Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Αρνητικά στην πρόταση Νίμιτς τάχθηκαν Πρόεδρος και Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, τοποθετήθηκε και αυτός αρνητικά για την τελευταία δέσμη ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, μία μέρα μετά τη σχετική τοποθέτηση του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

«Αν ο κ. Τσερβένκοφσκι θεωρεί ότι η πρόταση αυτή δεν αποτελεί την πλέον κατάλληλη βάση για να φθάσουμε σε οριστική λύση, εγώ συμφωνώ και επαυξάνω», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι, το απόγευμα, στην πόλη Πρίλεπ, αναφορικά με την ανακοίνωση από το Γραφείο του προέδρου κ. Τσερβένκοφσκι επί της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς.

Χθες, ο κ. Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις είναι ότι αν δεν επέλθουν σημαντικές τροποποιήσεις, η νέα δέσμη ιδεών του κ. Νίμιτς, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει βάση περαιτέρω διαπραγμάτευσης και οριστικής υπέρβασης της εκκρεμότητας της ονομασίας.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκαλέσει σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ με στόχο τη διαμόρφωση κοινής θέσης επί της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς.

Κατόπιν αιτήματος του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» του Τίτο Πέτκοφσι, το οποίο υποστήριξαν και όλα σχεδόν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στις 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Βουλή της ΠΓΔΜ προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ζήτημα της ονομασίας.

πηγές:
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr

1 σχόλιο:

  1. καλό μας έκαναν τα σκοπιανά
    αυτό δεν ήταν δέσμη ιδεών αλλά
    δέσμη μυθολογίας
    μπράβο στον γκρούιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.