Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

US Immigration : Macedonians are Bulgarians

Οι Σκοπιανοί αλλά και οι διάφοροι υποστηρικτές τους εντός Ελλάδος μας φέρνουν πολλές φορές σαν επιχείρημα ότι το Αμερικάνικο Γραφείο Μετανάστευσης (US Immigration) την περίοδο 1899-1920, αναφέρει στα αρχεία τους την Μακεδονική εθνικότητα. Κύριο αποδεικτικό στοιχείο κατα αυτούς είναι τα αρχεία του Ellis Island και τα βιβλία του Peter Roberts (μελετητή των μεταναστών της Ανατολικής Ευρώπης).

Στα αρχεία τους Ellis Island θα βρεις όντως καταγραφές ονομάτων (Σλαβικής και Τουρκικής προέλευσης) όπου αναφέρονται σαν Macedonians , Macedonian Slavs, Macedonian Turks, Macedonian Bulgarians κλπ.

Τι λέει όμως επίσημα το Αμερικάνικο Γραφείο όταν κατέγραφε τους "Macedonians " στον τόμο "U.S. Immigration Commission Reports 1907-1910, Records" (το λέει και σε άλλους).............


See......BULGARIANS.!!!!!
Δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια περαιτέρω τοποθέτηση.

Το 2ο επιχείρημα που μας φέρνουν είναι αυτό του εθνολόγου μελετητή Peter Roberts όπου συχνά αναφέρει στα βιβλία του την λέξη Macedonians ξεχωριστά από τους Βούλγαρους.

ΟΜΩΣ

στο βιβλίο του "Immigrant races in North America. New York : The Young Men's Christian Association Press, 1910" ο Peter Roberts είναι σαφέστατος.....

The Macedonian Slavs, of whom there are 2,000,000, are subjects of the Sultan of Turkey. They are Bulgarians and belong to the Bulgarian Church.


Οι Μακεδόνες Σλάβοι, των οποίων υπάρχουν 2.000.000, αποτελούν υποτελείς του σουλτάνου της Τουρκίας. Είναι Βούλγαροι και ανήκουν στη βουλγαρική εκκλησία.

Δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.!!!

8 σχόλια:

  1. Akritas, συγχαρητήρια για την πολύ καλή που κάνεις ! Είναι πραγματικά αξιέπαινη !
    Αναρωτιέμαι αν στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για το όνομα κατατίθενται τέτοια στοιχεία , σαν το περιεχόμενο αυτού του άρθρου ή άλλων, που θα ενίσχυαν τις θέσεις της ελληνικής πλευράς .
    Χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα εγκώμια σου. Πιστεύω ότι οι τα του ΥΠΕΞ τα ξέρουν αυτά και δεν χρειάζονται ιδιώτες να τους τα δείχνουν.
    Βέβαια όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από το Ελληνικό κράτος.

    Πάντως οι Σκοπιανοί που κάνουν παρόμοια δουλειά, τα μαζεύουν και τα στέλνουν στο κράτος τους.
    Μάλιστα τελευταία έχουν μαζέψει όλες τις Αμερικανικές εφημερίδες (ειδικά των Times) που εκδόθηκαν προ 1950 και ότι λέει για Macedonians κλπ (όχι ότι αναφέρει Bulgarians) τα έδωσαν στα σχολεία τους σε CD. Μπορεί και ο Νίμιτς να πήρε κανά τέτοιο δωράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tou soultanou i ipografi einai diladi pio anoteri apo tin ipografi tou palaiologou oti i epikratia tis ''polis''einai kai
    8a einai ston aiwna ellhnikh.:((

    oi evraioi politikoi mas doulevoune... dixnontas ton kapno den svini i fotia...:(

    kai oso gia to onoma makedonia ,
    idi i mpakogiani me ton giorgaki kai to epitelio tis to 2002 akoma ixan ipograpsi sto balkan klup.. to onoma... makedonia(????)kai afto to dixnoun oi skopianoi...:(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα, πού μπορούμε να βρούμε ολόκληρο το "U.S. Immigration Commission Reports 1907-1910";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την συγκεκριμένη σελίδα την κατέβασα από τα google books. Μετά την αναβάθμιση τους όμως από "Περιορισμένη προεπισκόπηση" την υποβίβασαν σε "Προβολή αποσπασμάτων". Εάν κάνεις λίγο υπομονή μάλλον ίσως θα το ξαναγυρίσουν όπως το είχαν. Πάντως θα το κοιτάξω να το δω εάν το έχουν σε κάτι άλλες ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΑΚΡΙΤΑ" ξυπνα και καταλαβε την σημασια των αρχειων!
    Πρωτος ο ΛΥΓΚΟΣ την παρουσιασε, διοτι αποδεικνυουν το ΠΟΤΕ για ΠΡΩΤΗ φορα εχωμε "ΕΘΝΙΚΟΥΣ" Μακεδονες , αλλα και το ΠΟΙΟΙ ειναι οπως και το ΓΙΑΤΙ.

    Ο Λιθοξοου καταλαβε την σημασια των αρχειων,και τα παρουσιασε με τον δικο του τροπο, αντε τωρα να την καταλαβεις και εσυ και να την παρουσιασεις δεοντως!

    ΓΙΑΤΙ αραγες να ΜΗΝ εχωμε ΕΘΝΙΚΟΥΣ Μακεδονες πριν πανω-κατω το 1903?

    ΠΟΙΟΙ παρουσιαστηκαν σαν ΕΘΝΙΚΟΙ Μακεδονες?

    Ελεγξε τα ονοματα και τα χωρια προελευσεων των?

    Τι μιλουσαν σε εκεινα τα χωρια?

    Με ΠΟΙΟΥΣ ειχαν ευθειγραμμησθει τα χωρια τους?

    Οταν καταλαβεις τις απαντησεις σε τετοιου ειδους ερωτηματα, τοτε θα καταλαβεις και την σημασια των αρχειων, αλλα και ΠΩΣ μπορει να χρησιμοποιηθουν εναντιων των Σκοπιων.

    Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παιδες ελληνων,ελεος! λειγω πρωσοχι στιν ωρθογραφεια,δεν βλαπτει! Γενναιοτατε Ακριτα,μετα του προσηκοντος σεβασμου, subjects of the sultan, μεταφραζεται,υποτελεις του σουλτανου,οχι αντικειμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.