Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Τι αποτελεί είδηση σήμερα;

«Σε μια εποχή κατά την οποία στην πλειονότητά τους τα παραδοσιακά media στη χώρα μας είναι βουτηγμένα στη λάσπη της διαπλοκής και της αναξιοπιστίας, που μεγάλη μερίδα των δημοσιογράφων των προηγούμενων γενεών έσπρωξε την Ελλάδα στη σημερινή παρακμή, δεδομένου, μεταξύ άλλων, και του σφιχτού εναγκαλισμού τους με τα πολιτικά και οικονομικά κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, το ερώτημα τι αποτελεί πραγματική είδηση και τι όχι δεν είναι μόνο σχετικό αλλά είναι, ακόμα χειρότερα, χειραγωγήσιμο.
Με τρόπο αντίστοιχο αυτού που η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία, παρέα με φίλα προσκείμενα μέσα ενημέρωσης, σήμερα χειραγωγεί, ελέγχει, κόβει και ράβει στα μέτρα της τα όσα δεν συμβαίνουν ή θέλει να μας πείσει ότι συμβαίνουν γύρω μας. Η είδηση δεν είναι μόνο ένα πραγματικό γεγονός. Είναι .............πρωτίστως αντανάκλαση της δημοσιογραφικής συνείδησης, του σεβασμού και του αυτοσεβασμού που πρέπει να έχουν οι νέοι δημοσιογράφοι της γενιάς μας, ώστε μέσα από αυτήν να δίνουμε στην κοινωνία αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη και περιμένει από εμάς, την αλήθεια.
Είδηση δεν είναι οι απαιτήσεις της Τρόικας.
Είναι, όμως, είδηση ο ανύπαρκτος βαθμός αντίστασης μιας κυβέρνησης που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια.
Είδηση δεν είναι ο διορισμός συγγενών Συριζαίων στο Δημόσιο.
Είδηση είναι όταν ακούμε αυτούς που διορίζονται να λένε ότι η ιδεολογία του μπαμπά ή του παππού τους τούς δίνει αυτό το δικαίωμα.
Είδηση δεν είναι όταν ένα πλουσιοκόριτσο, γόνος πολιτικού, ποζάρει το 500ευρώ της επιδεικτικά στα social media.
Είδηση είναι όταν συνδέει ηθικά και συνειδησιακά την κίνησή της αυτή με την κατάρρευση μιας χώρας.
Είδηση δεν είναι ότι η Εκκλησία αρνείται την καύση των νεκρών ή τον γάμο ανθρώπων του ίδιου φύλου.
Είδηση είναι όταν θέλει να επιβάλει την αντίθεσή της ως αντίληψη σε μια ολόκληρη κοινωνία. Για μένα η είδηση, τις περισσότερες φορές, βρίσκεται όχι στην πράξη κάποιου αλλά στα κίνητρα που κρύβονται από πίσω της».

Θάνος Δημάδης
Πηγή: http://www.lifo.gr/print/print_feature/87218

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.