Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

ΔΙΑΚΗΡΗΞΗ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ π.Γ.Δ.Μ.


5 Φεβ 2008

Ο Ελληνισμός της Αμερικής, ως Αμερικανοί πολίτες και ως αναπόσπαστο τμήμα των απανταχού Ελλήνων, υιοθετεί και στηρίζει τις θέσεις της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής για το θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ.

Διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαιτέρως προς Αθήνα, Σκόπια, Βρυξέλες, Ουάσινγκτον και Ο.Η.Ε., ότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να αναγνωρίσει τις ανιστόρητες διεκδικήσεις και τον παράλογο σφετερισμό της Ελληνικής και Μακεδονικής ταυτότητάς μας από τους κατοίκους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (π.Γ.Δ.Μ.), οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Σλάβοι και Αλβανοί.

Υποστηρίζουμε με ενθουσιασμό την προοπτική της εντάξεως της π.Γ.Δ.Μ. στην πολυεθνική οικογένεια του ΝΑ.ΤΟ. και τη μεγάλη δημοκρατική οικογένεια των Ευρωπαϊκών λαών (Ε.Ε.) με την αυστηρή προϋπόθεση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις της και να καλωσορίσει με πράξεις την προοπτική της ειρηνικής συνύπαρξής της με τους δημοκρατικούς γείτονές της.

Οι θέσεις μας έχουν ως εξής:

>Συμφωνούμε με τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ο οποίος δεν αποδέχεται την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» στο τελικό όνομα της π.Γ.Δ.Μ.

>Εάν η π.Γ.Δ.Μ. επιθυμεί να γίνει μέλος και να απολαμβάνει την ασφάλεια της ομπρέλας του Ν.Α.Τ.Ο. και τα ευεργετήματα της δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει στην πράξη να μην παραβιάζει την Ενδιαμέση Συμφωνία. Η αλυτρωτική προπαγάνδα π.Γ.Δ.Μ. δεν προωθεί σχέσεις καλής γειτονίας, οι οποίες είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τις σχέσεις με την Ελλάδα μέσα στο Ν.Α.Τ.Ο. και στην Ε.Ε.


>Ζητούμε να μην επιχειρηθεί ουδεμία Ευρωατλαντική προσέγγιση της π.Γ.Δ.Μ., παρά μόνον εφ’ όσον γίνει αποδεκτή η θέση του Ελληνικού λαού όσο αφορά το όνομα του κράτους αυτού.

>Είναι πασιφανές ότι η π.Γ.Δ.Μ. δεν αποβλέπει στην εξεύρεση αποδεκτής ονομασίας καθαυτής αλλά λεηλατεί την πανάρχαια ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας, γι’ αυτό ζητούμε:

>>Να σταματήσει την εθνικιστική προπαγάνδα στα εκπαιδευτικά της ιδρύματα η οποία γαλουχίζει τις νεώτερες γενεές με μεγαλοιδεατισμούς, αλυτρωτικές τάσεις και διαθέσεις.

>>Ζητούμε πλήρη αναθεώρηση των ψευδών ισχυρισμών και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας στα σχολικά εγχειρίδια της π.Γ.Δ.Μ.

>>Να σταματήσει κάθε αβάσιμη δημαγωγία, αλυτρωτική διεκδίκηση και προπαγάνδα, στο δημόσιο τομέα και τις ένοπλες δυνάμεις της.

>Η οικονομική διπλωματία της Ελλάδος στη γειτονική χώρα και οι Ελληνικές επενδύσεις όχι μόνον δεν βοήθησαν τη βελτίωση των διμερών σχέσεων αλλά αντιθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν από την π.Γ.Δ.Μ. ως μοχλός πιέσης προς την Ελλάδα για να προωθήσει τις θέσεις της. Οι οικονομικές σχέσεις δεν πρέπει να θίγουν τα μείζονα εθνικά συμφέροντα.

Δηλώνουμε ότι επιθυμούμε την ευημερία, πρόοδο και ανάπτυξη των Σκοπιανών και προωθούμε τη φιλία και συνεργασία των δύο λαών. Ωστόσο, Η Ελληνική ιστορία και το όνομα «Μακεδονία» δεν αποτέλεσε, δεν αποτελεί και δεν θα αποτελέσει ΠΟΤΕ αντικείμενο διαπραγματεύσεων!

Μανώλης Βεληβασάκης
Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου


Νίνα Γκατζούλη
Ύπατη Πρόεδρος Παμμακεδονική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.