Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Γερμανία-Τουρκία: όχι απλά σύμμαχοι, αλλά αδελφική σχέση.

 

Δηλαδή μετά από τρία μνημόνια, Μέρκελ και Σόιμπλε, λαθρομεταναστευτικό και τόσα άλλα, τώρα καταλάβατε τον ανθελληνικό ρόλο της Γερμανίας;

Εκτός εάν είστε αυτοί που επικροτούσατε το "βάστα Σόιμπλε" και φοράγατε κομματικές παρωπίδες.


Τι περιμένατε να πράξει, μια χώρα η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Τουρκία;


Έχουν την ίδια αντίληψη περί της γεωπολιτικής, στηρίζει στρατιωτικά και οικονομικά την Τουρκία. Και αυτό φαίνεται σε κάθε σύνοδο, σύσκεψη, δωμάτιο και γωνία.

 

Και εξηγώ δίνοντας συνοπτικά έξι λόγους:


Ο τρόπος που η Γερμανία αντιμετώπισε την απόφαση του Ερντογάν στο να στείλει μαζικά χιλιάδες λαθρομετανάστες στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια με σκοπό να περάσουν βιαίως στην Ελλάδα, η χθεσινή στάση της στη σύσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά τον διαχρονικό γεωπολιτικό έρωτα της Γερμανίας προς την Τουρκία.

 

Δεύτερον, η Γερμανία φιλοξενεί περίπου 4 εκατομμύρια τουρκικής καταγωγής Γερμανούς υπηκόους. Αυτοί ψηφίζουν και επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις. Υπάρχουν 20.000 Γκρίζοι Λύκοι όπου δρουν…ελεύθερα. [1]

 

Τρίτο, το Γερμανο-Τουρκικό Forum για την ενέργεια[2] είναι ενδεικτικό για το πώς σκέφτεται η Γερμανία τον ενεργειακό χάρτη, αν συνυπολογίσουμε και τις ειδικές σχέσεις που έχουν το Βερολίνο με τη Ρωσία(70% της ενέργειας) και η Ρωσία με την Τουρκία. Με απλά λόγια η Γερμανία δεν θέλει ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου, δεν θέλει τον αγωγό East Med γιατί χάνει χρήματα.

 



Τέταρτο, οι γερμανοτουρκικές σχέσεις ανάγονται στην εποχή της Γερμανικής Αυτοκρατορίας και της αντίστοιχης Οθωμανικής (τέλος 19ου αιώνα), υπήρχαν οι στενές σχέσεις με τους Ναζί [3] [4] και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Οι σχέσεις τους είναι πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές. Ενδεικτικά αναφέρω ότι παρόλο που η Γερμανία έχει επιβάλλει εμπάργκο στην Τουρκία, εξαιρεί όμως το μεγαλύτερο όμως πρόγραμμα, που δεν είναι τίποτα άλλο από τα υποβρύχια 214, που συνεχίζονται κανονικά.

 


Τέλος, υπάρχουν 80000 γερμανοτουρκικές επιχειρήσεις με 52 δις τζίρο, ο όγκος των γερμανικών εξαγωγών (2018) ανήλθε στα 21 δις ευρώ, άρα έχουν στενές οικονομικές σχέσεις.

 

Εν κατακλείδι: Η Γερμανία θα στηρίζει στην πράξη την Τουρκία, με ή χωρίς τον Ερντογάν. Ας καταλάβουμε πλέον, ότι πρέπει να συνεχίσουμε ρεαλιστικά, με μόνη οδό το συμφέρον μας. Η Γερμανία ήταν και είναι απέναντί μας, διαχρονικά και μελλοντικά.

 

Παραπομπές

[1] https://mena-studies.org/the-grey-wolves-conquering-europe/

[2] https://www.dena.de/en/newsroom/veranstaltungen/2019/german-turkish-energy-forum/

[3] https://www.thedailybeast.com/wwii-lesson-for-trump-turkey-was-in-bed-with-the-nazis

[4] Franc Weber, Επιτήδειος Ουδέτερος, ελληνική έκδοση 1982

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.