Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Vodenka άλλο η Σβάστικα και άλλο ο Μαίανδρος




Με το όρο μαίανδρος ή ελληνική κλείδα εννοείται στην αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία η ταινιωτή διακόσμηση -σύνθεση ευθειών- που ενώνονται μεταξύ τους σε ορθές γωνίες ή τέμνονται διαγώνια


Μην μπερδεύεσαι, και λες πάλι ανιστόρητα πράματα. Οι Μακεδόνες πάντως ξέρουν την ιστορία τους και γιαυτό έβαζαν στους τύμβους και στα ανάκτορα τους τα ποιό γνωστά Ελληνικά σύμβολα.


Ασπίδα Φίλιππου Β'




Ανάκτορο Πέλλας


Πάντως ακόμα περιμένω απάντηση στην κουβέντα που είχαμε και τις ερωτήσεις που μου είχες υποβάλλει.

Σου απάντησα αλλά....φώς δεν είδα.

9 σχόλια:

  1. H Vodenka ξεπέρασε τον εαυτό της με το σχόλιο για τη σβάστικα.
    Για ακόμη μια φορά (προς Vodenka)
    Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι - με αυτό σαν αρχή σου μπορεί να νικήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά αυτοί νομίζουν ότι είναι Μακεδόνες την σβάστικα με τον μαίανδρο δεν θα μπερδέψουν.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι με το κοριτσάκι τα βάλατε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ι σβαστικα κ ο μαιανδροσ ειναι το ιδιο πραγμα απλα ο χιτλερ πιστευε στουσ αρχαιουσ ελληνες κ ιοθετισε το σιμβολο αυτο οπωσ κ των αετο απο τουσ ρομαιουσ για να κυριαρχεισει το κοσμο οπωσ κ οι αρχαιοι μον προγονοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν και δεν εχω διαβασει σχετικα.νομιζω οτι ειναι σημα καλωπισμου τυχης και ευημεριας οσο για συσχετισμους και δυο Ζ να ενωσεις κανουν μια σβαστιγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποτέ μη λογομαχείς με ένα βλάκα.Σε πίχνει στο επίπεδό του και σε νικάει λόγω εμπειρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ Η ΣΒΑΣΤΙΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΗΛΕΥΤΗΚΕ ΤΟ Γ΄ ΡΑΪΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλό το σχέδιό το μαιαδρον τις μακεδονίας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητοί φίλοι. Διαβάστε προσεκτικά. Κάθε σύμβολο τα παλια παλια χρόνια είχε τη συμασία του! Δεν διακοσμούσαν οι αρχαίοι λαοι και ιδικα οι Έλληνες με τυχαια σχήματα. H σβάστικα είναι ο ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΣ αγκυλοτός σταυρός ενώ η ΣΩΒΑΣΤΙΚΑ ο αριστερόστροφος. Πρώτη συμαντική παρατήρηση είναι ότι και τα δύο σύμβολα δηλώνουν κίνηση. Τώρα εδω παίζεται ένα θέμα που απλά σας το παραθέτω και ψάξτε το εσεις παραπέρα. Και τα δύο σύμβολα κινούνται δεξιόστροφα. Γιατί? Δεν ξέρω. Μάλλον γιατί θεωρήθηκε ότι κινούνται προς τη φορά που διαβάζουμε. Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν η Σωβάστικα που συναντάμε πιο συχνα στην Ελληνική διακόσμιση συμβολίζει ομαλή κίνηση. Πρόοδο ίσως. Τα άκρα του σταυρού "ανεμίζουν" προς τα πίσω κατα κάποιον τρόπο. Στην Σβάστικα συμαίνει το αντίθετο. Τα άκρα του σταυρού είναι "φιξ", με αποτέλεσμα να "θερίζει" ότι βρει μπροστά της!!! (Χίτλερ). Πράγματι όσο και αν ακούγεται μεταφυσικό κάποια δυνατά και αρχετυπικά σύμβολα, όπως τα δύο παραπάνω βοηθούν στην πραγματοποίση στόχων... Υ.Γ. Ρίξτε μια ματία σε σύγχρονα βιομηχανικά κυρίως σύμβολα της Γερμανίας. Λεω εγω τώρα Media Markt...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.