαθρομεταναστεύσεως και του εποικισμού της πατρίδος μας ή οχι!
    ΟΘΕΝ, ας εκλέξομε! Μπορούμε να είμεθα ΕΙΤΕ δεξιοί-κεντρώοι-κεντροαριστεροί-αριστεροί, ΕΙΤΕ "ακροδεξιοί"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενδιαφέρον σχόλιο από τον άνωθεν φίλο.

    Βεβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε και το τι πραγματικά σημαίνει ΕU:

    Ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και ανθρώπων.

    Προφανώς προς το συμφέρον των πλουτοκρατών και πολύ λιγότερο προς το συμφέρον των Ευρωπαϊκών λαών.

    Μια κοινή και μεγάλη αγορά χωρίς περιορισμούς για τα βιομηχανικά και κτηνοτροφικά προϊόντα των ισχυρών οικονομικά χωρων του Βορρά και περιορισμοί και επιδοτήσεις για πέταμα σε χωματερές των γεωργικών προϊόντων του Nότου.

    Όσο δε για τους αριστερούς και αριστερίζοντες Κολωνακίου/Εκάλης (εξαιρείται το ΚΚΕ) αυτοί λειτούργησαν για περίπου 20 χρονια ως πόρνες της ΕU προβάλλοντας και διαφημίζοντας το τεράστιο όφελος της χώρας λόγο της ένταξης στην ΕU... Έχοντας ξεμείνει από ιδεολογία και ιδεολογήματα στο τέλος της δεκαετίας του 80...ανακάλυψαν την ΕU!!!

    Άλλωστε και αυτοί είχαν μερίδιο στην κλεψιά... Και αυτοί διόριζαν σε δήμους με βάση τα ποσοστά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.