Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Τα αισχρά τεκμήρια διαβίωσης.


To αποτέλεσμα μιας σωστής φορολογικής πολιτικής  είναι να συλλέγεις  τους φόρους και όχι να τους αυξάνεις. Στην Ελλάδα, δανειστές και πολιτικό σύστημα, κάνουν το αντίθετο, όταν ξέρουν ότι το φοροελεγκτικό σύστημα όπως και η δικαιοσύνη εθελοτυφλούν.

Με πρόστιμα και τεκμαρτά τεκμήρια, δεν μαζεύεις φόρους, μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τα τεκμήρια διαβίωσης, τα οποία ονομάζονται «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης», είναι ένα μέτρο που ήρθε σε μια εποχή όπου ο κόσμος είχε έσοδα.

Δεν είναι δυνατόν μετά από 7 χρόνια κρίσης, να παραμένουν στα ίδια ποσά όπως ήταν προ κρίσης.

Όμως το πολιτικό σύστημα, το χρησιμοποιεί για να φορολογεί χωρίς σάλιο, τους περισσότερους μη έχοντες πραγματικά εισοδήματα. Η μείωση του αφορολόγητου, θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα αλλά και τους πολίτες που θα χρωστούν στο κράτος.

Υπάρχει λύση;


Φυσικά και υπάρχει, αλλά ποιος από το πολιτικό σύστημα θα το κάνει διότι ξέρει ότι θα πιάσει το μαύρο χρήμα που το συντηρεί;


Τη φοροδιαφυγή φυσικών προσώπων την πιάνεις πολύ εύκολα : με την διασταύρωση των πραγματικών δαπανών διαβίωσης(κάρτες, ΔΕΚΟ, τηλεφωνία, κίνηση καταθέσεων, δάνεια) και των δηλωθέντων εισοδημάτων.

Δηλαδή:

1. Σύγκριση του τρόπου ζωής και των δαπανών των φορολογουμένων με το εισόδημα που δηλώνουν στις φορολογικές αρχές,

2. Σύγκριση του δηλωθέντος εισοδήματος και των δαπανών των φορολογουμένων με τα αντίστοιχα ποσά του κλάδου ή τ...ου ίδιου επαγγέλματος,

3. Αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων που δηλώνουν οι φορολογούμενοι χρησιμοποιώντας πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, συναλλαγές που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι και γενικά πληροφορίες τρίτων.

Σε τι διαφέρει η παραπάνω μέθοδος από αυτό που εφαρμόζεται στην Ελλάδα;

Ότι εκεί τα τεκμήρια είναι επί των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΏΝ δαπανών(ΔΕΚΟ, τραπεζικές συναλλαγές, αγορές, τηλεφωνία, κάρτες, δάνεια κλπ.) ενώ εδώ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ το κράτος σου προσδιορίζει ένα πόσο δαπανών ανάλογα την οικογενειακή και περιουσιακή σου κατάσταση.
Π.χ., δεν μπορείς να δηλώνεις πραγματικό μηνιαίο εισόδημα 500€ και να έχεις πραγματικές δαπάνες 600€. Όπως και το κράτος δεν μπορεί να σε φορολογεί με εικονικό-τεκμαρτό εισόδημα 1000€ ενώ το πραγματικό σου είναι 500€ όπως και οι πραγματικές δαπάνες σου.

Ποιος δεν θέλει αυτήν την μέθοδο στην Ελλάδα;

Ο φοροφυγάς και αυτός που αποκρύπτει εισοδήματα. Αυτός που ζει από την μαύρη οικονομία και δεν θέλει να υπάρχει στην πραγματική οικονομία. Δεν είναι τυχαίες οι αντιδράσεις αλλά και η μη εφαρμογή αυτής της μεθόδου στην Ελληνική Φορολογική Δημόσια Διοίκηση. Κύριος υπεύθυνος είναι το Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα, και ο λόγος είναι εμφανής: να μην πιαστεί το μαύρο πολιτικό χρήμα όπως και οι σπόνσορές του.
Το αποτέλεσμα βέβαια , δεν είναι μόνο να μην πιάνεται η φοροδιαφυγή αλλά και να υπάρχει υπερφορολόγηση σε εισοδήματα που πραγματικά δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.