Το blog, για τους λόγους που βιώνουμε προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, αλλάζει την κύρια κατεύθυνσή του και επικεντρώνεται πλέον στην Κρίση.
Βασική του αρχή θα είναι η καταπολέμηση του υφεσιακού Μνημονίου και όποιων το στηρίζουν.
Τα σχόλια του Κρούγκμαν είναι χαρακτηριστικά:
...Άρα βασιζόμαστε τώρα σε ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να «πεθάνει στη λιτότητα» προκειμένου να πληρώσει τους ξένους πιστωτές της, χωρίς πραγματικό φως στο τούνελ.Και αυτό απλώς δεν πρόκειται να λειτουργήσει....[-/-]....οι πολιτικές λιτότητας οδηγούν την οικονομία σε τόσο μεγάλη ύφεση που εξανεμίζονται τα όποια δημοσιονομικά οφέλη, υποχωρούν τα έσοδα και το ΑΕΠ και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ γίνεται χειρότερος.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για την αναφορά της Αμερικανίδας Μακντούγκαλ

Με αυτήν την αναφορά ο ΟΗΕ
 • Αναγνωρίζει Τουρκική και "Μακεδονική" μειονότητα,
 • Αναγνωρίζει το Σλαβικό ιδίωμα ως "Μακεδονικό"
 • Δεν αναγνωρίζει την ιστορικότητα της ονομασίας της Μακεδονίας, απλά λέει τι υποστηρίζει η Ελληνική κυβέρνηση,
 • Δίνει άλλοθι στους ξένους (Σκοπιανούς και Τούρκους) για μη αναγνώριση της Συνθήκης της Λωζάννης αλλά και των Ελληνικών νόμων,
 • Καλεί την Ελλάδα να προστατέψει την προστασία του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό και στην ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι,

Με λίγα λόγια η αναφορά Μακντούγκαλ είναι γραμμένη και ραμμένη στα Σκοπιανά και Τουρκικά συμφέροντα που εκφράζονται μέσω των ανακοινώσεων του Αμερικάνικου υπουργείου των Εξωτερικών.

Πως θα αντιδράσουμε ?

Α ΛΑ ΤΟΥΡΚΑ.

3 σχόλια:

 1. Ακρίτα, έχεις κάποιες πληροφορίες για το τι ακριβώς είναι η ΜακΝτούγκαλ στον ΟΗΕ?
  Οχι ότι και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ έχουν και πολύ πέραση - απλά εμείς (με την υποτέλεια και ηττοπάθεια που μας διακρίνει) από φόβο ακολουθούμε ότι μας λένε για να μη μας επιπλήξουν.
  Ας ελπίσουμε για μια ηχηρή αντίδραση.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΜακΝτούγκαλ είναι υπεύθυνη για τις μειονότητες του ΟΗΕ αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Ο ΟΗΕ είναι όργανο των ΗΠΑ. Σου υπενθυμίζω πως οι Αμερικανοί έφτιαξαν την ατμόσφαιρα και πως οι δικοί μας χάχανοι την πάτησαν


  Σεπτέμβριος 2006:
  Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ Felice Gaer θέτει θέμα κακομεταχείρισης της «τουρκικής, αλβανικής και μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα». Παρά τα διαβήματα και τις αντιδράσεις της Αθήνας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα κρατήσει αποστάσεις από τις δηλώσεις αυτές. Ακολούθησαν έκθεση της CIA που αναφέρεται σε «μειονότητες» χωρίς να τις προσδιορίζει και δηλώσεις του πρώην επιτετραμμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τόμας Κάουντριμαν στο ίδιο πνεύμα.

  Μάρτιος 2008:
  Στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνεται αναφορά στη «μακεδονική γλώσσα» που ομιλείται στη Βορειοδυτική Ελλάδα.

  Απρίλιος 2008:
  Αμέσως μετά το βέτο στο Βουκουρέστι, ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ντανιέλ Φριντ, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, υπεραμύνεται της αναγνώρισης «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

  Ιούλιος 2008
  Με επιστολή προς τον κ. Κ. Καραμανλή ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι ζητά αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας». Ενημερώνει γραπτώς όλα τα διεθνή fora και τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

  Σεπτέμβριος 2008:
  Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς καταθέτει στους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ πρόταση στην οποία διασυνδέει το πρόβλημα της ονομασίας με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας».

  Σεπτέμβριος 2008:
  Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων Αμερικανίδα Γκέι Μακντούγκαλ η οποία αρχικώς είχε εκφράσει την επιθυμία να έρθει στη χώρα μας για να εξετάσει την κατάσταση των Ρομ, τελικά πρόσθεσε στο πρόγραμμά της επίσκεψη στη Θράκη, και την τελευταία στιγμή ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί και στη Φλώρινα όπου και συναντήθηκε με τους ακραίους εθνικιστές Σκοπιανούς.


  Φεβρουάριος 2009:
  Η Αμερικανίδα Γκέι Μακντούγκαλ σε ρόλο συνηγόρου του Γκρούεφσκι, προβάλλει στην επίσημη αναφορά της μια δραματική εικόνα καταπίεσης της «μακεδονικής» και «τουρκικής μειονότητας».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η μακΝτουγκαλ απλα εγραψε οτι της ειπε ο Δημητρας και η μαφια του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία θα περιέχουν Greekenglish, ύβρεις, μειωτικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς δεν θα αναρτώνται.