Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Νέα πρόκληση από Τουρκο-Σκοπιανή αεροπορική εταιρεία.

(κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

Το σύμβολο της Βεργίνας σε μπλε φόντο σε αεροπλάνο της νέας Τούρκο-Σκοπιανής εταιρείας cargo και τουρκικών συμφερόντων "Orex Air". H εμπλοκή της εταιρείας αυτής στην Σκοπιανή Πολιτική Αεροπορία είναι μάλλον προιόν "εμπορικής παρενέργειας" της συμφωνίας που έγινε πριν 2 μήνες μεταξύ της Τούρκικης εταιρείας "Turkish TAV Airports Holding" και των δύο αεροδρομίων των Σκοπίων και Αχρίδας με σκοπό την εκμετάλλευση των εμπορευματικών σταθμών τους (cargo).

Το νέο σήμα στην ουρά σύμφωνα με τους αεροπορικούς κανονισμούς θε πρέπει να έχει την έγκριση της Τούρκικης και Σκοπιανής ΥΠΑ. Η φωτογραφία είναι από τον φίλο Vasko Gligorijević. Οι Σκοπιανοί αντιδρούν για το ...μπλε φόντο.
Θα επανέλθω .........

UPDATE(11:35)
Μετά από μία μικρή έρευνα η αεροπορική εταιρεία που ανήκει το Boeing 747-200F με αριθμό Z3-CAA είναι η Σκοπιανή εταιρεία ...Star Airlines....και το οποίο ανήκει (με ερωτηματικό) στην Αμερικανική συμφερόντων TradeWinds Airlines. Από τις 21-9-2008 η Σκοπιανή εταιρεία σε
ανακοίνωση της άρχισε συνεργασία cargo με την Τούρκικη Orex Aircargo

UPDATE(13 Νοε 2008,16:00)
Ευχαριστώ τα blogs STRATEGY-GEOPOLITICS, troktiko,egersis και Greekalert για την αναδημοσίευση του παρόντος νήματος .

12 σχόλια:

  1. Στα ελληνικά η πόλη λέγεται Αχρίδα. Στα σκοπιανά την αποκαλούν Ohrid (Όχριντ) και οι διάφοροι τουριστικοί πράκτορες διοργανώνουν εκδρομές στην Οχρίδα!!!
    Πρόκειται για την σπουδαία βυζαντινή πόλη έδρα του "Αρχιεπισκόπου Αχρίδος", την οποία κατείχε Βούλγαρος αρχιεπίσκόπος και επί Βασιλειου Βουλγαροκτόνου και γι' αυτό το Πατριαρχείο την κατάργησε αργότερα γιατί είχε γίνει κέντρο του βουλγαρικού εθνικισμού.
    Ας προσέχουμε λοιπόν λίγο ώστε να μη καταλήξουμε να λέμε την Θεσ/νίκη Σόλουν!
    Ένας φίλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η παρατήρησή σου για την Αχρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ενέργεια είναι παράνομη.

    Ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, υπάρχει διεθνής υποχρέωση για την προστασία ενός κατοχυρωμένου ελληνικού συμβόλου.

    "Pursuant to Article 6ter, Members of either or both the Paris Union and the WTO shall refuse or invalidate the registration, and prohibit by appropriate measures the use, without authorization by the competent authorities, either as trademarks or as elements of trademarks, of armorial bearings, flags, and other State emblems of these Members, official signs and hallmarks indicating control and warranty adopted by them, and any imitation from a heraldic point of view."

    Αναζήτηση στη βάση δεδομένων με state -> Greece, μας βγάζει τρία αποτελέσματα.

    - Δεκαεξάκτινος ήλιος

    - Δωδεκάκτινος ήλιος

    - Οκτάκτινος ήλιος

    Πρόκειται για πλήρως κατοχυρωμένα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας και τα Σκόπια πρέπει να τηρούν τους διεθνείς κανόνες, ανεξάρτητα από την εκπεφρασμένη διαφωνία τους.

    Θα αντιδράσει κάποιος αρμοδίως;

    =

    Επίσης, ένα άλλο θέμα που πρέπει να κοιταχτεί, είναι η λειτουργία του ΜΙΝΑ στην τωρινή ηλεκτρονική του διεύθυνση.

    Τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν το δικαίωμα να θέσουν "απαγορευμένες" λέξεις σε domain names με κατάληξη .eu, τις οποίες αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν επιτρέπεται να κατοχυρωθούν.

    Μία από αυτά, είναι και η "macedonia", όπως φαίνεται και από τη σχετική λίστα.

    To domain name macedoniaonline.eu που χρησιμοποιεί το MINA, είναι συνδυασμός απαγορευμένου ονόματος και λέξης κλειδιού του διαδικτύου ("online"), ως δευτερεύοντος προσδιορισμού. Είναι προφανής η κακόβουλη χρήση και η EURid (η διαχειριστική αρχή των .eu ονομάτων χώρου), δεν έπρεπε να κάνει καν δεκτή την αίτηση.

    Για να λυθεί το πρόβλημα, είτε πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με την EURid και να διορθώσει εκείνη το λάθος της, είτε να πάει το θέμα δικαστικώς. Αυτό μπορεί να γίνει επί πληρωμή σε ένα εναλλακτικό ένδικο μέσο (ADR) που έχει στηθεί στην Τσεχία, είτε με τη συνηθισμένη διαδικασία, σε οποιοδήποτε τυπικό δικαστήριο χώρας-μέλους της ΕΕ.

    Πρακτικά, αν πάει αύριο ένας Έλληνας (αφού το ελληνικό κράτος κοιμάται) και καταθέσει μήνυση εναντίον της EURid και του κατόχου του Mark Abramoff, αφού κατοχυρώθηκε όνομα χώρου με κύριο μέρος λέξη που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απαγορεύσει, λόγω πρόνοιας της Ελλάδας, το ελληνικό δικαστήριο θα διατάξει να εκπέσει το όνομα.

    Τόσο απλό.

    Κοιμόμαστε ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άγνωστε (13 Νοέμβριος 2008 2:12 πμ) πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου. Ειδικά για το ΜΙΝΑ θα κοιτάξω να δω τι θα κάνω.

    Σε ότι αφορά τον ήλιο αυτό είναι γνωστό. Μήπως οι Σκοπιανοί θέλουν να μας οδηγήσουν στο να σπάσουμε πρώτοι την ενδιάμεση συμφωνία ?

    Μια συμφωνία που ισχύει μόνο στα χαρτιά βέβαια και όπως έχω πει εδώ και καιρό ότι έπρεπε να καταγγελθεί από το 2002 και όχι να συρόμαστε από τους Σκοπιανούς σλαβομακεδονιστές σε ένα ανούσιο διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν εφαρμόζουν τις αρχές του WIPO, μπορούν να καταγγελθούν και άμεσα θα τιμωρηθούν.

    Αν υπάρξει δημοσιότητα και κατάλληλη τεκμηρίωση, όπως έγραψα πριν (ήτοι όχι κραυγές και γιαταγάνια), το θέμα θα λυθεί.

    Μια μικρή παρατήρηση: πολλοί χρησιμοποιούν τελευταία το λατινικό ερωτηματικό. Όταν γράφουμε ελληνικά, το ελληνικό ερωτηματικό βρίσκεται στο πλήκτρο "Q" (μνημονικός κανόνας: question mark).

    Ευχαριστώ για την ξεχωριστή δημοσίευση για το MINA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγνωστε (13 Νοέμβριος 2008 3:50 μμ) το λατινικό ερωτηματικό το βάζω μόνο για ένα λόγο. Είμαστε στην ηλεκτρονική εποχή όπου καλώς ή κακώς τα greekenglish είναι μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας.Μην ξεχνάμε ότι απευθυνόμστε σε νεαρά άτομα που ζουν και αναπνέουν με τα greekenglish. Εν πάση περιπτώση ανοίγουμε άλλο κεφάλαιο και ξεφεύγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τάκη οι πρώτοι τώρα ξυπνήσανε!!!
    Πόσο δίκιο είχες αδερφέ.

    Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε συ τι έγινε με το MOTW;
    έχουμε τίποτα επισκέψεις;

    Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στέφανε το MOTW είναι κλειστό λόγω τεχνικών εργασιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις είδα το νέο αεροπλάνο των σκοπιανών με τον ήλιο της Βεργίνας και μάλιστα σε μπλε φόντο, θυμήθηκα το παλιό καρτούν ΄΄Ιζνογκούντ: βεζύρης στη θέση του βεζύρη'' για έναν ταλαίπωρο που ήθελε να διώξει το βεζύρη και να γίνει αυτός βεζύρης. Έτσι και οι Σκοπιανοί θέλουν σιγά σιγά να γίνουν Έλληνες στη θέση των Ελλήνων. Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, αεροπλάνα με τον ήλιο της Βεργίνας και στο τέλος θα διεκδικήσουν και την γαλανόλευκη. Μάλιστα όταν έστειλα κατακριτικό σχόλιο στη σελίδα τους στο ΜΙΝΑ, δεν δημοσίευσαν το σχόλιό μου γιατί αναφερόμουν σε αυτούς ως FYROM και μου απάντησαν ότι δεν δημοσιεύουν το σχόλιο γιατί έχει λέει "απαγορευμένη για αυτούς λέξη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λάθος! Από την εποχή που την ίδρυσε στα 1018 ο Βασίλειος Β΄ο Βουλγαροκτόνος, έως το ότου καταργήθηκε στα 1726, αν δεν απατώμαι, είχα πάντοτε και μόνον έλληνες επισκόπους και δεν είχε γίνει κανένα κέντρο βουλγαρικής προπαγάνδας. Απλά ένα μεγάλο μέρος του ποιμνίου τηε μιλούσε βουλγάρικα και σε μερικές περιοχές η λειτουργία, ή μέρος αυτής γίνονταν στα παλαιοσλαβονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πράγματι, η αρχιεπισκοπή Αχρίδος είχε για πολλούς αιώνες Έλληνες επισκόπους. Ποτέ δεν έγινε η μητρόπολη αυτή έδρα βουλγαρικής προπαγάνδας. Απεναντίας, ήταν κέντρο ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.