Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Νέα πρόταση Νιμιτς ή κάτι από τα παλιά ?

Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό από την προηγούμενη πρόταση Νιμιτς και την οποία την ξαναυπενθυμίζω...


Μάλλον χειρότερη την βλέπω και σε καμμιά περίπτωση κοντά στις Ελληνικές θέσεις. Η Αθήνα απέρριψε ήδη χωρίς συζήτηση τις ονομασίες «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Ανω Δημοκρατία της Μακεδονίας» και φέρεται να του είπε ότι κατάθεση πρότασης «με τέτοιες ονομασίες θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια» από την Αθήνα.

ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙ

Όπως λέει και Σταύρος Λυγερός : ...Η Ελλάδα δεν έχει δείξει ποιές είναι οι κόκκινες γράμμες της.!!!

Ποιες πρέπει να είναι αυτές ?

  • Ναι στην Σύνθετη Ονομασία. Όχι δύο λέξεις αλλά μία. Νεομακεδονία, Άνωμακεδονία κλπ.
  • Χρήση ονομάτος μόνο "erga omnes" . Φυσικά όταν λέμε "ένα όνομα για όλες τις διεθνείς χρήσεις", ας φροντίσουμε τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι αυτό θα ισχύσει ΠΡΟΤΟΥ την είσοδο των Σκοπίων σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει "αλλαγή του Συντάγματος" ...άμεσα.
  • Αναγνώριση όποιας εθνικής ταυτότητας ή της σλαβικής γλώσσας με παράλληλη αναγνώριση της Ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας και της ιστορίας της στην περίτωση συμφωνίας ονομασίας. Ο σλαβομακεδονισμός εδώ και καιρό δεν θεωρεί τον εαυτό του Σλαβικό αλλά απόγονο των αρχαίων Μακεδόνων και πρέπει αυτό να χτυπηθεί.

Η αλλαγή του Συντάγματος είναι και ο μόνος τρόπος για να υποχρεωθούν οι Σλαβομακεδόνες να κάνουν το δικό τους ιστορικό συμβιβασμό. Να εγκαταλείψουν το φαντασιακό ε­πεκτατισμό τους, που τροφοδοτεί το κρατικό τους ιδεολό­γημα περί "Μακεδονισμού". Με άλλα λόγια, είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν τα αγκάθια και οι διμερείς σχέσεις να τε­θούν σε νέα, αμοιβαίως δημιουργική βάση.

Εάν στην "δέσμη ιδεών" περιλαμβάνεται και η μία ενδεχομένως μακρά μεταβατική περίοδο έως την οριστική υιοθέτηση της κοινώς αποδεκτής ονομασίας, ουσιαστικά περιπλέκει την εφαρμογή της λύσης και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Αθήνα. Είναι κατανοητό ότι θα χρειασθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, για να αλλάξουν τα διαβατήρια και άλλα έγγραφα. Ομως, για να συναινέσει η Ελλάδα στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία, δηλαδή να έχει αλλάξει η επίσημη ονομασία της χώρας, τόσο στους διεθνείς οργανισμούς όσο και στις διμερείς σχέσεις και φυσικά στο σύνταγμα της..

2 σχόλια:

  1. Ψευδομακεδονία είναι η μόνη σύνθετη ονομασία που ανταποκρίνεται στα ιστορικά δεδομένα! :lol:

    (την εχει ο Καργάκος σε σχετικό βιβλίο του με ντοκουμέντα από ισoτρικές πηγές)

    πάντως νεομακεδονια=νεα μακεδονια... μια σύνθετη λέξη διαχωριζεται ευκολοτατα στα εξ ων συνετεθη!!! ... οπως πιθανον και το αντιστοιχο κρατιδιον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν το νεομακεδονια διαχωριζεται ευκολότατα φαντάσου το Νεα ή Βόρεια ή Ψευδο Μακεδονία που πανε να μας σερβίρουν πόσο πιο εύκολα γίνεται το αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.