Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Για ποια μνημονιακά λάθη μιλάει το ΔΝΤ;


Πριν 8 μήνες ο διευθυντής του τμήματος οικονομικής έρευνας του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρντ αποκάλυψε το καταστροφικό λάθος στην εκτίμηση του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή, όταν το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι η επίπτωση των περικοπών στο ΑΕΠ είναι τριπλάσια από αυτήν που υπολόγιζε.
Πριν 4 μήνες  δημοσιεύθηκε η μελέτη τού ΜΙΤ που αποδομούσε το ευαγγέλιο της τρόικας και νεοφιλελευθερισμού  την έκθεση Ράινχαρντ-Ρογκόφ, η οποία επικαλούνταν ότι η λιτότητα είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη.
Προχθές, η εφημερίδα «Wall  Street Journal» με τη δημοσίευση του εμπιστευτικού εγγράφου τού ΔΝΤ στην, αποδεικνύεται ότι η τρόικα επιβάλλει στην Ελλάδα ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής το οποίο γνωρίζει ότι είναι λανθασμένο, ανεδαφικό και αναποτελεσματικό. Εκτός της παραδοχής ότι το ΔΝΤ υποτίμησε τις επιπτώσεις της λιτότητας, ομολογείται ότι στόχος του ελληνικού προγράμματος δεν ήταν να σωθεί η Ελλάδα, αλλά να αποτραπεί η μετάδοση της ελληνικής κρίσης στην ευρωζώνη. Δηλαδή να σωθούν οι Ευρωπαίοι και τράπεζες τους.
 
Από το καλοκαίρι του 2010, το CERP είχε προειδοποιήσει για το 1ο μνημόνιο και ποιος τελικά σώνεται...
.....Ελλάδα και ΔΝΤ: ποιος τελικά σώζεται;
 
Η τρόικα αποδεδειγμένα έχει πλέον  επιδείξει κυνισμό, ανικανότητα, ατολμία, υποκρισία, απληστία και υστεροβουλία. Το ίδιο και οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις που διακυβερνουν και  ανέχθηκαν και συνεχίζουν να την ανέχονται για τους δικούς τους γνωστούς λόγους. Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις είναι σίγουρο ότι εκβιάζονται από την Μέρκελ. Το σκάνδαλο της Siemens είναι τρανό παράδειγμα. Κάποτε θα βγει και αυτό στην φόρα και θα πέσουν οι μάσκες. Ελπίζω γρήγορα διότι η διεφθαρμένη  πολιτική ελίτ μας οδηγεί στο εμφύλιο. Διότι όταν η Χρυσή Αυγή πάρει την εξουσία, ο εμφύλιος είναι δεδομένος.
 
Και η πλάκα ακούω τον Γιάννη, τον Χρήστο, τον κύριο Μπάμπη και φυσικά τους μνημονιακούς πολιτικούς και βουλευτές που λένε ότι τα…έλεγαν!!! Τι υποκρισία!!! Μια χώρα που την ισοπέδωσαν στην ύφεση, στην ανεργία, στις μισθολογικές μειώσεις και κοινωνικές μεταβιβάσεις και τελικά φτάσαμε να έχουμε χρέος ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ απ’ ότι είχαμε το 2010.
Και το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ή επιμελώς το κρύβουν,  γιατί χρεοκοπήσαμε και γιατί το μνημόνιο  από την αρχή είχε ως στρατηγικούς σκοπούς:

-την μεταφορά του χρέους από τις ευρωπαικές τράπεζες στις ελληνικές.
-να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να βρεθεί λύση για την αποφυγή του ντόμινο.
-να γίνει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ όταν επιτευχθούν τα παραπάνω.

Άρα έγιναν λάθη από τον Τόμσεν και την παρέα του. Διότι μόνο ο ένας στόχος επετεύχθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.