Μάλιστα το κυριακάτικο Έθνος θα έχει και το απόρρητο τηλεγράφημα της Αμερικάνικης πρεσβείας στα Σκόπια που έχει αποδέκτη τον Γκρούεφσκι και το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με την φαιδρή πρόταση Νίμιτς.
Συγκεκριμένα το Έθνος αποκαλύπτει ότι η πρόταση για την ονομασία της FYROM που κατέθεσε ο δια(μεσολαβητής) Μάθιου Νίμιτς είχε προταθεί από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και καταγραφόταν σε τηλεγράφημα που έστειλε η πρώην πια πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια Gillian Milovanovic, τον περασμένο Ιούλιο. Με αποδέκτες το State Department, το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Γενικό Eπιτελείο των ΗΠA η Αμερικανίδα διπλωμάτις σημειώνει προκλητικά ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με την παράκαμψη της Ελλάδας στο θέμα της γλώσσας και της εθνικότητας με εσωτερικά έγγραφα του ΟΗΕ. Περισσότερα στο "Έθνος της Κυριακής".
Ότι συνομιλητές είναι οι Αμερικάνοι και όχι τα ανδρείκελα τους Σλάβοι μακεδονιστές στα Βαλκάνια Σκοπιανοί είναι γνωστό εδώ και καιρό.
UPDATE (19-10-2008, O8:35)
Ιδού και το άρθρο:
- Οι ιδέες ήταν τελικά της Ράις
Από τις 29 Ιουλίου οι Αμερικανοί είχαν στήσει το «πλαίσιο λύσης» της διπλής ονομασίας και αφού το συζήτησαν με τους Σκοπιανούς το παρέδωσαν στον Μάθιου Νίμιτς να το παρουσιάσει - «Θα τα περάσουμε όλα σιωπηλά»
Οι Αμερικανοί καθοδηγούσαν τους Σκοπιανούς πώς να πουν «ναι» στο όνομα και υπόσχονταν χαλάρωση στο εύρος χρήσης και υπόγεια επιβολή της γλώσσας και της εθνικότητας ως «μακεδονικές» - Μετά την ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ οι «Αιγαιάτες» - Η μεθόδευση με Τσερβενκόφσκι για το «μειονοτικό»
Η δικιά μου γνώμη πάντως είναι ότι η διαρροή του αμερικανικού εγγράφου είναι σκόπιμη και έχει σκοπό να πλήξει την απέναντι πλευρά (Αμερικανοσκοπιανούς) εκθέτοντας τους αλλά και να δείξει ότι η Ελληνική πλευρά ξέρει εκ προτέρων τις κινήσεις τους.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Αμερικανοί του Μπους είναι ίσως η μεγαλύτερη εχθρική κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ (μεγαλύτερη και από αυτή του Ρήγκαν ή του Νίξον). Εάν μπορούσαν θα μας έβαζαν και σε εμπόλεμη κατάσταση με γείτονες χώρες αλλά δεν ρισκάρουν να χάσουν τα ανδρείκελα τους στην περίπτωση που πάει κάτι στραβά. Οι Αμερικανοί είναι πλέον "στρατηγικοί εχθροί των ελληνικών συμφερόντων" . Δεν είμαστε πλέον σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Ελπίζω ο Ομπάμα να το αλλάξει αυτό το αντιαμερικάνικο ρεύμα με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και να διώξει με τις κλωτσιές τους πληρωμένους τεχνοκράτες γιάπις του SD.
Μην ξεχνάμε και τις δύο τελευταίες ανθελληνικές ενέργειες των ΗΠΑ που αφορούν στην άρνηση τους στο θέμα της βίζας αλλά και στην μη αποδέσμευση κρισίμων οπλικών συστημάτων στα νέα F-16.
Περιμέναμε κάτι καλύτερο από τους αμερικανούς;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι φυσικά όχι μιας και είναι γνωστό ότι είναι πια στρατηγικοί εχθροί των ελληνικών συμφερόντων.
Εάν τελικά είναι αληθινή η είδηση πρέπει ο ανθύπατος πρέσβης να δώσει εξηγήσεις και ο αστείος γεράκος νίμιτς να πάει σπίτι του.
etsi ginetai otan xaideueis ta aytia tvn skopianon kai paraggelneis f-16 apo tous exthrous tvn ellinon.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλόκληρο το ντοκουμέντο του στημένου παιχνιδιού από τις ΗΠΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή«Θέμα: Μακεδονία/ Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για να επιλυθεί η διαφορά της ονομασίας»
«Στοιχεία μιας συμφωνίας»
«Ταξινόμηση-χαρακτηρισμός (Classified): Τόμας Νάβρατιλ»
«Η Πρεσβεία των Σκοπίων θεωρεί ότι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που θα «καθαρίσει» τον δρόμο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, η μακεδονική κυβέρνηση θα μπορούσε τελικά να αποδεχθεί τους κάτωθι όρους:
ΟΝΟΜΑ: «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» - «Republic of Northern Μacedonia» (Or Republic of North Macedonia)
ΕΥΡΟΣ: Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και στις διμερείς σχέσεις με κάθε χώρα που δεν επιθυμεί να χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομα. (Αν και δεν το έχουμε συζητήσει ρητά, πιθανώς οι διεθνείς συμφωνίες -international agreements - θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο, με τις πολυμερείς να χρησιμοποιούν το νέο όνομα και τις διμερείς να έχουν την ευχέρεια επιλογής).
Η Μακεδονία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό όνομά της όταν αναφέρεται στην ίδια, στα διαβατήρια, στις ετικέτες παραγωγής (product labels), στα Μίντια κλπ.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Η γλώσσα και η εθνικότητα (nationality) θα καλούνται Μακεδονική (Macedonian) αλλά αυτό θα μπορούσε να διευθετηθεί σιωπηλώς, πιθανώς ως επισυναπτόμενο Παράρτημα σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ή σε μερικά άλλα εσωτερικά έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών, που δεν υπόκειται στην ελληνική εξέταση/ έγκριση. Η τελική διαπραγματευτική γραμμή (bottom line) είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διασφαλίσεις ότι η γλώσσα, η εθνικότητα κλπ. θα συνεχίσουν να αποκαλούνται Μακεδονική και όχι "Βορειομακεδονική"».
Ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι θα εκφράσει αντιρρήσεις σε πτυχές αυτού του πακέτου.
Θέλει τον επιθετικό προσδιορισμό να μπει σε παρένθεση.
Θέλει η αναγνώριση της Μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας να είναι ρητή, παρά σιωπηρή.
Θα ήθελε να περιορίσει τη χρήση της νέας ονομασίας, στους διεθνείς οργανισμούς που ήδη χρησιμοποιείται το FΥRΟΜ.
Για τη διμερή χρήση θα ήθελε τα Ηνωμένα Εθνη απλώς να επικυρώσουν, παρά να ενθαρρύνουν ή να συστήσουν τη χρήση του νέου ονόματος. Ομοίως θα επιζητούσε τον περιορισμό της χρήσης του νέου ονόματος και στις διεθνείς συμφωνίες.
Ωστόσο προβλέπουμε ότι στο τέλος θα αποφάσιζε να υποχωρήσει σε αυτά τα θέματα, εάν έτσι εξασφαλίσει συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση έχει θέσει στο προεκλογικό πρόγραμμά του τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και θα επιμείνει στην εκπλήρωση αυτής της σημαίνουσας δημόσιας δέσμευσης. Μια συμφωνία τον Σεπτέμβριο θα επέτρεπε να βρεθεί χρόνος για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και την έγκριση ψηφίσματος του ΣΑ του ΟΗΕ πριν από τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC/NATO) τον Δεκέμβριο.
25 Ιουλίου. Πρεσβευτής Μιλοβάνοβιτς - πρωθυπουργός Γκρούεφσκι.
...Ο Γκρούεφσκι παρενέβη ρωτώντας εάν μπορούμε εμείς να λύσουμε το θέμα της ονομασίας.
Η πρεσβευτής απάντησε ότι είμαστε προετοιμασμένοι να βοηθήσουμε τη Μακεδονία στο θέμα αυτό και προτρέπουμε οι συνομιλίες να επικεντρωθούν μόνο στα σημεία-λλειδιά (key areas), της ονομασίας και της χρήσης, χωρίς συνυπολογισμό των άλλων διμερών ζητημάτων.
Ο Γκρούεφσκι εξέφρασε την άποψή του ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μη λύσει το πρόβλημα και επομένως αποφάσισε να ανοίξει και αλλά θέματα (π.χ. εθνικά μακεδόνες στην Ελλάδα).
Ο Γκρούεφσκι καλωσόρισε τον νέο κύκλο συνομιλιών με τον Νίμιτς στα μέσα Αυγούστου και είναι προετοιμασμένος να αποδεχθεί την πρόταση του Νίμιτς για συνάντηση μεταξύ του Γκρούεφσκι, του Καραμανλή και της ΥΠΕΞ κ. Ράις εάν οι συνομιλίες του Αυγούστου προχωρήσουν καλά.
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1738592
Η δικιά μου γνώμη πάντως είναι ότι η διαρροή του αμερικανικού εγγράφου είναι σκόπιμη και έχει σκοπό να πλήξει την απέναντι πλευρά (Αμερικανοσκοπιανούς) εκθέτοντας τους αλλά και να δείξει ότι η Ελληνική πλευρά ξέρει εκ προτέρων τις κινήσεις τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Αμερικανοί του Μπους είναι ίσως η μεγαλύτερη εχθρική κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ (μεγαλύτερη και από αυτή του Ρήγκαν ή του Νίξον. Εάν μπορούσαν θα μας έβαζαν και σε εμπόλεμη κατάσταση με γείτονες χώρες αλλά δεν ρισκάρουν να χάσουν τα ανδρείκελα τους στην περίπτωση που πάει κάτι στραβά.
@ανώνυμε (19 Οκτώβριος 2008 12:48) αυτό που είπες ότι οι Αμερικανοί είναι πλέον "στρατηγικοί εχθροί των ελληνικών συμφερόντων" το εγκρίνω και το επαυξάνω. Δεν είμαστε πλέον σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Ελπίζω ο Ομπάμα να το αλλάξει αυτό το αντιαμερικάνικο ρεύμα με ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και να διώξει με τις κλωτσιές τους πληρωμένους τεχνοκράτες γιάπις του SD.
Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈξω από τις διαπραγματεύσεις τώρα.!!
Ας μην ξεχνάμε ότι η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη κατά τη συνάντησή της με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στην Νέα Υόρκη τη περασμένη εβδομάδα είχε καταθέσει υπόμνημα της Οργάνωσης σύμφωνα με το οποίο καταλόγιζε μεροληψία του ειδικού διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς υπέρ των θέσεων της ΠΓΔΜ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ν. Γκατζούλη είχε πει.....
«Αυτό που μας εκπλήττει ιδιαιτέρως είναι το γεγονός ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς εμφανίζεται ως ο πρώτος πρόεδρος του εν λόγω ΜΚΟ. Η φιλοσκοπιανή στάση του Μ. Νίμιτζ είναι δεδομένη, ιδιαίτερα με το τελευταίο πακέτο του ειδικού μεσολαβητή το οποίο περιλαμβάνει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και «Μακεδονική» γλώσσα.
Γιατί η Ελληνική διπλωματία αποδέχεται έναν μεσολαβητή ο οποίος υπηρετεί συμφέροντα και την αντζέντα της μίας πλευράς;»
giati i kivernisi apodexete ton nimitz kai den dimartiretai episisima?
ΑπάντησηΔιαγραφήtha mas pei kanenas ?
anakoinoseis typou koumoutsakou einai koufes.
Όπως είχε γράψει το ΠΑΡΟΝ δεν συζητάμε με τον Νίμιτς αλλά με τις ΗΠΑ. Το αμερικάνικο ανθελληνικό σχέδιο ................
ΑπάντησηΔιαγραφή– Βάζει απʼ την πίσω πόρτα, και χωρίς να έχει καμιά εξουσιοδότηση για το σημείο αυτό ο Νίμιτς, το ζήτημα της ύπαρξης «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.
– Δεν κατοχυρώνει σε καμιά περίπτωση το «erga omnes», δηλαδή την ισχύ και χρήση του νέου ονόματος της FYROM έναντι όλων και από όλους, όπως κατʼ επανάληψη και με κατηγορηματικό τρόπο έχει υπογραμμίσει ο Κ. Καραμανλής.
– Στην ουσία ο Νίμιτς εμμέσως παραπέμπει σε «διπλή ονομασία», αφού ούτε το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων αλλάζει, ούτε υποχρεώνει σε χρήση του νέου ονόματος στις διμερείς σχέσεις. Απλώς κάνει λόγο για «σύσταση» προς τούτο…
– Τοποθετεί όμως και μια άλλη κερκόπορτα σε βάρος της χώρας μας με την πρόβλεψη (άρθρο 6 της πρότασης Νίμιτς) ότι κανένα μέρος δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικός». Έτσι, αφενός εκχωρεί στα Σκόπια δικαιώματα που για χρόνια απαιτούσαν, αφετέρου δημιουργεί αμφισβητήσεις για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά για παράδειγμα τη χρήση του όρου «αεροδρόμιο Μακεδονία» ή ακόμα και «υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης»…
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=33189&colid=37&catid=42&dt=2008-10-12%200:0:0