Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Χρυσή Αυγή»: Πάρεργα και παραλειπόμενα.

Καθηγητού Βασίλη Φίλια, πρώην Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου.

Το ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα φασιστικό μόρφωμα είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο. Γι αυτό ακριβώς και βρίσκεται εκτός πλαισίου δημοκρατικού πολιτεύματος, του οποίου τα κενά και τις αδυναμίες εκμεταλλεύεται για να το υποσκάψει.

Αυτή όμως είναι μία παράμετρος του θέματος.

Η άλλη αναφέρεται στο γεγονός ότι 500.000 άνθρωποι την εψήφισαν και από αυτούς μόνο το 1/10 είναι φασιστοειδούς νοοτροπίας , οι οποίοι και αποτελούν τον σκληρό οργανωτικό της πυρήνα. Πρόκειται για ένα στοιχείο  καθοριστικής σημασίας , που οι διάφοροι «αναλυτές» θέλουν να το αγνοούν.

Είναι η «Χρυσή Αυγή» εγκληματική οργάνωση; Βεβαίως και είναι, αλλά αυτό δεν αφορά στους εκτός πυρήνος ψηφοφόρους.

Το πρώτο , λοιπόν ερώτημα, είναι το....
 πώς και γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες αυτοί ψηφοφόροι ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή».

Σε καμία περίπτωση όχι διότι παρασύρθηκαν από το «όραμα» μιάς νέας μεγάλης και ισχυρής Ελλάδας, που  δήθεν υποστασιοποιείτο στο πρόσωπο των φουσκωτων και ηλιθίων, που παρίσταναν τους ηγέτες του μορφώματος αυτου. Δεν είναι τα μολυβένια αυτά στρατιωτάκια με τα στρατιωτικά παραγγέλματα και τα «τάγματα εφόδου» που έπεισαν τους ψηφοφόρους. Είναι η ανηλέητη οικονομική δυσπραγία, το μνημονιακό τσουνάμι, και το συνακόλουθο γιγάντιο αίσθημα αδιεξόδου, αγανάκτησης και προδοσίας που έσπρωξε τις μάζες αυτές στην κάλπη της ΧΑ.
Οι μάζες αυτές εκφράζουν την απόλυτη δυσπιστία στις κατεστημένες μνημονιακές ηγεσίες και διακατέχονται από βαθύτατη περιφρόνηση προς τους αγοραίους χρεοκόπους, που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Η άλλη εξίσου σημαντική άποψη του ζητήματος είναι ο χειρισμός και η χρησιμοποίηση της «Χρυσής Αυγής», από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.  Η καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος – βλέπε τις δεκάδες ομιλίες Σαμαρά, που προηγήθησαν των βλακωδών δηλώσεων Λαζαρίδη- με τη θεωρία των ‘δύο άκρων» και του ‘συνταγματικού τόξου» , όχι μόνον άφηναν ελεύθερο το πεδίο έκνομης δράσης της ΧΑ, αλλά και έμμεσα την νομιμοποιούσαν ως αντίβαρο της επαράτου αριστεράς..

Με την ίδια λογική δεν άγγιζαν τα συνεργαζόμενα με τους χρυσαυγίτες κυκλώματα του παρακράτους , τα οποία εγνώριζαν τόσο ο πολύς Παπουτσής όσο και ο «αδιάφθορος»‘ Δένδιας. Για να μην ξεχνάμε και την απόρριψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που έφερε ο Ρουπακιώτης στη Βουλή.

                                              ***

Αυτά ως προς τα «γενετικά» αίτια του φαινομένου «Χρυσή Αυγή».

Ως προς το θέμα των συλλήψεων και των διώξεων που ασκήθηκαν κατά του ηγετικού πυρήνος, στελεχών και συνεργαζομένων παρακρατικών, το  πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο κ.Δένδιας δεν έστειλε νωρίτερα τους φακέλλους στον εισαγγελέα και μόνο όταν στριμώχθηκε από τη δολοφονία του Π.Φύσσα  αναγκάστηκε να το κάνει.

Το δεύτερο , γιατί δεν παρέπεμπε στη δικαιοσύνη τους τραμπούκους της ΧΑ κάθε φορά που παρέβαιναν κατάφορα τον νόμο [Άγιος Παντελεήμωνας,  Ιχθυόσκαλα, Κερατσίνι, Μελιγαλα, κλπ, κλπ] με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Το τρίτο ερώτημα: Συντρέχουν οι συνταγματικές και νομικές [αυτόφωρο] προϋποθέσεις  για τις πρόσφατες συλλήψεις ή η Δημοκρατία θα υποστεί πάλι βαρύτατο κόλαφο με τυχόν «αθώωση»

Τέτοιου είδους ενέργειες πρέπει να προετοιμάζονται και να θεμελιώνονται τέλεια και όχι υπό τις πιέσεις του Ισραηλινού λόμπυ και των όποιων αμερικανικών και ευρωπαϊκών «κύκλων».

Θα ήταν μεγάλο λάθος η Ελλάδα να λειτουργήσει πάλι ως πειραματόζωο όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όχι μόνον της Δύσης αλλά και της Ανατολής , που έχουν πολύ ισχυρότερα φασιστικά κινήματα από εκείνο της ΧΑ ενεργούν με τόση προσοχή.

                                             ***

Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης «Χρυσή Αυγή» δεν πρόκειται να λήξει παρά του λεονταρισμούς Σαμαρά, Βενιζέλου κ.α , αν δεν εξαλειφθούν τά αίτια που προκάλεσαν την άνοδό της.

Βεβαίως σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει,

Όμως καλόν είναι να μην ξεχνάμε ότι ο Χίτλερ που φυλακίστηκε το 1924 για ενέργειες κατά της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης επανήλθε πλησίστιος εκμεταλλευόμενος την κρίση του 1929-30. Όχι πως αυτό σημαίνει ότι ισχύει ο κανόνας «η Ιστορία επαναλαμβάνεται». Ωστόσο πάντα προειδοποιεί και  μας βοηθαει να προβλέπουμε και να προλαμβάνουμε.
 
Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2013

4 σχόλια:

  1. χαζομαρούλες λέει, άλλωστε αριστερός είναι τι θάλεγε;;
    οτι αν δεν υπήρχαν τόσοι πολλοί λαθροεισβολείς και τεράστια εγκληματικότητα και άπειρες ασθένειες και κοινωνικά προβλήματα που δημιούργησε η "ανεκτικότητ στη διαφορτικότητα" και στην γενικευμένη ανομία της αριστεράς, δεν θα υπήρχε τέτοιου μεγέθους Χρυσή Αυγή, το τα το στέλνουν τεχνηέντως ότι να ξέρετε φταίει η οικονομική κρίση, είναι κοροιδία στη νοημοσύνη μας, διαότι εξαιτίας της Κρίσης θάπρεπε ο Λαός να ψηφίζει περισσότερο την Αριστερά, αλλά όμως δεν το κάνει !! Διότι η ανθελληνική και αντιπατριωτική και λαθρολάγνα και εθνομηδενιστική Αριστερά, δεν αρέσει στο Λαό, τόσο απλά !! Τι δεν καταλαβαίνει ο κύριος Φίλιας και η Αριστερά;; Προφανώς αλληθωρίζουν απένατι στην αλήθεια και επιμένουν πεισματικά, ότι φταίει ο γυαλός κι όχι ότι αυτοί αρμενίζουν στραβά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αριστερά στις τελευταίες εκλογές πήρε σχεδόν 40%, ένα ποσοστό που δεν το είχε ούτε επί ΕΔΑ την δεκαετία του 50.
    Μην την υποτιμάς.
    Σε αυτήν που πρέπει να κάνεις κριτική είναι η κεντροδεξιά που έχει παραδώσει τα κλειδιά της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο "Λαρισαίος" πιο πάνω θίγει ένα σοβαρό θέμα, επισημαίνοντας μιά βασική "παράλειψη" εκ μέρους του κ. Φίλια, να αναφέρει ένα σηματικό, το σημαντικότερο πιστεύω αίτιο της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Το θέμα των "λαθρομεταναστών" και της εγκληματικότητας. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής να πιστεύει ότι μπορεί η ΧΑ με το (παντελώς ανύπαρκτο) οικονομικό της πρόγραμμα να αναθερμάνει τηνν ελληνική οικονομία. Αυτό που ωθεί τους ψηφοφόρους προς τη ΧΑ είναι η αγανάκτηση αυτών που βλέπουν τις γειτονιές τους γεμάτες λαθρομετανάστες και φοβούνται να κυκλοφορήσουν έξω. Αυτούς που νομίζουν ότι για την ανεργία φταίνε οι μετανάστες. Αυτούς που δεν μπορούν να έχουν ιατρική περίθαλψη στα νοσοκομεία, που βρίθουν φτωχών κι εξαθλιωμένοων μεταναστών (λαθραίων και μή).
    Αυτά είναι τα γεννησιουργά αίτια της ανόδου αυτού του απάνθρωπου εκτρώματος κι όχι γενικά κι αόριστα ή οικονομική κρίση. Αυτά είναι τα αίτια που πρέπει να καταπολεμηθούν ώστε να πάει η ΧΑ εκεί που είναι η θέση της (ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΔΗΛΑΔΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OTAN MOY KANANE THN 7η ΔΙΑΡΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
    ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ........

    ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.