Κάθε μέρα παρατηρούμε το θράσος και την προκλητικότητα των Σκοπίων, όχι μόνο να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό αλλά να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο σε βάρος της Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστορίας. Μετά τα ζήτηματα με την ΤουρκοΣκοπιανή Αεροπορική Εταιρία και τις πιστωτικές κάρτες, βγάζουμε στην φόρα, για μια ακόμα φορά, τον βαθμό που σέβονται στην Κυβέρνηση των Σκοπίων τόσο την Ενδιάμεση συμφωνία που συνυπέγραψαν το 1995, όσο και τα πλήρως κατοχυρωμένα εθνικά σύμβολα της Ελλάδας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες!!!
To “Agency of Youth & Sports” είναι το αντίστοιχο Υπουργείο Αθλητισμού των Σκοπίων όπου ο Director είναι ο αρμόδιος για θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού στην γειτονική χώρα. Όποιος επισκεφτεί το επίσημο Κυβερνητικό Site τους, θα πέσει πάνω στο Βιογραφικό του νυν Director Dragan Gjurchevski, καθώς και στην ακόλουθη αποκαλυπτική φώτο, στην οποία ο Gjurchevski ποζάρει θρασύτατα έχοντας δίπλα του μια σημαία με τον…16κτινο Ήλιο της Βεργίνας ενώ απο πίσω του σαν φόντο κάδρα με το ίδιο διεθνές κατοχυρωμένο Ελληνικό Σύμβολο. Και όλα αυτά σε επίσημο Σκοπιανό κυβερνητικό Site!!
Υπενθυμίζουμε για μια ακόμα φορά, βάσει των κανονισμών του οργανισμού World Intellectual Property Organization (WIPO) ο 16κτινος ήλιος (όπως άλλωστε και ο 12κτινος/8κτινος) έχει καταχυρωθεί ως Ελληνικό Έμβλημα!!!
Δεκαεξάκτινος ήλιος Δωδεκάκτινος ήλιος Οκτάκτινος ήλιος
Επαναλαμβάνουμε την χιλιοειπωμένη πια ερώτηση. Θα ξυπνήσει επιτέλους το επίσημο Ελληνικό κράτος ετσι ώστε νά κάνει χρήση των κανονισμών του οργανισμού World Intellectual Property Organization (WIPO) σε σχέση πάντα με πλήρως καταχυρωμένα Ελληνικά Σύμβολα????
by Giannis I.
Επαναλαμβάνουμε την χιλιοειπωμένη πια ερώτηση. Θα ξυπνήσει επιτέλους το επίσημο Ελληνικό κράτος ετσι ώστε νά κάνει χρήση των κανονισμών του οργανισμού World Intellectual Property Organization (WIPO) σε σχέση πάντα με πλήρως καταχυρωμένα Ελληνικά Σύμβολα????
by Giannis I.
ΣΣΣΣΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμην τους ξυπνήσεις και ανησυχήσουν.!!!
Apo tin efimerida Evdomi Kavalas arthro gia tin Istoria tis poleos tis Kavalas kata tin diarkeia ton 3 periodon Boulgarikis Katoxis:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια πολύ σημαντική ιστορική έκδοση, που φωτίζει μια
από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της Καβάλας,
τα «Τετράδια Βουλγαρικής Κατοχής – Αν. Μακεδονία
1916 –1918» του Ιστορικού Λογοτεχνικού Αρχείου
Καβάλας του Νίκου Ρουδομέτωφ, θα παρουσιαστεί σε
ειδική εκδήλωση το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 7μμ
στο αμφιθέατρο της νομαρχίας Καβάλας. Την εκδήλωση
διοργανώνει η υπερνομαρχία Δράμας –Καβάλας –Ξάνθης.
Την Πέμπτη 08/01/09 ο υπερνομάρχης Κώστας Τάτσης και ο πρόεδρος του Ιστορικού Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας, Νίκος Ρουδομέτωφ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, προκειμένου να ενημερώσουν για την εκδήλωση και την ιστορική έκδοση. Παίρνοντας το λόγο ο Κ. Τάτσης τόνισε πως δεν έχει αναδειχθεί η ιστορία της Καβάλας όπως θα έπρεπε, ότι υπάρχουν πολιτιστικά σωματεία (Μικρασιατών, Ηπειρωτών, Θρακών κλπ.) που αναδεικνύουν με εκδηλώσεις τις παραδόσεις και την ιστορία του τόπου από όπου προέρχονται τα μέλη του.
Όπως τόνισε το Ιστορικό Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας κάνει μια σημαντική δουλειά για την ανάδειξη της ιστορίας της Καβάλας, ότι έχει συγκεντρώσει πολύ σημαντικά αρχεία. Πρόκειται για προσωπική δουλειά του ίδιου του Νίκου Ρουδομέτωφ, σημείωσε και πρότεινε πως πρέπει οι τοπικές αρχές να στηρίξουν το Αρχείο και
να πάρει αυτό πιο θεσμοθετημένη μορφή.
Η παραπάνω πρόταση βρήκε θετική αποδοχή από τον Ν. Ρουδομέτωφ, ο οποίος επισήμανε πως υπάρχει
συνεχιστής του έργου του, ο γιος του, που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, διδάκτορας ιστορίας.
Όσον αφορά το βιβλίο, σημείωσε πως περιλαμβάνει επίσημα στοιχεία και μάλιστα ξένων κρατών για τη
Καβάλα. Όπως είπε μετά τη βουλγάρικη κατοχή ήρθε εδώ διεθνής επιτροπή και έκανε έρευνα και
συγκέντρωσε πολύ σημαντικά στοιχεία.
Όπως τόνισε τη διετία 1916 – 1918 συντελέστηκε μερική γενοκτονία του λαού της Καβάλας, με 15.000
νεκρούς. Το 1915 ο καταγεγραμμένος πληθυσμός στη πόλη ήταν 55.000 κάτοικοι και μετά από 90 χρόνια
είναι μόλις 65.000 κάτοικοι και όπως είπε «υπάρχει μια ανεξήγητη αιμορραγία στη Καβάλα».
Την παρουσίαση του βιβλίου το Σάββατο θα κάνει ο Σαράντος Καργάκος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και
ερευνητής, ενώ θα μιλήσουν ο Κ. Τάτσης και ο Ν. Ρουδομέτωφ. Παράλληλα θα προβληθεί για πρώτη φορά ένα ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργήσει το Αρχείο με υλικό από τις τρεις βουλγαρικές κατοχές της Καβάλας,
τις περιόδους 1912 – 1913, 1916 – 1918 και 1941 – 1944.
Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ
www.evdomi.gr
Afieromeno se ola ta ideologika skoupidia tou SYRIZA, omofilofilous dimosiografous me psixologika provlimata kathos kai poulimenous "akadimaikous" pou kanoun tous fostires gia to Makedoniko.