Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

George Horton για τους Έλληνες πολιτικούς

«Είναι απίστευτο, θα έλεγα αδύνατο,
μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί,
προκειμένου να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια εβδομάδα παραπάνω: μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους…..»

Από άρθρο του Κώστα Παπαγιώργη με τον τίτλο ..Η «νεοελληνική Φαυλοκρατία» ...στην εφημερίδα Επενδυτής του Σαββάτου 27 Δεκ 2008.


Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν την εξωτερική μας πολιτική και τον ύπνο του δικαίου που έχει αγκαλιάσει τους πολιτικούς μας.

O Χόρτον είναι γνωστός για το βιβλίο του που αναφέρεται σχετικά με τα γεγονότα που οδήγησαν στη πυρκαγιά και καταστροφή της Σμύρνης, και σ΄ εκείνα που συνέβησαν κατά τη διάρκειά της, το 1922, στα οποία και υπήρξε αυτόπτης μάρτυς. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1926 και ο τίτλος του «Η Μάστιγα της Ασίας» (The Blight of Asia) αναφέρεται σ' αυτό που ο Χόρτον θεωρούσε αποτρόπαιη συμπεριφορά των Τούρκων.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 22-2-2016
Από χρήστη Facebook:

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζ. Χόρτον, ο οποίος παρέσχε την γνωστήν ιστορικήν μαρτυρίαν δια την Μικρασιατικήν Καταστροφήν, εις απόρρητον έκθεσίν του, είχε γράψει:
«Είναι απίστευτον, ότι ο Έλλην πολιτικός είναι ικανός να προχωρήση ακόμη και εις θυσίαν της χώρας του και πολλών ανθρωπίνων ζωών, αρκεί να διατηρήση το κόμμα του εις την εξουσίαν έστω και δι' ολίγας ημέρας»
Από τον πρόλογο του βιβλίου Καραμανλής και "Φάκελος", του Σπύρου Παπαδημητρίου.

1 σχόλιο:

  1. Γνωστό σε όλους μας ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας ξεωριστός λαός με ιδιαίτερα και μεγάλα χαρίσματα; δυστυχώς έχουμε ακόμη μεγαλύτερα ελαττώματα που μάλιστα γιγαντώνονται ανάλογως το περιστασιακό αξίωμα που έχουμε - όσο μεγάλυτερ το αξίωμα τόσο χειρότεροι γινόμαστε. Ευτυχώς υπάρχουν πάντα οι φωτεινές εξαιρέσεις που κάνουν μια νέα αρχή - ας ελπίσουμε οτι έφτασε αυτή η ώρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.