Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

“Άδειασμα” στα Σκόπια

21/11/2008

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τσεχίας στο ΝΑΤΟ, πρέσβης Στέφαν Φούλε, δήλωσε την Παρασκευή από τα Σκόπια, ότι η μη επίδοση πρόσκλησης στην ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, δεν ήταν αποτέλεσμα εμποδίων από κάποια συγκεκριμένη χώρα.

Πρόσθεσε δε, ότι στα Σκόπια δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία πρόοδο όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ έως ότου λυθεί το θέμα της ονομασίας.

“Η ένταξη της χώρας σας στο ΝΑΤΟ δεν εμποδίστηκε από μια μόνο χώρα του ΝΑΤΟ. Αυτό που συνέβη στη Σύνοδο είναι ότι οι χώρες - μέλη δεν μπόρεσαν να επιτύχουν συναίνεση (consensus). Δεν υπήρξε διαδικασία ψηφοφορίας κατά την οποία θα μπορούσε να πει κανείς ότι μια συγκεκριμένη χώρα ή ομάδα χωρών δεν συμφώνησε να επιδοθεί πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ “, ανέφερε ο κ.Φούλε, μιλώντας σε Συνέδριο του Ευρω-ατλαντικού Συμβουλίου της ΠΓΔΜ και της τσεχικής Ένωσης για την Ευρωατλαντική Συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών στα Σκόπια, με θέμα την προσπάθεια της ΠΓΔΜ να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και τις εμπειρίες των δύο χωρών όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Άμυνας.

Ο κ. Φούλε ανέφερε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι, σε περίπτωση που γράψουν κάτι “περί βέτο” θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι σύμφωνο με ό,τι πραγματικά συνέβη στο Βουκουρέστι. Τέλος, ο κ. Φούλε υποστήριξε ότι “όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας διευθέτηση της εκκρεμότητας της ονομασίας”.

“Λυπάμαι αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι δεν θα πρέπει να περιμένετε καμία πρόοδο όσον αφορά τη συμμετοχή της χώρας σας στο ΝΑΤΟ έως ότου λυθεί αυτό το θέμα. Το ζήτημα του ονόματος είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Θα πρέπει επίσης να καλλιεργήσετε σχέσεις καλής γειτονίας που είναι ένα από τα κριτήρια - κλειδιά για τη συμμετοχή στη Συμμαχία”, ανέφερε ο κ. Φούλε και καταλήγοντας τόνισε ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να προσκληθεί στο ΝΑΤΟ αμέσως μόλις λυθεί το ζήτημα του ονόματος.

Φιλοκυβερνητικά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων χαρακτήρισαν τις δηλώσεις αυτές του κ. Φούλε ως “σκανδαλώδεις”.

Ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ζόραν Κονιάνοφσκι, τόνισε ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι αναγνώρισε την επιτυχημένη προσπάθεια της ΠΓΔΜ να ανταποκριθεί στα κριτήρια συμμετοχής στη Συμμαχία.

“Η πρόσκληση συμμετοχής στο ΝΑΤΟ δεν συμπεριέλαβε τη Μακεδονία εξαιτίας των αντιρρήσεων ενός κράτους - μέλους. Εντούτοις, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ παραμένει μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Κυβέρνησης”, τόνισε ο κ. Κονιάνοβσκι, υπογραμμίζοντας επίσης ότι η ΠΓΔΜ θα συνεχίσει να συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη.

http://www.skai.gr/master_story.php?id=101352

2 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι το όλο θέμα με την προσφυγή στην Χάγη έγινε όχι για να καταδικαστεί η Ελλάδα, αλλά για να αναγκαστούμε να μην βάλουμε εμπόδια στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ στην επόμενη σύνοδο.
    Ακρίτα ποιά είναι η γνώμη σου;

    Κούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κούλη η προσφυγή είναι μία τακτική των Σκοπίων με σκοπό νζ οδηγηθεί σε υπονόμευση και αχρήστευση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

    Εάν η κίνησή τους παραμείνει πολιτικά αναπάντητη, οι Σκοπιανοί θα κλιμακώσουν τον τυχοδιωκτιμό τους διότι θα συμπεράνουν ότι μπορεί να επιτίθονται χωρίς κόστος.

    Αντιθέτως, η καταγγελία της Ενδιάμεσης Συμφωνίας Θα στείλει σε όλους το έμπρακτο μήνυμα ότι η Ελλάδα εννοεί απολύτως αυτά που λέει και θα εμμείνει μέχρι τέλους στην πολιτική της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.