Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Νέα Πρεσβεία των ΗΠΑ στην FYROM ή ....

κάτι άλλο!!!

Σύμφωνα με το ephemerida.gr και για το οποίο αναμένονται περισσότερες πληροφορίες στο εγγύς μέλλον, το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο:

«FYROM πρεσβεία και κέντρο της CIA;»

Στα Σκόπια κατασκευάζεται υπό άκρα μυστικότητα η μεγαλύτερη αμερικανική πρεσβεία των Βαλκανίων. Εκτείνεται σε έκταση 11 εκταρίων ( 110 στρεμμάτων ) και σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο κτιριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα 10 με 15 υπόγειους ορόφους. Πρόσβαση στο εργοτάξιο έχουν μόνο η αρμόδια αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Brown & Root και εργάτες της σκοπιανής εταιρείας Grant, οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί σε απόλυτη μυστικότητα.

Η Grant στην δεκαετία του ’80 είχε κατασκευάσει και το υπόγειο καταφύγιο του Σαντάμ Χουσεϊν και φέρεται την άνοιξη του 2003, κατά την επίθεση στην Βαγδάτη, να έδωσε στην Ουάσινγκτον τα παλιά σχέδια που είχε στην κατοχή της.

Η νέα πρεσβεία αναμένεται να κοστίσει συνολικά 100 εκατομμύρια δολάρια. Γύρω από το γιγάντιο νέο κτίσμα θα δημιουργηθεί μια μεγάλη ζώνη ασφαλείας.

Οι αμερικανοί θέλουν να πείσουν τους τσιγγάνους Roma που ζουν στην περιοχή να αλλάξουν τόπο κατοικίας καταβάλλοντάς τους χρηματικές αποζημιώσεις.

Στην FYROM κυκλοφορούν οι φήμες ότι στα Σκόπια δεν δημιουργείται μόνο μια διπλωματική αποστολή, αλλά επιπλέον το τοπικό κέντρο της CIA και το λογιστικό κέντρο για την στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Κόσοβο, στην Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Η FYROM θεωρείται ως ιδιαίτερα πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ.


Σύμφωνα με έρευνα της Αριάδνης Νεφέλης (μέλους του macedoniaontheweb) η εταιρεία Halliburton που ανέλαβε και το χτίσιμο της αχανούς και τεράστιας βάσης Camp Bondsteel, και η Brown & Root, συνδέονται άμεσα με τον Dick Cheney και την Αμερικανική κυβέρνηση, και με πολλές βάσεις και εξοπλισμούς, διασκορπισμένες σε όλα τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν, όπως επίσης και μελέτες επάνω στον μελλοντικό αγωγό Βουλγαρίας - Σκοπίων - Αλβανίας που θεωρείται ανταγωνιστής του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Επίσης σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο του 2002, μελέτες απο την συγκεκριμένη εταιρεία έχουν γίνει και σε ένα κομμάτι της…Εγνατίας Οδού.

Όπως αντιλαμβάνονται οι φίλοι μας και αναγνώστες, εαν αποφασίσουμε να ψάξουμε λίγο πιο βαθιά, θα βγουν πολύ περισσότερα πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία και θα ξετυλιχθούν σαν κουβάρι, αυτό όμως το οποίο γίνεται απο τώρα κατανοητό και σαφως συνδέεται και με την Αμερικανορωσική αντιπαλότητα και τα σχέδια της Αμερικής στην περιοχή, είναι οτι οι Αμερικανοί αποδεικνύουν πως είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο να σχέδια τους στο σύντομο μέλλον, και πιθανόν είναι ακόμα πιο μακρινά και σοβαρά απο ότι πιστεύουμε.Ειδικά αφου οι θέσεις της Ελλάδας άλλαξαν αρκετά τα τελευταία χρόνια αποκλίνοντας απο την Αμερικανική επιρροή, και ο Ελληνικός λαός κατέχει μακράν τα σκήπτρα δυσαρέσκειας απένταντι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.