Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Ποια είναι η Θάλεια Δραγώνα (Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων) ;

H νέα κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο της που είναι η απεθνικοποίηση του Ελληνικού Έθνους(εφαρμογή μετανεωτεριστικών αντιλήψεων) τοποθέτησε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων την πρώην Βουλευτή Επικρατείας επί ΠΑΣΟΚ Κα Θάλεια Δραγώνα.
Ποιες είναι όμως οι απόψεις της καινούργιας Ειδικής Γραμματέως που θα έχει σαν αντικείμενο την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων ;

Στο σαιτ του Δημήτρη Κωνσταντάρα υπάρχει επιστολή (μάλλον του 2007) όπου αναλύει τα πιστεύω της Δραγώνα όπου φυσικά Έλληνας για αυτήν υπάρχει μόνο μετά από τον......19ο αιώνα.

Συνιστώ ψυχραιμία διότι πραγματικά το έργο και η σκέψη της Κας Δραγώνα είναι ο πυρήνας σκέψης  του εθνομηδενισμού. Η επιστολή λοιπόν αναφέρει:

Κλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα


Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους...

Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...


Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...

Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα...
Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».

Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!

Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες!

Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).

Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.


Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό

Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.

Η παραπάνω επιστολή και αποσπάσματα της υπάρχουν παντού στο δυαδίκτυο. Υπενθυμίζω ότι η Κα Δραγώνα έγινε γνωστή στον κόσμο με το θέμα του πτυχίου της.

Η εθνική αντίληψη της Κας Δραγώνα είναι αυτή του φιλοατλαντικού ΠΑΣΟΚ του George , η επίσης φιλοατλαντική ΝΔ της Ντόρας, η «Φιλελεύθερη Συμμαχία» της νεοφιλελεύθερης σχολής Μάνου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προστατευόμενοί του και συνοδοιπόροι του «αντιεξουσιαστές» και «αντιρατσιστές» τύπου "antifa" που έχουν όλοι ταυτόσημες σχεδόν μεταξύ τους θέσεις:

εθνοφοβία, «αντιρατσιστική» υστερία, ατομικισμός, αντιχριστιανισμός, μεταμοντερνισμός, αντιπατριωτισμός, μετανεωτερικές και πολυπολιτισμικές θέσεις, συγκεκαλυμμένος ριζοσπαστικός αριστερισμός.

Αυτοί όλοι ακολουθούν μία κοινή και ενιαία γραμμή αναφορικά με πολλά και καίρια ζητήματα:
υπέρ του σχεδίου Ανάν, υπέρ των νέων σχολικών βιβλίων του CDRSEE, υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας, υπέρ της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, κατά του ρατσισμού,ιθαγένεια σε 550.000 αλλοεθνείς νόμιμους και παράνομους μετανάστες, κατά του δικαιώματος της Εκκλησίας να έχει λόγο ως προς τα εθνικά θέματα και τα κοινωνικά προβλήματα.

Η ταύτιση απόψεων μεταξύ όλων των παραπάνω ασφαλώς και δεν είναι τυχαία. Η άτυπη σύμπλευση δυνάμεων που κινούνται από τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό μέχρι τον «αντιεξουσιαστικό» χώρο καταδεικνύει  κοινή γραμμή απόψεων που είναι η Εθνοκτονία μέσω της εθνομηδενιστικής θεωρίας , η οποία πλέον γίνεται και κρατική πράξη.

Αυτή λοιπόν αναλαμβάνει την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων.

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010

Περί Δραγώνας.......

Αναγνώστης του μπλογκ μου υπενθύμισε (και τον ευχαριστώ) ότι τις τελευταίες μέρες το jungle-report.blogspot.com έκανε έρευνα όπου διαπίστωσε ότι τα αναγραφόμενα σε επιστολή που εστάλει στον ιστολόγιο του πρωην Βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντάρα και αναγράφει αποσπάσματα από το βιβλίο της Δραγώνα "Τι είν΄ η Πατρίδα μας;" είναι ανηληθή και κατασκευασμένα. Θα συμφωνήσω με το μπλόγκ και θα πω ότι ήμουν και εγώ ένας από αυτούς όπου αναδημοσίευσαν αυτά τα συκοφαντικά ως προς το υπόψη βιβλίο και την συγγραφέα.

Για αυτό ζητάω και δημοσίως συγνώμη από την συγγραφέα αλλά και από τους αναγνώστες που πολλές φορές και γνωρίζοντας ότι πρωταρχικό μου μέλημα είναι η εξακρίβωση από την αρχική πηγή αυτό δεν το έκανα, αναδημοσίευσαν αυτήν την συκοφαντική επιστολή στο δυαδίκτυο έχοντας σαν πηγή εμένα που από ότι φαίνεται αρχική πηγή ήταν το φόρουμ του Ρεσάλτο.

Ξεκαθαρίζω κάτι : Με την Κα Δραγώνα και την φιλοσοφία της μας χωρίζει μία άβυσσος. Προσωπικά δεν την θεωρώ ιστορικό, είναι μία μεταμοντέρνα επιστήμονας, με ιδέες που αποσκοπούν ευθέως στην αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας και στον κατακερματισμό της αντίληψης περί ιστορικής συνέχειας του ελληνικού έθνους, με παράλληλη επιβολή του νεο-οθωμανικού ιδεολογήματος (όπως κατέδειξε σε ένα άριστα εμπεριστατωμένο αφιέρωμα το 2007 το περιοδικό Άρδην, που αξίζει να αναζητήσουν και να μελετήσουν όλοι οι αναγνώστες!). Τους στόχους αυτούς υπηρετεί επί χρόνια, με εκπλήσσουσα μεθοδικότητα και οιονεί θρησκευτικό-ιεραποστολικό φανατισμό, η εθνομηδενιστική παρεά των αποδομιστών και όσων ελέγχουν τους λοιπούς Ιδεολογικούς μηχανισμούς του κράτους.

Περισσότερα στα σχόλια στο http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/01/blog-post_3822.html

36 σχόλια:

  1. Ας προσγειωθούμε. Καλές οι ευχές και οι προσδοκίες, αλλά στην Ελλάδα δεν ζουν πολύ. Έτσι και ο κ. Παπανδρέου σιγά-σιγά φαίνεται να μην μπορεί να ξεφύγει από παλιές (σκανδαλώδεις) φιλίες που όμως κρύβουν και επικίνδυνες προεκτάσεις. όλοι μάθαμε ότι η κα Θάλεια Δραγώνα έγινε ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν ξέρω όμως πόσοι ξέρετε την ιστορία της...

    Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης τάξης του ΅71, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, σύζυγός της κα Θάλεια Δραγώνα. ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
    Όμως:
    Η κυρία Δραγώνα είναι η μόνη τακτική Καθηγήτρια εν Ελλάδι που δεν έχει πτυχίο! Το μόνο που διαθέτει είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ& αμερικανική βάση, πριν κλείσει. Για όποιον δεν πιστεύει ας δει το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της όπου λέει επιμελώς κρύβοντας την αλήθεια ότι "σπούδασα Ψυχολογία στην Ελλάδα". Που και πότε άγνωστο.

    Το μεμπτό είναι ότι αναγνωρίσθηκε το διδακτορικό της και έγινε μέλος ΔΕΠ με διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Με άλλα λόγια "κατ'εξαίρεση". Μήπως ο κ. Παπανδρέου είχε παίξει (έμμεσα ή άμεσα) τον ρόλο του σε αυτό ως τότε Υπουργός Παιδείας?

    Και αν σε κάποιους τα παραπάνω δεν λένε τίποτα, ρωτάω: Μήπως έμμεσα με τον ορισμό της κα Δραγώνα ως ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας νομιμοποιεί τα ιδιωτικά κολέγια? Μήπως είναι ένα ευκρινές στίγμα των προθέσεων του κ. Πρωθυπουργού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο υπουργείο παιδείας ,κατάφερε να βρει με κλειστά μάτια το βιογραφικό της Θάλειας, ανάμεσα σε 23.000 φακέλους. Και το βρήκε, όχι επειδή είναι φίλη του, αλλά, επειδή έχει διορισθεί άνωθεν. Η Θάλεια είναι 100 φορές Ρεπούση. Αυτή έχει σαν αποστολή την καταστροφή της « εθνικής» παιδείας, και την δημιουργία του πολυεθνικού πολύ-πολιτιστικού εθνομηδενιστικού σχολείου.
    Η κα Θάλεια είναι σύζυγος του Μουζέλη του σκληρού σημιτικού εθνομηδενιστή με πλήθος πρωτοβουλιών στον εθνομηδενισμό , μαζί με την κα Κουλούρη στα βιβλία του CDRSEE. Είναι πνευματικός μέντορας του αφελληνισμού της παιδείας και μέγας προστάτης της κάθε κυρίας Στέλλας .
    Αποτελεί τον «πολιορκητικό κριό» για τον καθεστωτικό μηδενισμό στα δημοτικά!
    Είναι η Ταξίαρχος με στρατηγό στην παιδαγωγική την κα. Φραγκουδακη.
    Ρεπούση και Λιάκος είναι αθώες περιστερές μπροστά τους.

    http://deltio11.blogspot.com/2009/11/blog-post_3561.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν αποτελειώσουν την παιδεία δεν θα ησυχάσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συσσωρεύονται τόσα εθνικιστικά βέλη και κουραφέξαλα εναντίον ενός αξιόλογου εργατικού και πρωτοπόρου επιστήμονα. Καλή επιτυχία κ. Δραγώνα στο έργο σας. Οι πολλοί και καλοί Έλληνες - που συνήθως σιωπούν - έχουν και άποψη και εκτίμηση για ανθρώπους σαν κι εσάς και θα σας διάλεγαν για δάσκαλο των παιδιών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι λέγατε-λέγαμε ότι όποιος μιλήσει και αρθρώσει λέξη αντίθετη προς το "μεταμοντερνισμό", "πολυπολιτισμό" "αντιρατσισμό" κτλ κτλ; Πως τον αποκαλούν; Μα φυσικά όπως ο κύριος ή κυρία με το παραπάνω σχόλιο: "Συσσωρεύονται τόσα εθνικιστικά βέλη....". Μπράβο στον/στην παραπάνω και εις ανώτερα. Αλλά να ξέρει ότι ο φασισμός δεν έχει χρώμα ούτε κατεύθυνση δεξιά ή αριστερή. Και φυσικά λόγω του ότι είναι της μόδας να είσαι εκσυγχρονισμένος, δεν θα συμμετάσχω γιατί ήμουν ανέκαθεν αντίθετως στα προστάγματα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ αποκαλέσανε εθνίκι τον Στάθη,
    λοιδωρήσανε τον Θεοδωράκη,
    σε εμάς θα κολλήσουνε τώρα.

    Για αυτό αποκαλούνται εθνομηδενιστές,
    μηδενίζουν οποιαδήποτε αντίθετη άποψη από αυτήν του μεταμοντερνισμού που έχει σαν θέμα την έννοια "έθνος" και τα παράγωγά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι έχοντες εθνική συνείδηση αποκαλούνται εθνιστές και οι προσποιούμενοι τους εθνιστές αποκαλούνται εθνικιστές. Εκ του Γάλλου στρατιώτη ΣΩΒΙΝ που υπερέβαλλε την αξία της πατρίδας σε βαθμό μίσους και επέκτασης ενάντια σε άλλα έθνη, προέκυψε ο όρος σωβινισμός. Με οργανωμένη παράφραση της έννοιας του έθνους ( ως εχθρότητα στους άλλους λαούς), επιχειρείται η επιβολή αντεθνικών αισθημάτων και απάτριδος συνείδησης. Ενοχοποιείται τεχνητά το έθνος ως γενεσιουργός αιτία φυλετικών πολέμων και κρατικών συγκρούσεων, παρά το γεγονός ότι αυτοί διεξάγονται κύρια από τα οικονομικά συμφέροντα και τους σκοπούς των κεφαλαιοκρατών. Εναλλακτικά επιβάλλεται ο όρος κοσμοπολιτισμός (πολίτες του κόσμου) ως δήθεν κατάργηση όλων των συνόρων. Αυτή η προσέγγιση είναι μέσο για την παράλυση των εθνικών αντιστάσεων στην παγκόσμια επέκταση του κεφαλαίου και της ισοπέδωσης των ιδιαιτεροτήτων και των ταυτοτήτων των λαών. Μια ακόμη εκδοχή των απάτριδων εθνομηδενιστών είναι η οικουμενικότητα, όρος παγκοσμιοποιητικός που αναφέρεται στον οίκο του θεού σε άπαντα τον κόσμο.

    Η καταστροφή των εθνικών ταυτοτήτων και οι πολλαπλές γεωγραφικές αυτονομήσεις και μειονοτικές αποσκιρτήσεις είναι μέρος της προετοιμασίας της λεγόμενης παγκόσμιας διακυβέρνησης –δικτατορίας πάνω στα θραύσματα των πάλαι ποτέ εθνών-κρατών. Οι μίζεροι και μίζα-ροι ψευτοκαθηγητάδες τύπου Δραγώνα, Λιάκου, Ρεπύση κλπ που λένε ότι τα έθνη προέκυψαν από τον καπιταλισμό, άρα δεν υπήρχαν πριν το 1600, είναι συνειδητά και ασυνείδητα όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Επομένως η αγάπη στην πατρίδα, η αγάπη στην ελευθερία, η ιστορική μνήμη, η σύγχρονη εθνική ταυτότητα, η αλληλεγγύη των εθνών, ο ειρηνικός πολιτισμικός διεθνισμός είναι αντίπαλοι στα γεωπολιτικά σχέδια των παγκοσμιοποιητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλα αυτά που γράφει στο βιβλίο της η κ. Δραγώνα εμείς τα διδασκόμαστε στο ΤΕΙ, στο μάθημα Ιστορία και Πολιτισμός. Έχουν βάλει τα δυνατά τους να μας κάνουν να ντρεπόμαστε που είμαστε Έλληνες -όταν παραδέχονται ότι είμαστε Έλληνες και όχι ένα κατασκεύασμα των τελευταίων αιώνων.
    Τι έθνος, τι παράδοση, τι ιστορική αλήθεια, τίποτα. Όλα τα κατασκεύασαν και μας τα πάσαραν.

    Δεν ξέρω, δε μ' αρέσει καθόλου αυτή η υπόθεση και χαίρομαι όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιδρούν σ' αυτού του είδους την νοοτροπία.
    Να είστε καλά. Ακυλίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακυλίνα μπορείς να μας πεις κλαποια παραδείγματα απο αυτα που σου διδάσκουν. Καλό είναι να είμαστε ενήμεροι ώστε να μπορούμε να αντμετωπίσουμε αυτήν την εθνομηδενιστική λαίλαπα.

    Εάν δεν κάνουμε κάτι το χάσαμε το παιχνίδι.
    Η πιο μικρή πρωτοβουλία ίσως οδηγήσει αργότερα στο καλύτερο επιχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Ανώνυμο 11 Νοέμβριος 2009 2:24 μμ :

    Ο εθνοκεντρισμός είναι ένα ιδεολόγημα, το ίδιο όπως και ο αναθεωρητισμός που προβάλλει η κυρία Δραγώνα και οι ομοϊδεάτες σου. Πολλά παιδιά μπορεί να μην είναι ελληνικής καταγωγής, αλλά επιλογή του κράτους μπορεί να είναι να τα κάνει Έλληνες και όχι μόνο επιφανειακά ελληνόγλωσσους.

    Από εκεί και πέρα, εσύ και οι ομοϊδεάτες σου θέλουν την Ελλάδα ένα απλό μωσαϊκό εθνοτήτων, όπου τα ουρντού θα είναι ισόκυρα των ελληνικών και όπου η ελληνική ιστορία θα έχει την ίδια βαρύτητα στην εκπαίδευση με την πακιστανική και όπου τα πάντα θα είναι σχετικά. Αυτή είναι η ιδεολογία σας και θα έλεγα ότι είστε το ίδιο ιδεοληπτικοί με έναν ακραίο εθνικιστή. Είστε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

    Η άλλη άποψη, αυτή που πιστεύω είναι της πλειοψηφίας των πολιτών αυτης της χώρας, θέλει την ελληνική παιδεία ως την βασικότατη συνιστώσα της ελληνικής ταυτότητας. Και μέσα στην παιδεία συμπεριλαμβάνεται και η οικείωση του παρελθόντος μας (το "μας" δεν το λέω με τη φυλετική έννοια). Δηλαδή, για να το πω πιο απλά, να αισθάνεται το κάθε παιδί που είναι γεννημένο εδώ ότι το μηκυναϊκό αγγείο, το αρχαίο μάρμαρο, η βυζαντινή εικόνα, το ντουφέκι του '21, η ποίηση του Σολωμού και του Καβάφη, είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. Και ας είναι το παιδί αυτό γενημμένο από αλβανούς ή αλλης εθνικότητας μετανάστες γονείς.

    Αυτό δεν γίνεται όμως με την ιδεολογία της κυρίας Δραγώνα.

    Και κάτι ακόμα: Η δογματική πολυπολιτισμικότητα έχει ήδη επικριθεί στις χώρες όπου εφαρμόστηκε εδώ και δεκαετίες. Ο ΓΑΠ, με προσωπικό σύμβουλο τον Βαλλιανάτο εδώ και χρόνια, προσπαθεί να μας φέρει εδώ ιδεολογήματα ήδη ξεπερασμένα ή αμφισβητούμενα στη δυτική Ευρώπη. Δηλαδή, όταν εμείς πηγαίνουμε, αυτοί έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε του ΤΕΙ, που να διαβάσεις τα βιβλία του ΕΑΠ για τον Ελληνικό πολιτισμό...

    Φυσικά η κα Δραγώνα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΕΑΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε πνιγεί πια από χιλιάδες ψευτοκουλτουριάδες τάχα ειδικούς επιστήμονες που όλα τα γνωρίζουν και πιστεύουν πως η γνώμη τους είναι η πλέον σωστή. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι νομίζει ή τι πιστεύει η κ. Δραγώνα , είναι ελεύθερη να πιστεύει ότι θέλει Δημοκρατία έχουμε θαρρώ. Δεν επιτρέπεται όμως να κατέχει μια θέση από την οποία μπορεί να ανατρέψει όλο το εκπαιδευτικό μας σύστημα όλη την κουλτούρα μας.
    Θέλει να μα πείσει ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης, ο Κανάρης, η, Μπουμπουλίνα και τόσοι άλλοι ήταν Φασίστες, Προδότες, Εθνικιστές που τόλμησαν να πολεμήσουν τους Τούρκους, ο παππούς μου και χιλιάδες άλλοι Έλληνες που σκοτώθηκαν το 1940 πολεμώντας εναντίον των Ιταλών ήταν Φασίστες - Εθνικιστές.
    Τα Αρχαία Ελληνικά λέει να μην τα διδάσκουμε στα Σχολεία μας γιατί δεν είμαστε Έλληνες, μας λέει επίσης ότι δεν υπάρχει έθνος Ελλήνων και ένα σωρό άλλες χαζομάρες που τις έμαθε …. σε κάποιο Κολέγιο Αμερικάνικο.
    Πριν μερικά χρόνια έγινε χαμός με την κ. Ρεπούση για αυτά που έγραφε και ήθελε να περάσει. Η κ. Δραγώνα είναι 100 φορές πιο επικίνδυνη και ανιστόρητη.
    Κυρία Δραγώνα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνεί εντελώς με τις απόψεις σας. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ, μπορείτε να αναλάβετε την αντίστοιχη θέση στη ΤΟΥΡΚΙΑ ή στις ΗΠΑ ή στα ΣΚΟΠΙΑ.

    Κύριε Πρωθυπουργέ
    Ξυπνήστε από το λήθαργο της μεγάλης εκλογικής νίκης πριν είναι αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σπούδαζα πριν 10 περίπου χρόνια στο Τ.Ε.Α.Π.Η (τμήμα νηπιαγωγών του Πανεπιστ. Αθηνών)και είχα καθηγήτριές μου τις κ.κ Δραγώνα και Φραγκουδάκη.Το εν λόγω περί πατρίδας βιβλίο όχι μόνο το διδασκόμασταν ,αλλά αποτελούσε και αντικείμενο σχολιασμού και ενδελεχούς μελέτης και σε άλλα υποχρεωτικά μαθήματα κοινωνιολογίας και από άλλους καθηγητές. Θυμάμαιεπίσης οτι είχα συντάξει και κάποια εργασία στης οποίας την βιβλιογραφία περιέχετο.
    Τι θυμήθηκα και εγώ μετά από τόσο καιρό...τι αξία να έχουν άραγε όλα αυτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι στόχοι της εθνομηδενιστικής γραμμής (ξεκίνησε από Σημίτη, συνέχισε επί Καραμανλή και προπαθεί να εδραιωθεί τώρα με τον George) δεν είναι μόνο επιστημονικοί, αλλά και πολιτικοί: να δικαιωθούν τα πλέον αντιδραστικά νεοφιλελεύθερα μέτρα, να γίνει αποδεκτή η διπλή υποτέλεια στην Δύση και στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανθελληνική Παράνοια στο όνομα της.... "Πλουραλιστικής Γνώσης"....επί της ουσίας "Θολοκουλτούρα Σκοπιμοτήτων" !
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ιστορική πραγματικότητα, όσο σκληρή και αν ακούγεται, είναι αυτή που προσεγγίζει στα βιβλία της η Κα Δραγώνα και χρόνια τώρα διδασκόμαστε η διαβάζουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την Ιστορία. Η μέχρι τώρα σχολική ιστορία, ήταν και καλώς ήταν, "Εθνική ιστορία". Οι καιροί άλλαξαν και τώρα μπορούμε να δούμε όλοι και όχι μόνο οι γνώστες, την ιστορία με μια ματιά απαλλαγμένη απο κόμπλεξ και φοβίες του παρελθώντος. Μην φοβάστε αδέλφια, κανένα μυστικό σχέδιο δεν κρύβεται πίσω απο όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο εθνοκεντρισμός είναι έννοια η οποία κυκλοφορεί στη φιλοσοφία του 20ου αιώνα από το 50 και είναι σοβαρότατη ιστορία που αμα κανείς δεν εχει διαβάσει πέντε πράματα ας μην αρχίσει και λέει λέει λεει, γιατί κατεβάζει αρλουμπες μετα συγχωρήσεως. Το Deree είναι κανονικότατο ίδρυμα αναγνωρισμένο σε όλον τον κόσμο πλην ελλάδος γι αυτό και η εν λογω κυρία κατάφερε να κάνει διδακτορικό έξω! Το γεγονός ότι τα έθνη εν γένει -και όχι το ελληνικό- είναι ιδεολογικές κατασκευές (εξαρτάται κανείς τι εννοεί βέβαια με τη λέξη έθνος) είναι πλέον κοινος τόπος στην κριτική πολιτική θεωρία.Τέλος κάθε αποδόμηση τέτοιου είδους ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!! Μας κάνει συνεχιστές των Ελλήνων λόγω γλώσσας και όχι ράτσας σε έναν καιρό που κανείς δεν πιστεύει σε γενεαλογική συνέχεια 2500 χρόνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ολοι οι /αντιδραγωνικοι/ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!!!!/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ> ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΚΑΛΟΦΑΓΩΜΕΝΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΠΡΟΘΥΜΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΘΑΛΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΕΙ (ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφού δίνετε τόση σημασία στην καταγωγή σας, δεν κάνετε τον κόπο να κοιτάξετε λίγο και το DNA σας (είναι πια εύκολο, προσιτό και αρκετά φτηνό) μπας και βγούν τίποτα φοβερές εκπλήξεις που ενδεχομένως σας εκθέσουν;; Ε, ελληναράδες μου;; Αν αντέχετε την πρόκληση κάντε το.
    Γιατί αυτοί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το έδωσαν το "αίμα" (όχι ακριβώς, το DNA έδωσαν) να ρέει ανα τους αιώνες αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έφτασε στους συγκεκριμμένους συγγραφείς των σχολίων εδώ..
    Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι και να έφτασε σε κάποιους (ανάμεικτο βεβαίως με πολλά άλλα DNA, από όλες τις πλευρές του ορίζοντα προερχόμενα - και ευτυχώς, γιατί αυτό ακριβώς συνιστά προσόν του σημερινού εδώ γένους) αυτό ουδόλως τους μεταδίδει τις αρετές που θεωρούν ότι κληρονόμησαν.. Αν κάποιος τις διαθέτει, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα: Ας τις αποδείξει αυτός τούτος, ο ίδιος προσωπικά, και να του βγάλω το καπέλλο.
    Ο,τι και νά'ταν ο αντικαραπροπάππος σου πριν εκατό γεννεές, με γειά του και χαρά του. Εσύ είσαι;; Ε;
    Οικόπεδα και ταξί κληρονομούνται. Αρετές όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στην Ελλάδα, καλό είναι οι αλήθειες να μην λέγονται ανοιχτά, γιατί ποτέ δεν ξέρεις που καραδοκεί ένας Καρατζαφέρης (Αλήθεια, έψαξε ποτέ αυτός ο Κος να βρει τι καταγωγή υποδηλώνει το όνομά του? ). Το πρόβλημα της Κας Δραγώνα είναι ότι τόλμησε να εκλαϊκεύσει ιστορικές αλήθειες τις οποίες ξέρουν όλοι (ημεδαποί και αλλοδαποί , ειδικοί και ερασιτέχνες ιστορικοί ) και κατόπιν να αποδεχθεί πολιτική θέση στην Ελλάδα. Ας πρόσεχε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕς Κ ΚΥΡΙΟΙ.ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕς Κ ΕΛΛΗΝΕς.....ΓΙΑΤΙ ΤΑΡΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥς ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑς ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟς ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ OMONOIA ΑΓΑΠΗ Κ ΔΥΝΑΜΗ??????ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΕΛΛΗΝΕς ΘΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙ Η ΑΓΑΠΗ Ο ΛΟΓΟς ΤΗς ΥΠΑΡΞΗς ΜΑς.......ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕς ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΕ ΛΑΘΟς ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εσείς όλοι που το παίζετε Ελληναράδες, τι κάνετε για να αλλάξει αυτή η χώρα; Όλα τα κράτη που έχουν προοδέψει είναι χάρη σε ανθρώπους σαν τη Δραγώνα που απαλλάσουν την κοινωνία από τις εμμονές του παρελθόντος. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς όλους τους, άμεσους και έμμεσους, υποστηρικτές της κ. Δραγώνα την οποία έχω την τιμή να ΜΗΝ γνωρίζω προσωπικά και φυσικά είχα την τιμή (και την τύχη) να ΜΗΝ είμαι μαθητής της:
    Υπάρχουν τριών κατηγοριών άνθρωποι:
    1. Αυτοί που κάνουν πράγματα,
    2. Αυτοί που βλέπουν πράγματα να γίνονται, και
    3. Αυτοί που προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 9:56 μ.μ. από το 1996 μέχρι σήμερα στελέχη με αντιλήψεις τύπου Δραγώνα μας εξουσιάζουν....
    είδες προκοπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άν περιμμένουμε προκοπή απο κάποιους όπως η Ρεπούση και η Δραγώνα και όχι μόνο, τότε χαιρετίσματα.

    Και όσο για τα σχόλια....
    ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Συγχρητήρια και καλή επιτυχία στο έργο σας κυρία Δραγώνα.
    Εγώ προσωπικά με τη μικρή μου ακαδημαϊκή εκπαίδευση αλλά και την ελάχιστη ερευνητική εμπειρία συμφωνώ στην πλειονότητα των όσων πρεσβεύετε.
    Και για να μην παρεξηγηθώ από τους φίλους "εθνοκεντριστές", είμαι Έλλην από πολλές γενιές (σύμφωνα με έρευνα που έκανα με τη βοήθεια του ΙΜΕ).
    Ψυχραιμία κύριοι δεν κινδυνεύουμε ούτε από τις διαφορετικές απόψεις ούτε από το "διαφορετικό" αίμα. Από άλλα κινδυνεύουμε και όποιος κατάλαβε κατάλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. 11:28 νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις ότι εθνική ιστορία διδάσκεται προκειμέ­νου να καλλιεργηθεί η εθνική ταυτότητα στους αυριανούς πολίτες, των οποίων η εθνική συνείδηση και θρησκευτική πίστη προστατεύο­νται από το Σύνταγμα της χώρας.

    Όπως λέει και ο καθηγητής ιστορίας Ιωάννης Κολλιόπουλος...... "το περιεχόμενο λοιπόν της εθνικής ιστορίας και η δι' αυτού του περιεχομένου καλλιέργεια και προαγω­γή της εθνικής ταυτότητας δεν είναι αντικείμενο συζητήσεως και α­ποφάσεως των Ιστορικών, αλλά πολιτικό ζήτημα, για το οποίο απο­φασίζουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα της πολιτείας. Οι Ιστορικοί μπορεί να είναι σύμβουλοι της πολιτείας, όταν συγγράφουν όμως βιβλία Ιστορίας για το Ελληνικό σχολείο, υποτάσσονται στις επιταγές του Συντάγματος, δεν έχουν το δικαίωμα της λαθραίας εισαγωγής περιεχομένου και ερμηνειών του ιστορικού παρελθόντος που αντιβαί­νουν στα ρητά προστατευόμενα από το Σύνταγμα αγαθά, στην εθνι­κή συνείδηση και τη θρησκευτική πίστη του κυρίαρχου λαού (άρθρο 16, παρ. 2).

    Εσύ λοιπόν πιστεύεις ότι η Κα Δραγώνα θα ακολουθήσει τις επιταγές του Συντάγματος ή τις επιταγές των ιστορικών της αντιλήψεων;

    Σου υπενθυμίζω ότι όλη η εκτελεστική εξουσία που ασχολείται με την Παιδεία πλέον είναι θιασώτες της πολυεθνικής κοινωνίας και όχι της εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς έμελε να μάθω για την περίφημη κα.Δραγώνα και τις δηλώσεις της. Ένα έχω να πω "Ο Θεός ας μας βοηθήσει" Τί άλλο θα ακούσουμε... και το κακό είναι ότι προσπαθώ να δω με συμπάθεια και τους μετανάστες και να κατανοήσω πιο προοδευτικες φωνες και απόψεις. Είμαι 42 χρονών και πλήρως απογοητευμένη από την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας,.τόσο που αγγαρεία μου ειναι και να ψηφίζω...Τώρα απέκτησα όμως ένα στόχο Δεν είμαι Ελληνίδα....είμαι Τουρκάλα......ψήφο σε μένα την μεταν'αστρια λοιπόν... Καλή Χρονιά και βοήθεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η ΧΙΛΙΟΣΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΕΖΟΙ

    ΚΙΝΕΖΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για να δούμε λοιπόν και μιαν άλλη ανάγνωση των πραγμάτων:


    "Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20)."

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΆΞΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΗΣ ΓΓ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ .... ΑΞΙΟΛΟΓΏ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΏΤΕΡΟΥΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΒΈΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΆ

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΆΞΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΗΣ ΓΓ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ .... ΘΕΩΡΏ ΑΝΕΠΙΘΎΜΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    "5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85)."


    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΆΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΗΣ ΓΓ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ... ΛΕΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΎΩ ΠΩΣ ΌΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΦΤΆΧΝΑΜΕ ΠΑΡΘΕΝΏΝΕΣ ΑΥΤΟΊ ΤΡΏΓΑΝΕ ΒΕΛΑΝΊΔΙΑ


    "Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα»,

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΆΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΗΣ ΓΓ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ... ΑΝΗΣΥΧΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΎΠΑΡΞΗ ΠΟΛΛΏΝ ΞΈΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΏΝ ΣΤΗ ΧΏΡΑ ΜΑΣ...

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΆΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΗΣ ΓΓ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ... ΛΕΩ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ¨ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΆΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΌΛΟ ΤΗΣ ΓΓ. ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ... ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ...

    .... ΑΛΗΘΕΙΑ ... ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ Γ.Γ., ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το να υποστηρίζεται η αιματολογική καθαρότητα των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι κάτι που αφορά τους εθελοτυφλούντες ή τους αμαθείς και το οποίο εύκολα καταρρίπτεται ανατρέχοντας όχι μόνο στα ιστορικά συγγράμματα αλλά και στις μνήμες των παλαιότερων. Το ότι η άνθηση του ελληνικού εθνισμού ακολουθεί τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση φαντάζει επίσης αναντίρρητο. Κατά τη γνώμη μου, κανένα από τα δύο δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η εμπέδωση της συνέχειας της ελληνικής συνείδησης από την αρχαιότητα έως σήμερα, με όλες της τις ανωμαλίες. Αυτή η ελληνικότητά μας γίνεται άμεσα αντιληπτή από τη γλώσσα, τις παραδόσεις και τις συνήθειές μας. Και υπερβαίνει τις δυτικότροπες συλλογιστικές τις οποίες σώνει και καλά πρέπει να θεωρούμε θέσφατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Περαστικά μας! Το Πασοκ το ξέραμε χρόνια τώρα κι όμως αυτό δεν βγήκε στις εκλογές; Nα έχουμε κουράγιο και υπομονή γιατί τα πολύ άσχημα έρχονται..... (μετά λύπης και πόνου ψυχής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η κ.Δραγώνα και οι υπόλοιποι που μας κυβερνούν προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει Ελλάδα και ότι δεν υπάρχουν Έλληνες.Δεν θα τους περάσει. Έτσι απλά. Τα έργα του σκότους που έχουν καταρτίσει μαζί με τους εργοδότες τους , απλά θα πεταχτούν στα σκουπίδια.Ακόμα και αν φτιάξουν ένα κράτος όπως το περιγράφει το προφητικό και πολύ καλό βιβλίο του Ν. Χιδίρογλου "Όχι στην παλιά πόλη" , θα είναι για λίγο. πολύ λίγο. Γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Δίδασκε - και ακόμα διδάσκει- όλο τον υπόλοιπο κόσμο.Και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το συζητήσουμε κάπου αλλού εκτενέστερα. Ο φτωχός , ταπεινός Ορθόδοξος Έλληνας διδάσκει ακόμα τον υπόλοιπο κόσμο με την βιοτή του.Λυπάμαι που στενοχωρώ τους κοσμοπολίτες αλλά εδώ θα είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. συμφωνω με τον left....και θα προσθεσω οτι ειναι αξιολυπητο να υπαρχουν τοσοι φασιστες εδω περα και εκει εξω με μασκες "φιλελευθερων" που την υποστηριζουν την υποτηθεμενη "κυρια" Δραγωνα......οπως ειπε και ο Θεοδωρακης θα περασουμε πολλες δοκιμασιες αλλα το θεμα ειναι να παραμεινουμε ορθιοι και να μην γονατησουμε σε κανεναν....κι αν ειναι να χασουμε ας χασουμε πολεμωντας σαν αντρες και οχι σαν κοτοπουλα οπως ειμαστε τωρα που αφηνουμε τετοια ατομα να μας κυβερνουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή