Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Βαλλιανάτος και οι Μακεδόνες


Το Greekalert έγραψε ότι οι απόψεις του Βαλλιανάτου περί"Μακεδονίας" και "Μακεδόνων" οι οποίες διατυπώθηκαν χθες στο δελτίο ειδήσεων του Extra-3 δε θα έπρεπε να προκαλέσουν εντύπωση.

Συμφωνώ διότι ο Βαλλιανάτος είναι γνωστός για τις απόψεις του αλλά και την στήριξη του σε ιδιαίτερες ομάδες όχι μόνο σεξουαλικού κοινωνικού ενδιαφέροντος (ομοφυλόφιλοι, λεσβίες) αλλά και σε ομάδες που διαφέρονται και εθνικά από τους Έλληνες. Το ανέφερε μάλιστα και στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια γιατί δεν αντέδρασαν τότε οι ιθύνοντες ?

Ο Βαλλιανάτος υποστήριζει ότι υπάρχει μία ομάδα Ελλήνων πολίτων , οι οποίοι δεν είναι Έλληνες και αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες". Αυτό που δεν μας λέει ο Βαλλιανάτος είναι ότι υπάρχει μία ομάδα πολιτών οι οποίοι είναι Έλληνες και αυτοπροσδιορίζονται και αυτοί ως "Μακεδόνες" και δεν θέλουν να έχουν καμμία σχέση με τους "Μακεδόνες" του Βαλιανάτου.

Πως θα τους ξεχωρίσουμε Κε Βαλλιανάτε ?
Το έχετε σκεφτεί αυτό ?

Όπως είναι γνωστό στις διεθνείς σχέσεις, κάθε άτομο είναι ελεύθερο να επιλέγει το εθνικό όνομα που επιθυμεί. Εκτός από το όνομα όμως υπάρχει και η πολτιστική ταυτότητα του ατόμου. Έτσι ο Βαλλιανάτος δείχνει εσκεμμένα ότι αγνοεί την γενική αρχή δικαίου της απαγόρευσης της καταχρηστικής άσκησης δικαιώ­ματος , που απαντάται επανειλημμένα στη διεθνή δικαιοδοτική πρακτική και είναι ανώτερη ιεραρχικά από τους κανόνες που διέπουν την ενάσκηση των εξατομικευμένων δικαιωμάτων των υποκειμέ­νων του διεθνούς δικαίου.

Οι γηγενείς Ελληνομακεδόνες και οι σλαβόφωνοι, βλαχόφωνοι και αρβανιτόφωνοι κάτοικοι της Μακεδονίας με ακραιφνή ελληνικά αισθήματα αποτελούν εξαίρετο παράδειγμα μακεδόνικου αυτοπροσδιορισμού, τα οποία συνιστά να χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό εθνοτικών ομάδων. Ο Barth καθόρισε εθνοτικές ομάδες ως «κατηγορίες αυτοπροσδιορισμού και αναγνώρισης». Η κριτική πλευρά μιας εθνοτικής ταυτότητας, σύμφωνα με τον Barth, είναι το χαρακτηρι­στικό του αυτοπροσδιορισμού και της αναγνώρισης από άλλους. Ο Ελλη­νικός Μακεδονισμός είναι εξαίρετο παράδειγμα αυτοπροσδιορισμού, που τον υποστηρίζουν επίσης τόμοι ιστορικών γεγονότων και αρχαιολογικών ευρημάτων.

Σε αντίθεση, ο σλαβικός «Μακεδονισμός» που υπερασπίζεται με τόσο θέρμη ο Βαλιανάτος αποτελεί παρά­δειγμα επιβολής από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, χωρίς να υποστηρίζε­ται από ιστορικά, αρχαιολογικά και γλωσσολογικά χαρακτηριστικά και ευρήματα. Παρά το γεγονός αυτό, οι ντόπιοι Έλληνες Μακεδόνες αγνο­ούνται, αθέλητα ή ηθελημένα, από υπερασπιστές τύπου Βαλιανάτου στην προσπάθεια τους να αναγνωρίσουν τα δικαιωματά τους στην Ελλάδα που βασίζεται μόνο σ' ένα πενιχρό δείγμα σλαβόφωνων κατοίκων ορισμένων μεθοριακών περιοχών της ελληνικής Μακεδονίας.

Έτσι ο Βαλλιανάτος αυθαίρετα, συκοφαντικά και δογματικά ποτέ δεν έλαβε υπόψη την συναίσθηση της Ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας που αποτελεί την πλειοψηφία των πολιτών της Μακεδονίας , με αποτέλεσμα να δίνει την αποκλειστική χρήση στους Σλαβομακεδονιστές οι οποίοι παραποιούν αλλά και ιδιοποιούν την Μακεδονική ιστορία πλάθοντας μύθους. Αυτού τους είδους οι τάσεις του Βαλιανάτου είναι κλασσική επίδειξη αλαζονίας και αδιαλαξίας.

5 σχόλια:

  1. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος αυτός ΄χει μια διεστραμμένη αντίληψη της ζωής και της κοινωνίας, αλλά και το κυριότερο ήταν κολυτάρι του Yorgo. Αν τον έστειλε δεν λέει απολύτως τίποτα. Δεν ακούσαμε τον Yorgo να διαφωνεί με τον φίλο του. Ακόμη και η αιτιολογία της αποπομπής είναι γενικόλογη και αόριστη. Απλά για στάχτη στα μάτια. Τίποτα το συγκεκριμένο, καμία θέση δεν εκφράστηκε επίσημα. Ο καθένα θα βγάλει συμπεράσματα από τα συμφραζόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αποπομπή του Βαλλιανάτου έγινε μετά από τον καταιγισμό αρνητικών μηνυμάτων στο δυαδίκτιο και για λόγους επικοινωνιακούς. Ο George υπολογίζει στους ψήφους αυτών των ιδιαίτερων ομάδων.

    Άλλωστε και στην αντίπερα κομματική όχθη, ο διορισμένος από τη κυβέρνηση, αμερικανικής εισαγωγής και ταυτότητας πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου κ. Θάνος Βερέμης, του ΕΛΙΑΜΕΠ, δεν μίλησε στην «Καθημερινή» για «ελληνοποίηση αρβανιτών, βλάχων και σλάβων» και σε σύναξη στου Ελευθερουδάκη για γενοκτονία από τον Κολοκοτρώνη στην Τριπολιτσά ?

    Υπενθυμίζω ότι το Παρον (15 Οκτ 2008) είχε γράψει .........

    "«To κόμμα και το κράτος είναι ο Βαλλιανάτος», κατά το σύνθημα που κυκλοφορούσε (ψιθυριστά) μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εμφανίσεις του αρχηγού τους στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης - όπως αποκάλυψε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» την προπερασμένη Κυριακή. Το σύνθημα ενέπνευσε η κυριαρχική επανεμφάνιση στα γραφεία και στο επιτελείο του κόμματος και ο εξουσιαστικός ρόλος στην οργάνωση της επιχείρησης πολιτικού μάρκετινγκ στη Θεσσαλονίκη του κ. Γρηγόρη Βαλλιανάτου, στενού και άλλοτε συνεργάτη και συμβούλου του κ. Γ. Α. Παπανδρέου ως υπουργού Παιδείας"

    Τους ξέρουν τα κόμματα και τους προσλαμβάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή για να το κατανοήσουμε σωστά, οι Βαλιανάτοι και οι συν αυτού «αντι-ελλήνων», συμπαραστέκονται στους Σκοπιανούς κλέφτες της Ελληνικής Ιστορίας και τους βεβαιώνουν με τις πράξεις τους ότι κακώς η Ελλάδα δεν συνηγορεί στην απαίτησή τους για το όνομα της Μακεδονίας. Είναι απίστευτο πως αντέχουμε τόσα χρόνια με αυτή τη κατάσταση.Μπράβο στα Ελληνικά blogs(troktiko, papaionannou, akritas, greekalert, skefomasteellinika, tahalia κλπ) που ξεγύμνωσαν τον στρουθηκαμηλισμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Γρ. Βαλλιανάτος προωθούσε ξεκάθαρα ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ τους πολιτικούς του στόχους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονταν ΚΑΙ η αναγνώριση της ύπαρξης Εθνικής Σλάβο-Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα , όπως και η αναγνώριση του δικαιώματος ¨αυτοπροσδιορισμού¨ των κατοίκων της σημερινής Π.Γ.Δ.Μ. , δηλαδή το δικαίωμα να ονομάσουν το κράτος τους σε ¨Δημοκρατία της Μακεδονίας¨.

    Το παιχνίδι αυτό με τις ¨μειονότητες¨ , τα ¨ανθρώπινα δικαιώματα¨ των κοινωνικά αποκλεισμένων και μειονεκτούντων , των ¨μη¨ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ , κρατικοδίαιτων , οργανώσεων , είναι και πολιτικά βρώμικο και πολιτικά ανέντιμο . Κυρίως όμως βλακώδες. Κοντόφθαλμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ:
    ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.
    1ο Ή ΟΙ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ
    2ο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΘΟΥΝ- ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ.

    Η ΑΛΛΗ ΑΝΟΗΣΙΑ-τη διακοπή της συνεργασίας- ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ, ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ;
    ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΖΕ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΕΞΩ- ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΕΞΙΟΙ, ΑΔΕΡΦΕΣ,Κ.Λ.Π.
    ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ, ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ.

    ΑΝ ΔΕ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ, ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΛΑΝΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ giorgos, Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΜΥΑΛΟ.

    ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ:ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ, ΣΤΕΦΑΝΙ, ΣΤΟ ΑΝΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.